Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Polgármester Úr! A város közlekedési káoszáért Ön is felelős!

2016. október 11. - Buckai Szövetség Egyesület

 „Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

és

Kedves Barátaink!

 

Az elmúlt évek során az első olyan alkalmat éltük meg, amikor egy ugyanazon időpontban hasonló témakörön gondolkodtunk a város egyetlen és rendelkezésre álló, egyben meglátásunk szerint egyik legaktívabb képviselőjével! Ez a téma, pedig hogyan fogunk közlekedni a Csepel szigeten, illetve városunkról, Szigetszentmiklósról reggelente ki, illetve délutánonként városunkba be! Pedig higgyék el miközben nagyon tiszteljük egymás munkáját arról, hogy mivel foglalkozunk sosem egyeztetünk!

 

Ugyanakkor a téma azonosságon kívül nekünk teljesen más meglátásaink vannak, melyek csak részben azonosak!

 

Mi úgy gondoljuk, hogy egy város vezetésének és főként vezetőjének elsődleges feladata, hogy a rábízott város és lakossága valamint annak környezete élhető, lakható és közlekedhető legyen! Ezek a feltételek azonban nem állnak fenn!

 

Többször vontuk az elmúlt időszakban a kialakult állapotokért a Polgármestert felelősségre, melyre Ő rendre azt válaszolta, hogy mindehhez semmi köze! Ez azonban nem igaz!

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Miközben minden év elején végig hallgatjuk, hogy mennyire szegény ez a város és mennyi mindenre nincs pénz a hatalmas ipari park és iparűzési adóbevétel ellenére, aközben bálok, bulik, 14 milliós Szabacsi nap, 6 – 8 – 9 milliós Gasztrónap és egyéb úri-murik és tékozlások, amikről csak mi tudunk! Emellett persze város szerte gyanús ingatlanügyletekről, kivitelező rombolásokról, tombolásokról, el nem végzett kármentesítésekről, város szerte vándorló földekről lehet hallani és ezeket is lehet megtapasztalni! Nincs megoldva a csapadékvíz és csatorna elvezetés, amely 3 éven belül városi szinten fog összeomlani, ha nem nyúlunk hozzá és nincs megoldva a közlekedés!

 

Polgármester Úr! Minden áldott reggel Szigetszentmiklósról kifelé és délután Szigetszentmiklósra befelé kilométeresek a sorok! Nem lehet közlekedni és nem lehet a városba bejutni! Mi egyetlen olyan előterjesztést nem láttunk, ahol feltárja ezeket az állapotokat és kéri a Minisztériumok, a Közút vagy a Megye segítségét méghozzá útszélesítésért! Továbbá: Sehol nem láttuk, hogy felemelte volna a szavát, a hangját a Gerinc út befejezéséért! Nem láttuk és nem olvastuk, hogy kérte volna a Szigetszentmiklósi szakasz és a Csepeli északi szakasz mihamarabbi összekötését!

 

Polgármester Úr! A Gerinc út Csepeli úti körfogalomba vezetése az M0-ásnál, valamint a II. Rákoczi Ferenc útba vezetése az Auchan mellett nem jó ötlet, mert mindkettő túltelített, s így nem segít senkin sem!

 

Polgármester Úr! Az elmúlt években nem láttuk, hogy harcolt volna bárhol és bármilyen formában a Gyártelepi vasúti felüljáró, a Gyártelepi zebra és egy új például Majosháza – Szigetcsép – Tököl – Százhalombatta útirányban kialakítandó Csepel szigeti gyorsforgalmi út mellett! Nem láttuk azt, hogy egyszer is elgondolkozott volna azon, hogy hogy fog közlekedni ennyi és temérdek ember!

 

Úgy a tömegközlekedés átszervezése tekintetében, akár a Csepeli HÉV Gyártelepre hozásával nem láttuk azt, hogy Ön és csapata a közlekedésre alternatívát keresne!

 

Polgármester Úr! Napjaink világában megéljük azt a szégyent, hogy tömegközlekedéssel és olykor közúti közlekedéssel is emberek ugyanannyi idő alatt jutnak el a Bosnyák térről a 80 km-re található Székesfehérvárra, mint amennyi idő alatt a 25 – 30 km-re található Szigetszentmiklósra! Ez pedig rémes üzenet! Egyben szégyen!

 

Polgármester Úr! Ott tartunk ma, hogy egy szívbeteg biciklis hamarabb jut be Csepelre, mint a BKK 238-as járata mondjuk József Attila telepről! És ugye aki szívbeteg az nem diktál versenytempót a biciklin!

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy az általunk nagyon is tisztelt Fónagy államtitkár Úr a 2016 Áprilisi közmeghallgatáson azt mondta, hogy az út kapacitásának növelésével, szélesítésével még nagyobb forgalom zúdul az útra, de szerintünk ez rossz hozzáállás! Mert ez azt az üzenetet hordozná, hogy nem adunk a gyermekünkre ruhát, mert úgyis kifogja nőni! De felelős szülő ad a gyermekére ruhát és nem hagyja például megfázni, törődik vele! Felelős városvezető, pedig törődik a városával! Törődik az ott élőkkel!

 

Polgármester Úr! Mi nem érezzük ezt! Nem érezzük azt, hogy kiállna a közlekedésért és közlekedhetőségért! Nem látjuk azt, hogy tárgyalna a környező és Csepel szigeti Önkormányzatokkal és az alternatívákat és megoldásokat keresné! De miért nem?

 

Bármely város, bármely lakója, ha érzi azt, hogy a vezetése törődik vele, ha érzi azt, hogy Ő is fontos és az Ő érdeke nem érdekli a szín, mert mindig támogatást ad, amíg csak az az ember, vagy az a vezetés él! De ha nem érzi, akkor egy idő után annak a vezetésnek el kell menni! Polgármester Úr! Önnek kell eldönteni, hogy hosszú távra tervez és megváltoztatja a lakosokhoz való hozzá állását vagy rövid távra, de ez esetben a mennie kell az elkerülhetetlen! Ez csak Önön áll!

 

Mi szeretnénk, ha felébredne! Ha a város szolgálata fontos lenne! Ha a város bármely része büszke és elérhető lehetne! Ha közlekedés rendben lenne és lenne bicikli út és lenne járda is!

 

Szeretnénk látni, hogy törődik az emberekkel, s nem csak becsapja őket, nem csak ármánykodik és fölényeskedik!

S szeretnénk, ha ezt betartaná, a várost fejlesztené nem feltétlenül miattunk, hanem mindenkiért, aki ebben a városban él! Mert ez a közös érdekünk!

 

Várjuk így azon intézkedéseit, észrevételeit, amelyek például a közlekedés terén és valóban előre viszik ezt a várost! Várjuk azon javaslatait, hogy hogy lesznek megoldva a kijáratok, mert ott most egyre nagyobb a baj!

 

Várjuk azt, hogy támogatja a Kisdunai közlekedés felélesztését, az Észak – Déli Regionális Gyorsvasút eljövetelét, alternatív bővítési lehetőségét és azt is, hogy a Szigetszentmiklósi tömegközlekedés terén a legfontosabb közlekedési csomópontokban a várakozó emberek számára kulturált módon kialakított és elérhető lesz valamilyen jellegű illemhelység! Várjuk, hogy ez a város végre jó dolgokban emelkedjen ki és ne csak és kizárólag a hajmeresztő dolgokban!

 

Várjuk továbbá, hogy sürgeti a Buckát elkerülő gyorsforgalmi út kialakítását, elveti az egyirányúsítást, így a halálos balesetek kialakulását, s elkezd pályázni, hogy a Buckában a kritikus pontokon az ingatlanokba be lehessen vásárolni és azt ki lehessen szélesíteni! Ráadásul konfliktus mentesen!

 

Várjuk, hogy az ELMŰ-vel leüljön tárgyalni és kialakuljon egy barter üzlet, melyben akár a Sportcsarnokban az ELMŰ kap hirdetési felületet, s cserében a Csépi úti Katasztrófavédelemnél arrébb helyezi a villanyoszlopokat!

 

Várjuk a járdákat úgy a Csépi útra, mint a Boglya utcára ugyanis vannak olyan szakaszok, ahol már most lehet! Várjuk, hogy ez ne a meglévő járdák felújítását, hanem tényleg új szakaszok eljövetelét jelentse!

 

És várjuk minderre a

válaszát!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016. Október 10

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          ElnökS

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4811789475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása