Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós - Bucka-tó - MELLÉBESZÉLÉS HELYETT - Mikor kezdődik a valódi rekultiváció?

2016. június 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Kormányhivatal!

Tisztelt Minisztériumok!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

és

Kedves Barátaink!

 

Az elmúlt időszakok során számtalan esetben fordultunk Önökhöz a Bucka-tó problémájával, bizonyíthatóan el nem végzett rekultivációjával kapcsolatban! Mindmegannyiszor azt kérdeztük, hogy bár szomorúan tudomásul vettük, hogy a pályázati pénzt felvették és talajt forgattak, kármentesítés helyett, de az ismert szennyezés és mértéke (kohó salak, CSESZŰ akumulátor, egyéb ipari hulladék, 40-szeres króm mérték), egészségre ártalmas hatásának (bőrbetegséget okoz, 6 éven alúli gyermekekre nézve életveszélyes) ismerete mellett a kármentesítést mikor kezdik el? Azt ugye senki sem gondolta komolyan, hogy mindez így maradhat!

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Hiába mondja Ön azt, hogy a kármentesítés megtörtént és, hogy az csak vélemény mely szerint ez mégsem igaz, ha több száz kép bizonyítja azt, hogy szemetet, egyáltalán nem rekultivált hulladékot temettek a területen vissza! A több száz képből ez az egyik:

 

A képen ki nem takarított, szeméttel telített szennyezett föld fóliára helyezése látható! Ha bárki is megtisztította volna a legminimálisabb mértékben a képen látható zacskók, hulladékok és egyéb szörnyűségek nem lennének láthatóak és kivehetőek sem ezen, sem a többi több száz képen! Ez, pedig nem vélemény ez tény!

 

Nyilvánvalóan ezt Ön is tudja!

 

Tudnia kell, hiszen nem merte a közmeghallgatáson kivetítőn megmutatni a képeket több száz embernek. Tudnia kell, hiszen pendrive-on is megkapta, elemezni is tudta, mivel több hónapig Önnél volt! Majd visszaküldte válasz nélkül és változatlan formában!

 

 

 

Polgármester Úr! Mivel Ön ezt tudja és tisztában van azzal, hogy ezek a képek mit jelentenek és mit mutatnak tételesen ki kell mondani, hogy amikor Ön és Hivatala azt mondja a Bucka-tót rekultiváltatták az ki lett takarítva, akkor Ön nem tesz mást, mint:

 

HAZUDIK

 

Hazudik azoknak az emberek, akik az otthonukat, a városukat, a környezetüket, ezáltal az életüket bízták Önre! Hogy miért teszi arról persze sejtéseink vannak, de bármi is az száradjon az Ön lelkén!

 

Azonban tudnia kell, hogy a hazugsága igen súlyos, hiszen a ki nem takarítással emberektől vette el azt a lehetőséget, hogy környezetük, talajvizük valaha is tiszta legyen! S, ha ehhez hozzávesszük, hogy egyes lakóktól a vízcsatlakozási díjat jogtalanul annak ellenére, hogy egyszer már kifizették mégegyszer és törvénytelenül vettetné el, akik ezt nem tudják kifizetni, akkor elmondható, hogy Ön nemcsak becstelen, hanem emberek életével játszik és azt gondatlanul veszélyezteti, ahogy alaptörvényben biztosított egészséges vízhez való jogukat tiporja el!

 

Ennek tudatában:

 

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

 

A látható képek alapján kérjük független szakértőkkel kezdjenek a Bucka-tó területén geológia mérésekbe, valamint vizsgáltassák be a Bucka-tó környékén fellelhető talajvizet! Attól tartunk, hogy eddigi adataikkal és információikkal szemben a kihozott független szakértői vélemények megdöbbentő dologra, a valódi kármentesítés teljes hiányára derítenek fényt!

 

Kérjük ezentúl, hogy a geológiai mérésekben mintavételezett talajt vessék össze azokkal a mintákkal, amelyeket az elbírálók kaptak a beruházás különböző fázisai során, s amely városi legendák szerint nem a Bucka-tóról, nem is Szigetszentmiklósról, hanem Bugyi településéről származnak! Kérjük ezért vegyenek mintát Bugyi település különböző részein is! Kérjük, hogy vessék össze azokat az eddig beküldött Bucka-tó beruházási talajmintákkal! Fontos lenne tudni, hogy a városi legenda igaz avagy sem! Ha ugyanis igaz és mellétesszük az el nem végzett Bucka-tó rekultivációnak, akkor itt hivatalból büntető feljelentést kell tenni ismeretlen tettes vagy tettesek ellen, akik megvezettek hivatalokat, Uniós szerveket és jogosulatlan pénzeket vettek fel egy el nem végzett munka után!

 

Minden Buckai és Szigetszentmiklósi számára és egészsége szempontjából fontos lenne ez a lépés!

 

 

Felkérjük továbbá arra is Önöket, hogy kérjék be azokat a dokumentációkat, amelyek az el nem végzett Bucka-tó rekultiváció által betemetett szennyezést, mint termőföld és domb jellegbe fedik le! Honnan jöttek, hogyan jöttek, kik hozták és minden oldalon hogyan számolták el! Nincsenek-e túlszámlázások és fiktiv számlák a kérdésben?

 

Segítségüket, megértésüket és a választ

arra, hogy:

a Bucka-tó valódi rekutivációja mikor

kezdődik el

előre is megköszönjük Önöknek!

 

Szigetszentmiklós, 2016 Június 23

 

Tisztelettel:

                                     Csizek Csaba

                                                                                                                                BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                                                                           Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr228835724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása