Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csepel - Tököli busz mi lesz veled?

2016. november 26. - Buckai Szövetség Egyesület

1996 és 2002 között napi szintű felhasználói voltunk, azóta pedig rendszeres utasai vagyunk a Csepel – Tököli busznak. A busz közlekedése a 90-es végén és a 2000-es évek elején József Attila telep  - Csepeli HÉV távban nem volt több még csúcsidőben sem, mint 20 – 25 perc. Ma ugyanez 40 – 45 perc lett és csúcsidőn kívül 35 perc, azaz jelentősen megnövekedett a menetideje! De így és ebben a formában vajon mi lesz vele?

Az elmúlt évek során megnőtt térségünk lakoslétszáma természetesen és egyes települések nem fejlesztették az infrastruktúrát ennek megfelelően, hiszen döntéshozóik és tanácsadóik a feladathoz sajnos nem nőttek fel! Ilyen Szigetszentmiklós is!

De jelentős ingatlan eladások és népek kiáramlása vajon mit fog okozni a közlekedésben és tömegközlekedésben?

Napjaink világában jól látható, hogy aki csak tud és választhat a busz és a HÉV közül az a kötött pályát és ezáltal a megbízhatóságot választja! Csakhogy utasforgalom alapján szoktak buszokat közlekedtetni! S mint ahogy a Bucka busz utasforgalmának felmérése, mint mellékelt ábra is bizonyítja ezt nem igazán iskola időszakban és nem igazán csúcsforgalomban sikerül! A Volánbusz például a Bucka busz utasforgalmának felmérését az őszi szünetre tűzte ki! Hogy ez mennyire reális kép? Semennyire! Hogy miért nem hajnali 2-kor csinálta? Ki tudja! Mindkettőnek azonos lett volna az értelme és az értéke! De a lényeg az, hogy ha nem foglalkoznak a buszok közlekedésének menetidejével, közlekedési lehetőségeivel és ezáltal az utasok egy része más közlekedési alternatívákat választ, akkor a járat nem fejlesztésen, hanem leépítésen megy át és akkor tényleg nagy kérdés lesz: Vajon mi lesz vele?

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2411999638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása