Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Dolgukat végző postásokat és politizáló postásokat ismerhettünk meg az elmúlt hónapokban

2016. december 18. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület csepeli irodájában beszélgetett el a kézbesítő postással miután arra kényszerült pár éve, hogy átirányítson minden levelet. A székhelyét az idők során a Buckán belül változtatni kényszerülő egyesület a hamarosan a Buckán belül új és végleges székhelyet jelent be, de megtartja a csepeli levelezési címet.

 

A csepeli postástól az egyesület azt kérdezte meg mennyi többlet teher várható a munkában csak a karácsonyi üdvözlések és kézbesítések és mennyi az utalványok kikézbesítése miatt. Mindkettőre azt válaszolta jelentős!

 

Megkérdeztük azt is, hogy mit gondol arról, hogy ha egy postás politizál, mást mond személyesen és mást mond nagy nyilvánosság előtt, tehát hazudik? Mit gondol arról, hogy ha egy településen lakva és egy másik településen kézbesítve egy postás közösség teremtés címszóval meglévő értékeket, kiharcolt eredményeket rombol és pusztít?

 

A csepeli postás azt közölte, hogy e tekintetben fogalma sincs! Sosem szállna bele ilyen dolgokba és tudomása szerint postáskén tilos politizálni. Ő megtartja a jó viszonyt minden egyes emberrel, de soha és senkit nem csapna be, mert egy postai munkát nem lehet jellemtelen emberre építeni!

 

Az elmúlt évek során sokan kérdezték meg, hogy Szigetszentmiklósi egyesületként miért csepeli levelezési címet használunk! A válasz igen egyszerű! Korábban Szigetszentmiklóson úgy magán, mint egyesületi, úgy Csépi úti, mint a korábbi azóta felszámolt székhelyül szolgáló Fenyő utcai leveleink 90 %-a eltűnt.

Amikről tudtuk, hogy érkeznie kell azért később a NAV-ba, a Minisztériumokba és egyéb intézményekbe kellett bemenjünk, mert Szigetszentmiklósról többségében értesítés és kézbesítés nélkül visszament!

 

Azokért érte mentünk az intézményekbe, amikről tudtunk, de hány és hány levél volt, amiről nem tudtunk és ilyen formán sosem vagy csak évek múltán kaptuk meg!

 

Ilyen levelek között volt például a Fővárosi Vízművek vezérigazgatójának levele is, amelyre sokszor hivatkoztak, s amelyet könyörgésünk hatására végül 1 év elteltével inkább bescanneltek! A levél a Szigetszentmiklósi Postán ment keresztül, de sosem értesítettek róla és az, hogy ott volt csak a Fővárosi Vízművekhez visszaérkező dokumentumokból derült ki.

 

De ilyen volt a nyári eset. Amikor valamiért a NAV még a régi, azóta felszámolt székhelyünkre küldött levelet! Sem értesítőt nem kaptunk róla, sem semmit sem! Így reagálni sem tudtunk a NAV azon kérésére, hogy a 2010-es, 2011-es, 2012-es Társasági adóbevallásunkat, melyet már korábban beküldtünk és egy rendszerfrissítés miatt elvesztettek újra küldjük meg. Ügyfélkapun nem volt ilyen értesítő, s mivel a levelet nem kaptuk meg időlegesen felfüggesztették az adószámunkat, melyet egyesek alaptalan lejáratásunkra használtak fel. Ez utóbbiból per lett, melynek nyomozása tudomásunk szerint ma is tart.

 

A korábbi károkat, melyeket bizonyítani tudtunk a Szigetszentmiklósi posta korábbi vezetője elé tártunk. A látható és jól nyomon követhető bizonyítékok mellett a posta vezetése igyekezett a nagyobb botrányokat elkerülni. Megállapodtunk abban, hogy minden levelünket elhozzuk Szigetszentmiklósról, de amely az átmenet vagy azt követően oda érkezik arról értesítést fogunk kapni.

 

E tekintetben egy jó indulatú és kedves kezdeményezésnek tekintettük a kézbesítő olykori személyes értesítőit, illetve hogy néha maga a vezető keresett fel.

 

Nem mondtuk el, mert úgy éreztük, hogy már így is azért kiharcoltunk valamilyen eredményt, hogy ezen ritka értesítők mellett is gyakran tűntek el Szigetszentmiklósra véletlenül érkező magán vagy hivatalos leveleink, melyek egy részét késve tudtuk meg és más forrásokból.

 

A megállapodás után igyekeztünk védeni a Postát és a kézbesítőt. Ha ismét jelentős hiba csúszott a gépezetbe igyekeztünk kimosni a kézbesítőt! Ő nem hibázhatott, nem vétkezhetett!

 

Ha panasz volt rá több órás munkaidő alatt történő kávézgatás és pletykálgatás miatt mondjuk az Éden utcából a történetet a szaftos részletekkel elhallgattuk és nem jelentettük meg! Nyugalomra és összefogásra, összetartásra intettünk!

 

Mostmár tudjuk csak mi gondoltuk így!

 

Amikor megtörtént a kézbesítő személyes megbeszélés és nyilvános kommunikáció közötti ellentétes kommunikációja és hazugsága azt kérdezték tőlünk miért akadtunk ki? A közéletet a hazugság mindig is körbe lengte és körbe lengi? De egy postás a közéletbe? Egy postás, akiben megbíztunk, megvédtünk hazudik? Olyan embereket gyűjt, akit egyszerűen alpári kommunikáció miatt kénytelenek voltunk oldalainkról letiltani? Hogyan? Miért? Hogy lehet az ilyen jellegű hazugságot megérteni, elfogadni vagy megbocsátani?

 

Persze mi is köszönhetünk neki és ezt köszönjük is!

No, de akkor is!

 

S, ha belegondolunk abba, hogy az eltűnt és soha meg nem kapott levelek milyen információkat tartalmazhattak, mely segített volna nekünk vagy a Buckának, akkor pláne nem értjük a hozzáállást és nagyjából semmit sem! Hatalmas kár az, hogy azok elvesztek!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7212055575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása