Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Egy busztípus melynek beszerzésére a Buckának szüksége lenne

2016. október 13. - Buckai Szövetség Egyesület

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Kapcsolattartó!

és

Kedves Barátaink!

 

Az elmúlt egy nap során egy sorozatot indítottunk el, amely sorozat az elmúlt év, évek soha meg nem válaszolt, vagy érdemben meg nem válaszolt kérdéseiről szól és szólt! Jelen levelünk nem  a sorozat része, hiszen 2010-ben egyszer már kaptunk egy rész választ a kérdésre és azóta sohasem! Ugyanakkor, akkor ami 2010-ben válasz lehetett az ma már elévült, az ma már nem áll fent és változhatott a helyzet.

Az elmúlt években és így 2010 óta sokszor kommunikáltuk le, hogy olyan Bucka buszokra lenne szükség, amelyek nem szélesebbek, nem nagyobbak, de hosszabbak és több ember fér el rajtuk! Ezen igény indoka a hatalmas utazási igény és a szűk utcák és szűk helyek is! Mint kiderült ilyen busz van, ilyen busz létezik! Ugyanis ilyen busz a Mercedes Sprinter City 77.

A busz elől – hátul dupla ajtós és egyszerre mintegy 47 embert tud elszállítani a jelenlegi kisbuszok 24 – 27 fős kapacitásával szemben. Könnyebb így a közlekedése mindenkinek, de akár tolószékeseknek vagy babakocsisoknak! Magyarországon Várbuszként akarták alkalmazni a Fővárosban, de kiderült nem bírja a hegyes vidékeket és fennakad az alja. Csakhogy a Bucka sík terep, itt nem lehet ilyen gondja!

 

2010-es elutasításának indoka, akkor a magas ár volt. 2010-ben állítólag egy ilyen újonnan 40 millió forintba került. De 2010 óta szerte Európában használtak és használnak ilyet, tehát lehetnek forgalomban és lehet, hogy már sokkal kedvezőbb áron is itt-ott elérhetőek! A kérdés, hogy gondolkoztak-e ilyen buszok beszerzésén, támogatásán, pályázatán és ezáltal a Buckai közlekedés megsegítésén? Kerestek-e hasonló paraméterekkel rendelkező más gyártó által gyártott buszokat? Létezik-e és kezdeményezik-e minimum 47 fős elől – hátul dupla ajtós kisbuszok beszerzését akár önállóan, akár a Volánnal együtt közösen pályázva?

 

A busz egyébként nemcsak a hétköznapi közlekedést tudná megkönnyíteni! Elindíthatná a Csépi úti hétvégi közlekedést, akár a Városháza és Gyártelep, akár a Városháza, Gyártelep és a Szigethalmi Vadaspark között, akár a Városháza, Gyártelep és a Szigethalmi piac között a Buckán át.

 

Erre a sokszor feltett kérdésre, amelyre 2010 óta nem kaptunk soha többé újból választ mindenképpen várjuk a válaszukat, a jelenkort, a piaci viszonyokat, az utas igényeket és a lehető legjobb Bucka buszközlekedést figyelembe véve és annak érdekébe!

 

Felteszünk azonban egy új kérdést is, amellyel nem régen kerestek meg bennünket! A felvetés arról szól, hogy rengeteg beteg, tolókocsis ember él 40 ezer fős kisvárosunkban. S miközben nálunk kisebb településeken ugynevezett falukon van a falunak busza, amely segíti és elszállítja az ilyen embereket, például az egészségügyi központba, vagy hivatalos ügyintézésre, addig Szigetszentmiklóson nem nagyon tudunk arról, hogy ilyen lenne! Szeretnénk feltárni annak módját, hogy hogyan lehetne megszervezni, költségvetési alapokat, támogatásokat alá tenni és ezáltal és ezzel is a betegebb lakosság életét, ügyintézését és ügykezelését megkönnyíteni!

 

Szeretnénk választ kapni, hogy gondolkoztak-e ilyennen, érdeklődtek más például kisebb településeken és Szigetszentmiklós területén beindítható egy ilyen! Szerintünk nagyon jó lenne!

 

Válaszukat, amely természetesen

érdemi és teljeskörű mihamarabb

várjuk!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2016. Október 13

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7711802879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása