Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Döntött a Fővárosi Közgyűlés az aglomerációs buszokkal kapcsolatban!

2016. december 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Döntött a Főváros az agglomerációs buszokkal kapcsolatban, melynek tekintetében az előterjesztést, tehát a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és a Volánnak átadást támogatta!

 

Soha korábban nem jártunk még a Fővárosi Közgyűlésen és nem láttuk még annak működését és belülről, de azt kell mondjuk arcul csapott bennünket a mértéktelen cinizmus! Döbbenetes volt az egymás tiszteletének teljes hiánya és a minden kérdés félvállról kezelése, legalábbis a vezetés által.

 

Mi a közgyűlés kezdetéről egy órát késtünk! Így lemaradtunk a legnagyobb veszekedésekről, illetve annak csak a végére érkeztünk, amely nyilván a metróról, annak állapotáról szólt. A végén annyit tudtunk meg, hogy minden bizonnyal volt Horváth Csaba és Tarlós István között összeszólalkozás. Ennek több jelét is éreztük!

 

Megkérdeztük, hogy a mi kérdésünkben hozzászólhatunk-e és van-e erre lehetőség! Nos! Nem volt! Csak hallgatóságnak ülhettünk be! Közben végig hallgattuk a Vidámparkot, a Kopaszi gátat, a taxikat és ki tudja még mit, mire a mi kérdésünkön pillanatok alatt egyetlen gyors szavazással sikerült is átesni lényegi és érdemi körültekintés nélkül.

 

Ezt követően a folyóson (büfében) beszéltünk egy ellenzéki képviselővel. Nem kérdeztük meg, hogy amit elmondott azt névvel leírhatjuk-e. Így név nélkül közöljük:

 

A Fővárosi Önkormányzat álláspontja, hogy az agglomerációs közlekedést átvette a Magyar Állam és buszok tekintetében a Volánbusz. Innentől kezdve, pedig hogy milyen lesz a járműpark frissessége (maradnak-e az új, maximum két éves buszok) vagy összekeverik az átlagban 15 évesekkel az ő kompetenciájuk és az ő döntésük! A Fővárosnak ebbe nincs beleszólása! Ahogy a menetrendbe se lesz! Ha esetleg ritkul az a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon és a Volánbuszon múlik. Az ellenzéki képviselő elmondta, hogy egyébként a Volánbusz is jó szolgáltató. Ezt egyébként mi is tudjuk, de nem mindegy mennyire friss a járat! És azt is elmondta, hogy ha az Auchan Sziget valóban Szigetszentmiklós és esetleg 250 Ft-ot kellene fizetni Csepelről ezen egyetlen megálló miatt, akkor nem tudnak mit tenni ellene! Mert más nem Csepel szigeti régiókban sem tudtak!

 

Emellett láttuk a Csepeli Polgármestert, Borbély Lénárdot. Nem szólt hozzá ehhez a kérdéshez és amíg mi ott voltunk, igazán egyikhez se! Ránéztünk és eszünkbe jutott, hogy a Csepeli HÉV-vel kapcsolatos tárgyalások során még arra se méltatott, hogy beszéljen velünk! Akkor volt az, hogy mivel Szigetszentmiklósiak vagyunk a Csepeli HÉV-ről beszélgessünk a Szigetszentmiklósi Polgármesterrel. Hogy aztán mi köze a Szigetszentmiklósi Polgármesternek ehhez, pláne hogy Szigetszentmiklóson a Csepeli HÉV még nem megy azt elképzelni se tudjuk! Mindesetre Borbély LLénárd Úr elvolt! Ásított, nyújtózkodott és szavazott! Persze néha elnézett erre, meg elnézet arra.

 

Végül mikor jött egy előterjesztés több száz oldalas akkori kézbesítéssel és jó sok ügyrendivel, hogy halasszák januárra el, de a többség most akarta, akkor 20 perc olvasási szünetet rendeltet engedélyeztek! Nekünk ez remek alkalom volt, hogy eljöjjünk! Kifelé menet Borbély Lénárdtól persze kb. 5 méterre! Nem hisszük, hogy tudta ki ment el mellette!

 

A kijáratnál a biztonsági őr megkérdezte:

·       Na milyen volt?

 

Mi pedig válaszoltunk:

·       Mint egy igazi horror!

 

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4312032241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása