Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Ráckevei HÉV egyik híres története: A 2 Forintos kalauz

2016. december 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Sok Szigetszentmiklósi, sok Csepel szigeti és sok Budapesti közlekedik a Ráckevei HÉV-vel nap, mint nap. Volt már tulajdona a MÁV-nak, volt már a BKV-nak és most éppen a BHÉV-nek. Kötődtek rajta szerelmek, barátságok és szólnak róla ezernyi történetek. Az egyik és leghíresebb történetet osztjuk meg Önökkel! Ez a 2 Forintos kalauz története.

Nyár elő van! A Ráckevei HÉV Közvágóhíd felül közlekedik Ráckeve felé és Millenium telep megállóhoz érkezik! Egy fiatal anyuka a babakocsijával együtt szeretne közlekedni és a babakocsit a szerelvénybe emeli! A kocsiban éppen akkor és éppen ott egy 50. életévét jócskán betöltött alacsony, szőke, kissé ráncos és szigorú tekintetű kalauz van! Kéri is a jegyeket, meg a bérleteket! Az anyuka számolgat! Ad és vesz, de akármit is tesz 2 Ft hiányzik a jegy árából! Ekkor még ugyanis még éppen hogy, de volt 2 Ft. A kalauz hozzá ér! Közli, hogy szálljon le, ha nem tudja jegy árát és maradéktalanul kifizetni! Az anyuka sír! Mindenképpen szeretne kisgyermekével a cél állomásig eljutni! Az utasok felkapják a fejüket és kezdenek mérhetetlenül felháborodni! Megdobálják egy és két forintosokkal a kalauzt és felszólítják arra, hogy a szerelvényt azonnal hagyja el!

A hölgynek nem ez volt az egyetlen története! Soroksár Hősök tere és Soroksár Felső között képes volt megállítatni a szerelvényt, mert 4 utas nem fizette ki a jegy árát teljes mértékben! A szerelvény órákat állt és mögötte felsorakoztak a HÉV-ek! Nem kevesebb, mint további 4! A hölgyet nem kicsit akarták már meglincselni!

A Ráckevei HÉV-en tehát nemcsak utasok vannak, a Ráckevei HÉV-en közösség van, amely képes kiállni utastársai, például egy kisgyermekes anyuka mellett! A történet hamarosan eljutott a HÉV és a BKV, BKK minden szintjére! Azóta is minden kalauz megígéri sosem fog a lesüllyedni a 2 Ft-os kalauz szintjére!

 

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7612015338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása