Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Az utca hangja alapján: A Fővárosi Vízművek megvette a Polgármestert?

2016. október 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós utcáin egyre többen súgnak össze! Valami nem stimmel a Fővárosi Vízművekkel! De vajon mi lehet a háttérben?

 

A „nagy múltú és nagy jövőjű” szolgáltató, ahogy a Polgármester jellemezte mintegy 50 milliárd forint veszteséget termelt csak a csatlakozás évében. Ő egyébként nem más, mint a hálózat bérlője! De amiért bérli az egy a bevételekhez képest bagatel összeg! Legalábbis az évi 500 ezer forintot aligha lehet másnak nevezni, pláne ha a csatlakozási díjak mértékét, a 300 ezer forintokat figyelembe vesszük!  De miért éri ez nekünk meg?

 

Tovább megyünk! Újabb gyanúra ad okot az a tény, hogy míg a bevételek a Fővárosi Vízműveket illetik meg, addig mivel a hálózat gazdája a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, ezért a költségek őt terhelik! Például a Határ út helyrehozatalát sem a szolgáltató, hanem a Szigetszentmiklósi Önkormányzat és a mi pénzünkből fogja helyre hozni! Miért is jó ez nekünk?

 

Valamint, ha a hálózat gazdája a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, akkor miért nem tudja a Buckai Vízkárosultak kedvezményes, bekerülési áron, vagy a terület szennyezésére tekintettel ingyenesen elhozni? Miért a Fővárosi Vízművektől kell kérni? Dirigál a bérlő? Hogy lehetséges ez?

 

Sokak szemébe az is furcsa, hogy a karbantartások és kiszállások is igen lassúak! Más helyen és más településeken csak ez már nem lenne más, mint a felmondás indoka! Itt azonban sem panasz sem semmi nem hangzik el!

 

Újabb kérdés a közkutak kérdése! A Fővárosi Vízművek azt mondja, hogy leszerelésüket az Önkormányzat akarja, míg az Önkormányzat szerint a Fővárosi Vízművek! Miután tudják, hogy közharag párosult ehhez a tervhez egymásra mutogatnak és a kérdésnek nincsen felelőse! Ráadásul az értékek és egyes szegényeknek, betegeknek, elesetteknek az életet jelentő kutak, egészséges vízelérések megszűntetése nem ingyenes! A 131 kút leszerelése „csupán” 13.100.000 Ft! Kit is illet ez? Mi lesz a kutak vas öntvényeivel? Hova kerülnek? Kinek a kasszáját gazdagítják? Pláne annak fényében, hogy évek hosszú során tudták kiharcolni, idehozni és akkor is ki kellett fizetni!

 

Hova vezet ez? Kinek jó ez? Igaza van az utcának? Megvették a Polgármestert?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1911916151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása