Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

KÖRNYEZETVÉDELMI SZAKEMBEREK: Jelentős többlet költséget jelent, ha leszerelik a közkutakat súlyosan szennyezett területen

2016. november 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Jelentős többlet költséget jelent, ha leszerelik a közkutakat súlyosan szennyezett területen mondták el a Buckai Szövetség Egyesületnek környezetvédelmi szakemberek. A leszerelés esetében ugyanis biztosítani kell az egészséges ívóvizet és, ha ezzel egyes lakók nem rendelkeznek, akkor lajtos kocsi és zacskós víz is kell! Ennek biztosítása pedig nem olcsó!

Szigetszentmiklós Alsóbucka területe, pedig a város több más részéhez hasonlóan súlyosan szennyezett terület, amelynek esetében területeket töltöttek fel szeméttel, olajos géprongyokkal, kohósalakkal, galvániszappal és ciánt is beívott a talaj a Buckához nagyon is közel. Miközben a kármentesítések nem történtek meg (például a Bucka-tó sem lett kitakarítva) és néptömegeknek adtak el ingatlanokat a szemét tetejére, aközben a talajvíz 40-szeres króm mértéket, ívásra, fürdésre, locsolásra alkalmatlanságot mutat, bőrbetegséget okoz és 6 éven aluli gyermekekre nézve életveszélyes!

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat és a Fővárosi Vízművek ennek ellenére gazdasági megfontolások alapján leszereltetné a közkutakat súlyosan szennyezett területen, ahol lakókat minden téren cserbenhagyta!

 Mint Önök is tudják éppen egy éve annak, hogy a Gyalázat napján megmagyarázták, hogy mindazok, akik kifizették a vezetékes víz csatlakozásának teljes összegét, azok a nem csatlakozást, hanem az utcájuk előtt elmenő vezetéket fizették ki! Igen ám! Csakhogy sok ember háza előtt megy el a vezeték, aki nem fizetett semmit! Ezek a tulajdonosok, pedig akik többségükben idősek, betegek, elesettek voltaképpen azért fizettek, hogy a kertjükbe tudjanak egészséges vezetékes vizet, amit nem kaptak meg! Voltaképpen a pénzüket elévültetnék és a pénzükért nem adnak semmit! A Gyalázat napja is egy éve arról szólt, hogy hogyan magyarázza meg az Önkormányzat, hogy jogos volt nem adnia semmit a pénzért cserébe, jogos volt a pénzt elköltenie és fizessen az ingatlantulajdonos újra azért, mert a csatlakozást az Önkormányzat átnevezte!

A gazdaságossági számításokba tehát hiba csúszott! Sokkal nagyobb terhet jelent a zacskós víz és a lajtos kocsi biztosítása, mint amekkora teher a közkutak léte!

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3011998374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása