Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós - Az eltűnt pénzek nyomában!

2016. június 26. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Minisztériumok!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

és

Kedves Barátaink!

 

2010 és a Bucka csatorna első fordulójának a pénzéből 8 millió 950 ezer Forint ment el iskolai parkrekonstrukcióra! 2016 oktatási díjazásra elkülönített és elköltött városi legendák szerinti 2 millió forintot az Önkormányzat, miközben egyetlen egy diákot és tanárt nem talált kitűntetésre méltónak! 2016-ban Szigetszentmiklóson 2 Általános Iskola, 1 Általános és Szakközépiskola, 1 országosan ismert és elismert Gimnázium, valamint 1 Szakközépiskola és Szakiskola mellett érdemes és kitűntetésre méltó diák és tanár sem volt! Hova lettek ezek a pénzek? Az iskolai parkrekonstrukcióra költött összeget visszapótolták a Bucka csatorna költségvetésébe? És a 2 millió mire ment el, ha senkit se tüntetettek ki belőle, mert állítólag senki sem volt érdemes!

A Bucka csatorna során a 14 meglévő állását „becsületesen ellátni képes” alpolgármester, Dr. Vántsa Botond, a fizetés felvételért rohangálás mellett egy valamit tud csak: Fenyegetni az embereket, ha nem tudnak fizetni, vagy ha az Önkormányat és beruházó szerződés szegésével (nem kapnak leállást csak másokkal közöset, több száz métert kéne még vezetniük, amire nincsen pénzük) elégedetlenek! Persze ez utóbbi mit is érdekli az alpolgármestert! A kifizetés összege neki zsebpénz! De nincs 14 állása mindenkinek és vannak olyan emberek, akiket ezek megterhelnek!

 

Közben az Európai Unió megemelte a támogatás mértékét! S miközben mindenféle fizess és szagold a rossz kivitelezés miatti csatornabűzt el kell viselni, aközben az, hogy a megemelt támogatás miatt a lakosság mikor kapja vissza a pénz különbözetett valahogy eltűnik, elsikkad és senki sem akar erről beszélni! Ugye nem akarják eltűntetni és a lakosságot már megint megkárosítani?

 

Arról sem szól a pálma, hogy mi van a Bucka-tó 4,7 milliárdjával! Nem végezték el a rekultivációt az tény! Ki vette hát a pénzt és jogosulatlanul fel? Mikor lesz hajlandó visszafizetni és a valódi rekultiváció mikor kezdődik el?

 

Hol van továbbá az a pénz amit a viziközmű társulattal nem rendelkezett időszakban és jogosulatlanul vettek fel, amit elakartak évültetni! Értjük mi, hogy hiteltörlesztésre költötték el, de mire költötték a hitelt? Mert, hogy vízberuházásra nem az is biztos, hiszen akkor nem lenne olyan ember, aki a vezetékes vízéért egy agyonszennyezett területen halált megvető bátorsággal és alkotmányos jogaival tisztában léve küzd!

 

 

 

Miért nem fontos már hirtelen és annyira a csatorna? Itt is van egy 10 éves elévülési passzus? Itt is emberektől majd duplán szeretnék elkérni a pénzt, ahogy a Buckai Víznél ezt megtették? Miért nem lehet valamit egyszer és tisztességesen elkövetni?

 

Annyi kérdésünk lenne még és annyi pénzről, amelyet a mi érzéseink és nekünk csicsergő városi legendák elmondtak, de elég ha csak ennyire válaszolnak! Hol vannak ezek a pénzek? Mi lett velük? Ellettek pazarolva, a mi kárunkra és mi csak hallgassunk! Hát:

 

 

Köszönjük!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 Június 26

 

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr318844856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása