Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nincs tisztelete a Határ úti zebrának? Pedig 3 évet küzdöttünk érte! Hiánya miatt emberek haltak meg!

2016. november 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Emlékeznek még 2009 Szeptemberének egy hűvös hajnalára? Emlékeznek még arra, hogy egy szerető anya, nagymama sietett volna munkába? Emlékeznek még arra, hogy ott, azon az útrészen kelt volna át, ahol több ezren járnak a Buckából a lakótelepre, az orvosi rendelőbe vagy a Lakótelepről a Buckába, esetleg a HÉV-hez? Emlékeznek még arra, hogy nem sikerült neki? Nem sikerült, mert azon a hosszú és egyenes szakaszon se közel, se távol nem volt zebra? Emlékeznek még arra, hogy meghalt, s ezzel akkor 5 éven belül ő volt a Határ úti zebra hiányának harmadik halálos áldozata? Emlékeznek még, hogy csak addig és 5 éven belül ott és amiatt 11 súlyos baleset és több tucat könnyebb baleset történt?

Emlékeznek még, hogy három év volt annak a kiharcolása? Hogy a három éves harc alatt is sérült és halt meg a közelben ember? Emlékeznek még, hogy politikát csináltak belőle vagy, hogy ennek a durva esettnek még mindig ott van az emlékplakettje? Tudták, hogy a környéket időről-időre koszorúk, virágok és emlékhelyek lepték el? Hogy három év alatt sokszor nem biztattak minket a harcban és azt mondták a megvalósításnak semmi esélye? Emlékeznek még, hogy bárki és bármit mondott foggal és körömmel küzdöttünk, levelet írtunk, könyörögtünk és TV-t is kihívtunk? Emlékeznek még, hogy 2011 Szeptembere lett mire végre kaptunk egy szem biztató jelet is?

S tudták azt, hogy a 2012 májusi elkészülés után 5 évig nem is lehetne hozzá nyúlni, de még a környékéhez sem?

A Határ úti zebrához azon túl, hogy már 1 év után megkopott volt folyamatosan hozzányúltak a tilalom ellenére is! Környékén folyamatosan dúrtak és fúrtak és valahogy sehogy sem sikerült ezt a területet békén hagyni! Pedig megléte óta nem történt egy baleset sem! Megléte óta nem halt meg senki sem! A harc, hogy hiánya miatt ne haljanak meg emberek sikerre vezetett, melyet értékelni kellene mindenkinek! Ez sem a Pentának nem sikerült arra közlekedők beszámolói szerint, se a Vízműveknek, se az Önkormányzatnak!... Érthetetlen, hogy miért nem!

Közben nagyon hasonló indokok miatt emberek küzdenek a Gyártelepi zebráért, ahol Hála Istennek nem halt meg senki sem, de történt egy súlyos baleset! Már a megvalósítás előtt állnak és csak engedélyezés miatt csúszik a megvalósítás és egyenlőre, de nagyon szurkolunk nekik is!

A támogatás és a Gyártelepi zebra kiemeltsége mellett azonban innen üzenjük mindazoknak, akik a Határ úti zebra környékén akarnak bármit is kapirgálni, hogy a Határ úti zebrát tessék békén hagyni és tiszteletben tartani!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2211925333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása