Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Segítünk a Csonkának kiálló diáktársadalma pozitív üzeteit bárkinek közvetíteni és ezáltal arculatot építeni.

2017. január 10. - Buckai Szövetség Egyesület

A múlt heti 15 éves diák által gerjesztett és aztán ismerőseink gyermekeitől is megkérdezett jelenség, dohányzás engedélyezése egy tanintézményben akkor és ott mélységes felháborodással ért minket! Ennyire nem törődnének a gyermekekkel? – gondoltuk akkor és gondoltuk mi!

A jelenség által írt cikksorozat hatalmas lavinát indított el! Rengeteg egykori és mostani diák állt ki saját iskolája mellett! Ezek az üzenetek mind a mai napig érkeznek úgy a blogra, ügy az e-mailünkre, mint ahogy érkeznek személyes üzenetbe!

Egy cikkünkben kifejtettük, hogy mennyire meglepődtünk azon, hogy az oda járó diákok, fiatalok, gyerekek mennyire diplomatikusan tudják kezelni ezt az ügyet! Meglepődtünk, mert általában azok, akik bármiben is úgy érzik sértik azt, amit szeretnek keményen szoktak reagálni! De itt nem volt ilyen és ezért minden elismerésünk nekik, iskolájuknak, szüleiknek és neveltetéseiknek!

Legutóbbi a Csonkáról szóló írásunk óta olyan diákok is megkerestek bennünket, akik bár eleinte elit iskolába jártak, de aztán átiratkoztak és ezen döntésüket sosem bánták meg! Írtak olyanról is, hogy adott diáknak ebbe az iskolába járt az apja, a nagybátyja, az unokatestvére és számtalan rokona! Mindannyian szép emlékekkel rendelkeznek és örülnek, hogy tagjai lehettek ennek az intézménynek, ahogy az erről író diák is örül ennek!

Ma ismét beszéltünk a titkársággal is! Egyrészről gratuláltunk nekik, mert büszkék lehetnek arra, hogy ennyire kiállnak mellettük a gyerekek! Biztosak vagyunk abban, hogy ebbe hatalmas teljesítmény, szeretet és törődés van, amely előtt mi fejet hajtunk! Elmondták, hogy bizony ők is indulnak versenyeken és bizony hoznak is el kiváló eredményeket, amelyekre büszkék is az iskolán belül és amelyet ki is helyeznek!

Miközben, pedig sikeresebbnél sikeresebb itt végzett emberekről és összetartó közösségről számolnak be azok a diákok, akik írtak nekünk megkerestük az ügyet kirobbantó gyermekek többségét is és elbeszélgettünk velük! Sokan kérdezték, hogy ki fogjuk-e adni a nevüket, de azért, hogy semmiképpen se érje bántás őket, ezért biztos, hogy semmiképpen sem! Ellenben a neveket letakarva mutattunk véleményeket és megkérdeztük, hogy akkor hogy is van ez! Belátták, hogy ezek szerint nem tudnak mindent és rosszul értelmezték!

Az iskola pontosan ezekért a diák kiállásokért minden téren számíthat a támogatásunkra! Segíteni fogunk abban, hogy a sikerek, a diák kiállások, az erős és összetartó közösség mások számára is látható legyen! Nem azért, hogy mi büszkék legyünk, mert mi már büszkék vagyunk, hogy kezdeti félelmeinkkel szemben egy értékmutatásra leltünk, hanem azért, hogy a város, Szigetszentmiklós, a terület, Csepel-sziget szintén büszke lehessen és az iskolának az a jó híre terjedjen melyet méltán megérdemel!

Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

csizek.csaba@acsibucka.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1512114573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása