Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Önkormányzat: Nem számít kit vagy mit tett / tesz tönkre rendben van a Bucka csatorna

2016. december 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Soha nem látott mélységbe süllyedő színvonalú levelet kapott így a karácsonyi ünnepek előtt a Buckai Szövetség Egyesület Szigetszentmiklós város Önkormányzatától. A Bucka csatornáról és a közművekről szóló írásból kiderül, hogy az Önkormányzatnak nem számít sem ember, sem Isten csak és kizárólag a pénz! Akinek nincs az az Önkormányzat szerint kezdheti magát elkaparni!

 

A Buckában nagyon sok idős és szegény ember él. Olyanok, akik horribilis beruházásokat sem így sem úgy nem tudnak finnanszírozni. Szociálisan rászorultak és egy fillér nem sok, de annyiuk sincs!  Az Önkormányzat azonban nincs erre tekintettel! Nem foglalkozik azzal, hogy kinek és mennyi a költség terhelési lehetősége! A válaszlevélből kiderül, ha kell ráerőltetik, az ingatlanjára ráírják, bezálogosítják és hajléktalanná teszik!

 

Hogy mennyire igazságos ez? Semennyire! De az Önkormányzat szerint az kit érdekel?!

 

A Bucka csatornázás során  a kivitelezők úgy közlekedtek az utcán, mint ahogy elefánt szokott a porcelánboltba. Romboltak, tomboltak, kerítéseket döntöttek be, utcákat árasztottak, szennyezett vizet eresztettek a Kis-dunába más helyen az utcát építési törmellékkel töltötték fel, de hát az Önkormányzat szerint mindenhol vannak „kisebb hibák”! Semmi probléma ezzel nincsen! Legalábbis szerintük nincsen!

Azt is elmondták, hogy minden hibát kijavítanak és a beruházás előtti állapotot rögzítették! Arra azonban nem készültek fel, hogy bizony-bizony a lakosok is. Mindent amit csak tud az Önkormányzat és a kivitelezés azt letagadja, abban hazudik! Ha kell minisztériummal dolgozik együtt hónapokig és diktálja le a levelet, hogy hogyan tudja magát kimosni és hogyan tud olyan álláspontot elfogadni, amellyel a lakos a legrosszabbul jár és a legtöbbet fogja fizetni!

 

Nem lesznek egységes díjszabások, mert a jogszabályi értelmezés alapján nem szándékoznak Szigetszentmiklós városában a vezetékes víz köbméter értékét Lakihegyi szinten egyesíteni!  Azt mondják, hogy jogszabályi előírás tiltja, de ha így lenne miért szerpelt ez a választási ígéretként? Akkor mikor megígérték nem tudták vagy  a lakókat ebben is hülyének nézték?

 

Ugyanakkor megtudhatjuk azt is, hogy a hozzájárulás mértékét a viziközmű társulat határozta meg. Gondosan elhallgatták ebben, hogy amely viziközmű társulat a saját embereikkel van tele és akik nem igazán értenek nagyjából semmihez sem! A csatorna építéshez, tehát biztosan nem! Nekik érthetetlen miért keressük őket, de nekünk érthetetlen a fenntiek fényében, hogy miért is ne őket, az Önkormányzat szörnyecskéit keressük, akik egy ilyen bábokkal telepakolt társulatot hoztak létre.

 

A másodlagos rákötések plusz pénzbe kerülnek! Az osztatlan közös tulajdonoknál, ha 21-es a telek, akkor 21-szer kérik el a 251 ezer forintot, miközben csak egy csonkot adnak, melyen osztozni kellene! Az egyik oldalon az van, ha valami pluszt akarsz, akkor fizess! A másik oldalon törekszenek a maximális saját nyereségükre az emberek eltaposása mellett!

 

A vezetékes vízről pedig úgy beszélnek, mint ha nem nekik lenne köszönhető, hogy sok embernek, aki kifizette mégsincsen! Mintha nem ők nevezték volna át! Mintha nem ők költötték volna el a pénzt úgy, hogy cserébe nem adtak semmit sem!

 

Csak azt tudjuk mondani, hogy ez gyalázat! Ahogy gyalázat más háza elé szennyvízfordítót, vagy játszótér mellé szennyvízfordítót tenni, pláne megkérdezés nélkül!

 

A Karácsony ünnepe a szeretet ünnepe és a megbocsátásé! S imádkozzunk azért, hogy a teremtő adjunk akkora erőt, hogy ezt a hatalmas és gigantikus bűnt, arroganciát és semmibe nézést valaha is megtudjuk bocsátani! Bár szerintünk ezt nem lehet!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5812065685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása