Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Súlyos rendszerhibák miatt: A Posta ügyfélkapus követésének kérése

2017. január 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Miniszterelnökség!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Nemzetgazdasági Minisztérium!

Tisztelt Nemzeti Adó és Vám Hivatal!

 

Mint korábbi leveleink során is számtalanszor utaltunk rá egyre komolyabb problémákat okoz a posta, mint hivatal és az általa nyújtott szolgáltatás, valamint annak drasztikus minőség romlása.

 

Olyan küldemények dobálása, melyre rá van írva, hogy törékeny, olyan csomagok elkallódása, melyekre rá van írva, hogy romlandó komolyan megingatják a Magyar Postába vetett bármilyen hitet.

 

Abba a Magyar Postába, amelynek számtalan magyar állampolgár ki van szolgáltatva!

 

A Nemzeti Adó és Vám Hivatal korábbi tapasztalatai alapján, amikor is voltak olyan adózok, ügyfelek, akik szankciót úgy akartak elkerülni, hogy nem vettek át levelet bevezette a kézbesítési vélelmezés intézményét. Ennek lényege, hogy ha 10 nap és kétszeri kézbesítés után visszamegy a hivatalnak a levél, akkor ugyanaz a szankció él, mintha átvette volna. Ezzel azonban egyetlen baj van! A leveleknek nincs más formája! Az adózó, pedig a postás munkájára van bízva! Ha jó a postás, akkor nincsen semmi baj, de ha rossz és nincs kedve kézbesíteni, értesíteni ellenben mindent rendben lévőnek le tud dokumentálni az hatalmas probléma!

 

·       Ilyenkor van ugyanis az, hogy egy rendben bevalló, adókat rendben fizető cégnek fel lesz függesztve, majd törölve lesz az adószáma! Mindez egy nincs kedve kézbesíteni postás miatt!

 

·       Ilyenkor van az, hogy normális és jó adózó alól kiszedik egy kényszertörlési eljárás keretében a céget! Mert a postás nem érezte át munkájának súlyát!

 

·       Ilyenkor van az, hogy az adózó elbukik fizetési kedvezményeket, mert a slendrián postás miatt nem tudott rá reagálni és időbe!

 

·       Ilyenkor van az, hogy elveszítenek kedvezményes adózásokat, mert nem tudnak reagálni egy kérelem iratpótlására, mert a trehány postás miatt nem értesülnek róla!

 

·       Ilyenkor van az, hogy nem számít a kár a Posta központi ügyfélszolgálata védi a mundér becsületet. Ha le van dokumentálva, akkor minden rendben! És az egyáltalán nem érdekli, hogy vajon az a postás mindazt hol dokumentálta le! Vajon az értesítés, a kézbesítési kisérlet tényleg megtörtént-e vagy csak az önmagát védő postás dokumentumai szerint, de valóságban nem!

 

·       Ilyenkor van az, hogy a postás szava mindent, az adózó, az állampolgár szava hacsak nincs kamerája semmit sem ér!

 

Magyarul a kézbesítési vélelmezéssel a Magyar Postának lettünk kiszolgáltatva, amelynek munkatársai közül többen nem szeretnek kézbesíteni! Nem látják el szerződéses kötelezettségüket és nem érzik át annak súlyát, hogy ezzel mekkora kárt is okoznak!

 

Tisztelt Minisztériumok!

Tisztelt NAV!

 

Ez így nincs rendben! Állampolgárokat nem tehetünk ki egy ilyen rendszernek és ilyen labilis szolgáltatásnak! Nem lehet az, hogy Martonvásár, Zugló, Józsefváros és Szigetszentmiklós után állampolgárokat, adózókat meghurcoljanak, eltiltsanak nem kézbesítő postások miatt!

 

Éppen ezért kérjük Önöket, hogy annyi mindennek van digitális formája! Annyi minden nyomon követhető az ügyfélkapun, az interneten, akkor legyen nyomon követhető minden egyes cégnek, magánszemélynek, hogy van-e úton magánszemélyként vagy cégként bármilyen jellegű hivatalos levele. Tudja és lássa, hogy ha még értesítőt se kapott azért még keresse, kutassa és meglelje!

 

Köszönjük ebbéli

intézkedésüket!

 

Köszönjük, mert így nemcsak az állampolgárok, cégvezetők érezhetik magukat biztonságban, de azok a kivételes postások, akik a nem kézbesítő postásokkal szemben tényleg mindent rendben, a nagy könyvben előírtak szerint teljesítenek ne legyenek kitéve állampolgári szidalmaknak és népharagnak!

  

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 18

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3612136247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása