Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

VOLÁNBUSZ: Egyenlőre semmit sem tudunk az ötödik kis Bucka buszról

2016. október 20. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület az elmúlt két napban a Volánbuszt kereste meg azzal kapcsolatban, hogy most és ebben a pillanatban mit tudnak a 2016 Április végén a Szigetszentmiklósi Közmeghallgatáson megígért ötödik kis Bucka buszról.

 

A tegnapi nap során első körben Szigethalmot hívtuk fel, ahol a Szigethalmi Volánbusz egyik prominens vezetője, Pekarek Tibor forgalmi vezető helyettes meglátásunk szerint kifejezetten sértésnek vette, hogy kérdezni merünk tőle bármit is. Lehetséges, hogy embereknek válaszolni nem tartozik a munkakörébe! Munkatársai ugyanakkor Szigethalmon nem tudtak az ötödik kis Bucka buszról semmit sem!

 

Ezt követően a Volánbusz Zrt Népligeti központjával szerettük volna felvenni a kapcsolatot, amely a tegnapi nap során csak a telefonkezelőig sikerült, de érdemi kapcsolásban sajnos akkor nem részesültünk. A mai nap során ezt a telefont megismételtük, amikor is immáron vezetői szinten kaptuk azt a tájékoztatást, hogy erről az ötödik kisbuszról egyenlőre semmit sem tudnak.

 

Megkérdeztük továbbá, hogy mit gondolnak arról, hogy a Csépi útra visszahozzák a nagybuszt úgy, hogy ha az Önkormányzat buszfordulót alakít ki a megadott ingatlanra. Elmondták, ha erre igény van a lakosok részéről és valahogy akár Minisztériumi támogatással támogatást tudunk összeszedni arra, hogy az autóbuszforduló tényleg eljöjjön, akkor ők nem akadályai ennek a projektnek és támogatni tudják meglátásuk szerint azt.

 

Feltettük a kérdést annak vonatkozásában is, hogy tudnának-e támogatni egy a Mercedes Sprinter City 77-hez hasonló kisbusz beszerzést, amely elől – hátul dupla ajtós és 47 fő fér el rajta, illetve körülnéztek-e a piacon ezzel kapcsolatban. (Például akár használtra). Elmondták, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ír elő, hagy jóvá buszbeszerzéseket, illetve a Nemzeti Vagyonkezelő! Ha ők jóváhagyják, akkor ők semmi jónak nem elrontói.

 

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy mi úgy tudjuk, hogy egyes járatok elindítása bármely településen és település között szintén Nemzeti Fejlesztési Minisztériumi hatáskörbe tartozik!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6811824169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása