Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Képviselő testületi ülésről jelentjük!

2016. december 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson a mai nap során a 2016. évi utolsó, rendes képviselőtestületi ülésre került sor. Ezen a testületi ülésen mi is résztvettünk, hogy megosszuk Önökkel a döntéseket és tapasztalatokat!

 

A képviselő testületi ülés előtt már jól látható volt mi is lesz utána várható! A méltatlan ünneplést, melyet az állítólagos „jó” teljesítmény alapozott meg tányér halmazok írták körül és előkészített, egyben jó drága ételek.

 

Ugyanakkor mi is készültünk, ahogy más érdekvédők is a buckából. Persze nem étellel, hanem mi életkörülményeink romlása miatt tiltakozó táblával a Gyalázat napjának egy éves évfordulója miatt, míg mások tiltakozásának a Bucka csatorna elszámolásának hiánya volt az ok.

 

Mi azt írtuk, hogy a Gyalázat napjának 1 éves évfordulója alkalmából szégyelljék magukat, míg mások csak annyit, hogy Bucka-csatorna elszámolás.

 

Nálunk a 2015.11.25-ei a Buckai Vízkárosultakat cserbenhagyó, becsapó és megkárosító az első pillanattól az utolsóig hazug testületi ülés volt az indok, addig náluk a Bucka csatorna mindig ígért, de mindeddig soha el nem érkezett elszámolása!

 

A testületi ülés egyébként a tekintetben jól kezdődött, hogy levették napirendről a Birkózó csarnokot! Azt a csarnokot, melyre újabb hatalmas összegeket költünk, miközben városrészünkön sem járdák, sem normális életkörülmények, közlekedési lehetőségek nincsenek!

 

Ismét bemutatták az új rendőrkapitányt a magas számú érdeklődő szám miatt! Németh István rendőr őrnagy egyébként más beosztásban már régóta szolgálja városunkat! A testület és a Polgármester a város biztonságának javulását várja tőle és sok sikert kívánt ehhez!  

 

Mint megtudtuk nem December 6-án jött el, hanem December 12-én, hétfőn jön el az idei Szigetszentmiklósi jégpálya. A csúszás miatt az üzemeltetők elnézést kértek, de idén először egy az eddigieknél csendesebb rendszer lesz, hiszen korábban állítólag a jégpálya zajhatása zavart a környéken egyes lakosokat.

 

Nem lesz két meghallgatás egy ugyanazon évben! Dr. Barabás Boton képviselő ez irányú javaslatát, aki mindezt tavaszra és őszre is kérte leszavazta a testület. Mi hangosan azt kértük, hogy a közmeghallgatásnak legyen ezentúl foganatja, mert mindegy hogy hány közmeghallgatás van, ha a lakók nem kapnak választ kérdéseikre és az ott megtett ígérete, mint ahogy azötödik Bucka buszé az államtitkár előtt és ellenére Áprilisban soha sem jönnek el.

 

A Határ úti fekália áradat vízelevezetésére tervet készített a Szigeti Vízművek mondta el Szontágh Ferenc. Az egyes bennfentesek által újdonságnak nem számító hír szerint talán megszűnik egyszer ez a feláramlás és városi szégyen. Szontágh Ferenc képviselői kérsésre azt is elmondta, hogy a kialakult állapotokhoz nagymértékben hozzájárulnak az illegális rákötések! Szerintünk ekkora áradatot nem lehet illegális rákötésekkel okozni! Szerintünk a lakos létszám hirtelen megnövekedése miatt alultervezet a központi, Határ úti csatornarendszer. Szontágh Ferenc egyébként egyéb felújításokról, felmérésekről is beszélt például a Tököli út esetében. Képviselői kérdésre válaszolva pedig elmondta a nagyon drága belső kamerás rendszer nagyon segített a folyamatokat, így arra mindenképpen szükség volt.

 

Képviselői kérdésre megtudtuk van olyan, hogy szúnyog megfigyelés. Ráadásul ez 1,5 millió forintjába kerül a városnak! Itt jegyezték meg, hogy már hó megfigyelés is van, amely ugyanennyi! Sokan elmosolyodtak a szúnyog megfigyelésen! Vajon mit lehet erre másfél milliót költeni és hogyan is valósul meg mindez?

 

Kérdésként merült fel és megszavazta a többség, hogy térjünk vissza arra, hogy az a Polgármester tevékenységének havi beszámolója után az alpolgármesternek is legyen legalább negyedévente beszámolója! A legalább 13 - 14 állást felhalmozó alpolgármester helyeslően bólogatott, hogy teljesíteni fogja és megfelelni ennek!

 

Miért pont a határon túli magyarokat támogatjuk étkezésben, miközben Magyarországon is vannak családok, emberek, akik a napi betevőért is imádkoznak? - hangzott el a következő kérdés! A Polgámester azt mondta ez minden bizonnyal így van, de támogatásuk nagy közösséget érint!

 

Az Egyebek napirendi pon tekintetében a Bucka csatorna elszámolásának kérdése merült fel. A 2015 őszén befejeződött beruházásról a Polgármester hosszan olvasott már eddig is bárki által ismert adatokat, majd elmondta: A megnövekedett Uniós támogatás miatt, hiszen 85 % -ról 95 %-ra emlekedett pénz jár vissza, amelynek reális kiszámolására külsős céget vettek fel, hogy pontos legyen! Meglátása szerint a Bucka csatorna reális elszámolására 2017 második félévére várható. Ez nem kevés felháborodást váltott ki és mély döbbenetet!

 

Az Egyebek napi rendi pont után Önkormányzati alkalmazottakból összeverbuvált, mostmég gyámltalan csapat, kórus két karácsonyi dalt énekelt el mielőtt átadta volna helyét a zárt ülésnek és az innentől folyamatosan tortákkal is megspékelt ismételt nagy zabárálásnak, amely legendák szerint mint ahogy írtuk több millió forintba kerül!

 

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7812034399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása