Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat valaha volt legnagyobb tévedése - 2009 - Csak ideiglenesen több a gyerek! Óvodát ne építsünk! Béreljünk!

2016. november 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Bár egyes források szerint több, de legalább hét éve annak, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzata és a mostanival megegyező vezetése elkövette legnagyobb tévedését, amely nagyon sokba került ennek a városnak és nem is lett valódi eredménye! Az 1990 óta lakos létszámában folyamatosan növekedő városra, amely csak mára mintegy 4-szerese lett a rendszerváltáskor mértnek azt mondták „a gyermeklétszám növekedés tendenciája csak ideiglenes! S mivel ideiglenes, ezért végleges megoldás se kell, elég a bérlet!”

Így bérelt a város és járatta gyermekei egy részét méreg drága konténerekbe, vagy egyéb, mások által, de baráti körükbe tartozó szintén horribilis áron bérelt különböző épületekbe. Olyanokba, mint amilyen a Sas utcai óvoda! Tudják 15 évig béreljük, euró alapon két óvoda áráért + árfolyam különbözet és egyéb költség. De 15 év és két óvoda, meg minden egyéb kifizetése után sem lesz a miénk!

Jó üzlet igaz?

Nyilván az, de csak a bérbeadónak! A városnak biztosan nem!

Mit értek el vele? Elköltenek egy csomó pénzt bérleti díjakra, amelyből emiatt nem jut fejlesztésekre. A gyermekek többsége más településre kényszerül óvodába járásra és az önkormányzat úgynevezett tűzoltása is ideiglenes!

Azóta persze új törvényi rendelkezések érkeztek! Új óvodák és iskola bővítések is jönnek elvileg! Ebből egyik az a Lakihegyi óvoda, amelyre egy későbbi cikkünkbe fogunk kitérni és amelyet szintén nem sikerült hiba nélkül megoldani! A Buckai óvodának se híre, se hamva és igazán a többi megígértnek se azokra a területekre, amelyek a városon belül nagyon elmaradottak, ahol sokan laknak és ahova nagyon kellene!

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8011945197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása