Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

TŐLÜNK KÉRDEZTÉK: Mi van a Szigetszentmiklósi Önkormányzat által megígért fejlesztésekkel?

2016. november 07. - Buckai Szövetség Egyesület

Sokan keresték meg a Buckai Szövetség Egyesületet azzal, hogy hol tartanak azok az ígéretek, amelyeket a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tett meg. Hol tart az illemhelység elhozatala a József Attila telepi HÉV megállóhoz? Hol tart az ötödik kis Bucka busz? Hol tart a Csépi út járdázása vagy a Buckai utak rendezése? Hol tart a köbméter víz Lakihegyi árra csökkentése? Hol tart az északi részek (pl.: Üdülő sor, Felsőtag) busszal történő elérése? Vagy hol tart mondjuk a felüljáró kérdése Gyártelepen?

Ha röviden szeretnénk válaszolni, akkor bizony a térképen sincsen!

Ahogy Önök is látják jelen cikkünkhöz az EDTR döntéshozói képét hoztuk ki! Nem csalás és nem ámítás 13:02-öt írtunk és az elmúlt két hétben a Roma kisebbségi Önkormányzat döntéshozatalain kívül nincs semmi!

Az ötödik kis Bucka busz, ahogy Önök is láthatták csak elhangzó ígéret volt, de nem tud róla sem a Volán Népligeti központja, sem a Szigethalmi üzemigazgatóság helyben, ahogy nem tud róla a Szigetszentmiklósi Önkormányzat egyetlen ügyosztálya sem! Hogy mit szól hozzá az államtitkár, hogy többek között az ő nevével is fémjelzett közmeghallgatáson e tekintetben becsapták az embereket nem tudjuk, de majd megkérdezzük tőle! A közmeghallgatás tehát ahogy láthatják, mint minden évben arról szól, amit hallani akarnak az emberek és nem arról, amit majd a hivatal részéről teljesítenek! A Hivatal részéről simán megy az ígéret! Aztán megnyugszanak az emberek és szépen elfelejtik ezt! Nem gondolnak arra, hogy amikor az emberek egymás veséjébe és lábán hering járatokon tömegnyomorba utaznak, akkor nem igazán felejtenek! A Hivatal egyébként is a remek közlekedési szakértőjére hallgat! Tudják arra, amelyik méreg drágán akarta elhozni az intelligens buszmegállónak csúfolt dísztárgyakat úgy, hogy nem is a saját szellemi terméke, de azért szabadalmaztatni a maga nevére akarta! Amióta ez kiderült és elég nagy botrány lett belőle, azóta hol létét a „remek” „közlekedési szakértőnek” mindenki kérdezi! Ugyanis nem tudni! „Véletlenül” eltűnt! Igaz nem is baj! Hátha lesz egy olyan aki nem tekinti közlekedési fejlesztésnek azt, ha a Buckaiaktól a nagybuszt elveszi és sikerült felfedeznie azt is, hogy a buszt úgy illik közlekedtetni, hogy legalább valamihez csatlakozik és nem úgy kialakítani, hogy nagyjából nulla további járatra lehet róla vagy rá közlekedési szempontból és jelentős várakozás nélkül átszállni!

A közmeghallgatásról csak annyit, hogy ha valaki kínos kérdést tesz fel, akkor azt mondják, hogy írásban válaszolunk! Nos van olyan ismerősünk, aki 6 éve vár erre az írásbeli válaszra! Persze mondhatnák azt, hogy jó munkához idő kell! No de ennyi?

Fontos kérdés és mintegy 2,5 éve hallgatjuk, hogy József Attila telephez majd jön valami kultúrált illemhelység. Nos az előkészületi munkákat vagy Pató Pálnak rendelték ki és  „Hely rá érünk arra még!” vagy az alapanyagoknak sikerült valahogy de nagyon eltévedni! Eddig az álláspont az, hogy majd jönni fog! ( Csak győzzük kivárni! )

Tavasszal rettenetesen megörültünk! Új járda érkezik a Csépi útra! Végre egy ígéret, amit betartanak! Aztán kiderült, hogy nem jött egy centi új járda se! Hanem ahol volt ott kicserélték! Pedig amikor a Bucka csatornát elkezdték, igaz azt sem rombolásnak és tombolásnak ígérték, de az lett… Szóval amikor elkezdték, akkor azt ígérték, hogy ahogy meglesz a csatorna az utak rendbe lesznek téve és jön például a Csépi útra a járda! Hát jön….! Majd egyszer! Reméljük ebbe az évezredbe!...

Igaz azt is ígérték, hogy a Bucka-tó ki lesz takarítva aztán csak talajforgatás lett, ahogy azt is, hogy mire a csatorna jön, addigra mindenkinek lesz vize! Bár lehet, hogy a mindenki alatt azokat értik, akiknek van! A többiek, pedig szerintük a senkik! S mivel az általuk senkinek nézettek járnak a közkutakra, ezért ezt le is akarják szereltetni! Egyébként „nem diszkriminálnak”! „Nem aláznak meg embereket”! „Nem szemtelenek és nem embertelenek”! Ők tiszta cukik! Pláne miután felteszik a kérdést: Ki jár a közkútra? Hát Senki! Megfognak lepődni, amikor a senkik kifognak állni és elfogják őket kergetni!

Emlékeznek még? A Polgármester azt ígérte a cetlijébe, hogy a vezetékes víz köbméter árát városi szinten lehozza a Lakihegyi szintre! Milyen jól is hangzik mindez! Megtörtént? Hát nem! Biztosan véletlen! De az is lehet, hogy amikor ezt mondta Andersen egy könyvét vette a kezébe! Csak mi jöttünk rá arra, hogy ez bizony mese! Ellenben megtudhattuk, hogy a vízszolgáltatónk nagy múltú meg nagy jővöjű! Pláne az 50 milliárdot meghaladó veszteséggel, meg a temetkezési vállalat néven futó albérlőjükkel! Képzelhetik! Ha bemegy oda egy ember és nem tudja kifizetni a csatlakozási díjakat megmondják nekik, hogy menjenek pár ajtóval odébb és ott jelentkezzenek!

Már arra is gondoltunk egyébként, hogy mivel a Hivatal azt mondja mindig, hogy velünk és nem velük van a baj… Szóval, hogy kiállunk és megvárjuk a buszt az Üdülő soron vagy a Felső tagban! Hiszen ők igazat mondanak és azt mondták, hogy eljön mindez! Hátha eljön! Akkor biztos ott kell lennie! Igaz először a buszmegállót kellene megtalálni, aztán nem tudjuk meddig kellene ott a következő buszra várni! De biztos jön egyszer…

Ahogy majd a Gyártelepi felüljáró is! A Szövetség tagjai közül többen még karon ülő gyermekek voltak, amikor már felmerült ennek a kérdése! Ha feltesszük ezt a kérdést az Önkormányzatnak, akkor rajta vannak! Igaz azt nem mondták min! Lehet, hogy nem ezen, mert még nem láttunk egy kapa vágást sem!... Mondjuk a megígért óvodák esetében sem! A Buckába ahova ígérték nem mozdult meg egy porszem sem! Bár!... Ki tudja! Lehet, hogy eztán fog a városi szintű földvándorlások közepette! Még az is lehet, hogy amikor majd végkép megadja magát a váorsi csatorna hálózat és a Határ út végkép elúszik a fekália alatt, hiszen nem sikerült felfedezni, hogy ami 14 ezer embert elbír az 40 ezer embert nem bír, tehát hogy akkor majd azt is feltöltik vándorló földdel és homokkal!

Ha most azt hiszik, hogy amit leírtunk az vicc, akkor közöljük, hogy sajnos nem az! Szigetszentmiklóson ez a valóság! No meg az, hogy az ellenzék egy-két kivétellel nem csinál semmit! Mert most nem lenne tétje a munkának! Majd kampány időben! Hogy addig mit tesznek az itt élők? Ja hát szerintük az kit érdekel!

Egyébként szép az élet!

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8011939055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása