Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Miért értik a Buckaiak másként, hogy vigyázzatok a gyalogosainkra?

2016. szeptember 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Járva – kellve a nagy világban mi mint a Szigetszentmiklós város Alsóbucka városrészének érdekvédői sokszor szembesülünk azzal, hogy bár 10.000 fős népességet számlálunk, amely máshol egy önálló várost is ki tudna tenni mégis sokszor a terület fejletlensége miatt sokan üzeneteinket és mondatainkat nem úgy, nem abban az értelemben értelmezik, mint ahogy mi azt szeretnénk közvetíteni!

Sokszor szembesültünk így azzal, hogy a vigyázz a gyalogosainkra című felhívásunkat sokan úgy értelmezik, hogy a járdáról lelépő gyalogosainkra, amelyben így a gyalogos is felelős! Csakhogy ez nem így van! Bár 10.000 fős városrészt teszünk ki nekünk még a fő útjaink mentén sincsenek igazán járdáink! Az emberek, a gyalogosok és a biciklisek is másfél sáv széles, kétirányú forgalom és járdátlan körülmények között az úttesten kénytelenek közlekedni!

Hogy felháborító? Természetesen az! De a legfelháborítóbb a hozzáállás, amellyel mindezt nem orvosolni akarják, hanem tovább súlyosbítani egyirányúsításokkal.

 

Az egyirányúsítások ugyanis akkor működnének, ha lennének például párhuzamos utak! Ilyenek a Buckában nincsenek! Minden a Csépi útból ágazik ki vagy a Csépi útba ágazik be! Olyan, mint egy fának a törzse és semmi sincs, amely párhuzamosságra utalna. Az egyirányúsítással ráadásul ezen túlzsúfolt lakóterületen felgyorsulna a forgalom, hiszen megszűnne a frontális ütközés veszélye egy-egy beláthatatlan kanyarba! A felgyorsult forgalom a gyalogosokra még nagyobb veszélyt jelentene, így egy ilyen ötletnek lehet halálos is a végkimenetele, amelyre vonatkozóan az a csoda, hogy ilyen baleset még a Csépi úton, a Boglya utcán vagy Ádám Jenő sétányon eddig és Hála Istennek nem történt! Reméljük, hogy nem is fog! Reméljük, hogy annyi-annyi passzívitás után valahol és valamiként sikerül egy ingerküszöböt átlépni és a Buckát elkerülő gyorsforgalmi utat a Csepeli Autógyár kerítésén belül megépítetni, a Buckát, pedig laküövezetté nyilvánítatni!

Ettől az Önkormányzattól, persze csodát nem várunk! Máshol kell nyomást gyakorolni, hogy lakosságellenes városvezetésünket cselekvésre tudjuk késztetni! S ezzel mi a pozitív értelmű cselekvésre célzunk, s nem az olyanokra, amelyek annyira jellemzik őket, azaz arra ami előkészítetlen, felkészületlen és borzalmas.

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2811740939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása