Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Hivatalos! Fokozatosan lesznek sárgák a ma még babakék 38-as és 238-as buszok környékünkön!

2016. december 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Fokozatosan festik át a Volánbusz eddig BKK alvállalkozásában üzemeltetett, de most visszakerült buszait sárgára tudtuk meg meg nem erősített forrásokból.

 

Ahogy Önök is láthatták a tegnapi nap során megosztottuk a vezess.hu azon cikkét, amely a Kelenföldi Pályaudvarig járó eddigi BKK alvállalkozásában álló Volánbuszok közül 4 db busz babakékről sárgára történő átfestéséről szólt. Ezek a buszok már elvileg nem lesznek Budapestre ingázó járatok, hanem Érd környékén vetik be őket abból a 167 buszból, amelyet anno 2 éve a BKK vonalak teljesítése miatt, mint alvállalkozók vettek!

 

A Volánbusz Zrt abban a cikkben azt nyilatkozta, hogy a többi vonalon a meglévő buszok vonatkozásában átfestésen nem gondolkodnak!

 

Kapcsolatainkon keresztül utána jártunk ennek a kérdésnek! A vonalak jelen pillanatban olyan állapotban vannak, amilyenben a HÉV vonalak is. A HÉV-ek tekintetében a vonalak már nem a BKK, de még nem a MÁV tulajdonai, hanem egy köztes cégé a BHÉV-é. A buszok vonatkozásában a vonalak már nem a BKK üzemeltetésében működnek, hanem Volánéban, de még BKK ráhatással és koordinálással.

 

Forrásaink szerint egyenlőre nem változtatnak a járműparkon és nem változtatnak a járművek színén például környékünkön a 38-as, 238-as, 279-es, 280-as buszok esetén. Ugyanakkor a kötelező karbantartások, vizsgáztatások során az átfestések elégé valószínűek lesznek és nem kizárhatók!

 

Szakemberek elmondták, hogy ha megszűnik a BKK felügyelet, akkor már a géppark itt tartása sem garantált, hanem bekeverhetik őket más vonalakra is frissítésképpen!

 

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy szép, új és kényelmes Volvo buszaink hamarosan nem kékek, hanem a képen látható mintának megfelelően sárgák lesznek, akár már 2017-ben. Senki se lepődjön meg!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr212056321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása