Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

KÖZMEGHALLGATÁS SZIGETSZENTMIKLÓS - 2016.04.29 - Lakihegy és az Üdülő sor

2016. május 03. - Buckai Szövetség Egyesület

A 2016 Április 29-én Közmeghallgatás volt! Immáron az itt elhangzottak közül számtalan témát megmutattunk külön és külön, de szeretnénk bemutatni két hozzánk, a Buckához hasonlóan elhanyagolt városrész küzdelmét, felvetését és harcát is!

 

 Ahhoz, hogy értsük, hogy mi történt először abból kell kiindulni, hogy hány olyan városrész van, amelyet döntéshozóink évtizedeken keresztül elfelejtettek fejleszteni és emiatt ezek részek joggal vannak felháborodva!

Tehát az elhanyagolt Szigetszentmiklósi városrészek:

 

1.     Lakihegy

2.     Felsőtag

3.     Üdülő sor és környéke

4.      no és persze a Bucka

 

Néha ezeket a városrészeket igyekeznek egymás ellen hangolni, holott pont ezen városrészek egymással összefogó ereje mindennél átütőbb lehetne!

Az elhanyagolt városrészek és az érzés, hogy az itt élő lakók, mintha sokad rangú városlakók lennének egységes mind a négy területen! Ebből a négy területből 3 képviseltette magát a Közmeghallgatáson! A Bucka, az Üdülő sor és környezete, valamint Lakihegy! A Buckáról már sokat írtunk, így jöjjön a másik két városrész!

 

Lakihegy

 

Lakihegyi lakóként két hölgy is megjelent és immáron nem először adtak hangot annak, hogy a BKK buszok Szigetszentmiklósra történő behozatala nem igazán kedvezett Lakihegynek és az ottani buszközlekedésnek! Felvetették, hogy akár a 138-as busz is egy kisebb hurokba betérhetne ide!

 

Ezt a Polgármester Úr és Fónagy János államtitkár Úr is meghallgatta, de igazán, mint ahogy korábban oly sokszor ennek kapcsán semmit sem ígértek!

 

Megállók közötti veszélyes útszakaszokról beszéltek, olyanokat említettek a lakók, ahol halálos baleset generálódásától félnek! Megemlítették, hogy nem először szóltak és a felszámolását kérik!

 

Itt, ahogy előző cikkünk egyikében is írtuk utána néznek volt a válasz és csak egy enyhe utalás arra, hogy valóban veszélyes!

 

Egy Lakihegy lakó említést tett arról, hogy hallomása szerint Lakihegyre szükség lakásokat építenek! Igaz-e? S, ha igaz, akkor miért pont Lakihegyre? Persze vannak szegények! Nem csak a Málnás utca, hanem a többi utcában is vannak ilyenek, de ő szeret Lakihegyen élni, mégis úgy érzi Lakihegy egy valódi mostohagyerek! Meglátása szerint Lakihegy nagyon is szép, s kellő fejlesztéssel, akár lehetne Szigetszentmiklós Rózsadombja is!

 

Erre vonatkozóan a hölgy érdemi választ igazán nem kapott! Pedig kíváncsiak lettünk volna a Hivatal álláspontjára!

 

Lakiheggyel kapcsolatban nekünk vannak terveink! Sokakkal összefogva ugyanis nekik és Halászteleknek is egy Gyártelepig közlekedő Csepeli HÉV-et, azaz kötött pályás közlekedést szeretnénk elhozni! Ugyanis van egy nagy baj úgy Lakihegyen, ahogy Halásztelken! Egyetlen út vezet onnan a Főváros felé és ez a II. Rálóczi Ferenc út! Ha az bedugul, akkor senki és semerre nem tud közlekedni! A kötött pályás közlekedés ennek csillapítását is segítené, hiszen egy megbízható pályával némelyek az autót is letudnák tenni!

 

Üdülő sor

 

Lélekszámban nem laknak itt olyan sokan, mint mondjuk a Buckában vagy Lakihegyen, de 2008-ban, 2009-ben bebizonyították, hogy erős közösséget alkotnak és képesek kiállni egy ügy, akkor éppen a fekvő rendőrök érdekében! Minden Üdülő soron élőnek egy komoly problémája a rengeteg gyaloglás! Hogy hosszú szakaszokon keresztül nincs járda, s bár annyiszor ígértek ide autóbuszjáratot is az sincsen! Csak 2014-es választást ha figyelembe vesszük, akkor azt hallhattuk, hogy igény szerinti buszközlekedtetést biztosítanak! Hát igény az lenne! Busz viszont nincs!

 

A busz itt történő közlekedtetésére Kameniczky Ákos a Volánbusz forgalmi igazgatója válaszolt, hogy ez egy fénysorompó nélküli vasúti forgalmat keresztező út! Fénysorompó nélkül nem lehet ide küldeni buszt!

 

Már korábban is írtuk, hogy éppen ezért a fénysorompóért kell küzdeni!

 

Egy Üdülő sori lakótárs akár lehozná ide a 148-as buszt is!

 

Erre azonban gyakorlatilag ugyanaz a válasz, mint a Volánbuszra is!

 

A Buckai Szövetség Egyesület már évekkel ezelőtt gondolt az Üdülő soriakra! Ekkor tervezte meg a KISDUNA buszt, amely bár védve van, de mégis bármikor meglehetne csinálni! A KISDUNA busz Csepeli Soroksári RÉV-től, a 148-as busz végállomásától az Üdülő sor – Rév sor – Küklopsz környéke – Dunaharaszti utca – Sárga ház – Bajcsy Zsillinszky út – Gyári út – Mű út – Szigethalom Duna sor és Tököli Parkerdő útvonalon közlekedne oda és vissza! Ezért mindenképpen küzdeni kell és küzdeni is fogunk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr98682520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása