Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

KÖZMEGHALLGATÁS SZIGETSZENTMIKLÓS - 2016.04.29 - BUSZOK

2016. április 30. - Buckai Szövetség Egyesület

2016.04.29-én Szigetszentmiklóson történt közmeghallgatás második fontos kérdése, de még mindig az Agglomerációs közlekedésen belül a Buszok kérdése!

 

Dr. Fónagy János államtitkár Úr kifejtette, hogy az állami átvétellel a mostani BKK járatoknak a Volánbusz Zrt lesz az üzemeltetője! Itt jegyeznénk meg, hogy ebben semmilyen meglepő dolog sincs, hiszen a 38-as, 238-as buszok bár kékre vannak festve, de a Volánbusz Zrt, mint alvállalkozó tulajdonát képezik!

 

Lakossági felvetésre kifejtésre került, hogy önmagában véve az agglomerációs viszonylatban közlekedő buszok közül a Csepel – Tököli, a Csepel – Makádi Volánbuszokkal nincs is baj, ahogy a 38-as, 238-as buszokkal sincsen! Talán a kék buszok kapcsán annyit kell megjegyezni, hogy az azonos útviszonylatban, mintha sebesség korlátozó lenne a BKK buszokba beépítve, hiszen lassabbak! Ez például Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton jól felmérhető!

 

Erre nem tudtak igazán reagálni, hiszen a BKK részéről senki sem volt jelen a Volánbusz, pedig nem szeretett volna nyilatkozni a BKK helyett! Annyit azonban elmondtak, hogy a BKK járatok BKK menetrendnek, míg a Volán járatok Nemzeti Fejlesztési Minisztériumi menetrendnek felelnek meg!

 

A kék buszok kapcsán a Buckai Szövetség Egyesület a testületet és a jelenlévőket is meglepte! A kék buszok ugyanis felülmúlták a várakozásainkat, így a Polgármesternek megköszöntük és megdicsértük érte! Ez, pedig ritka alkalom!

 

A Polgármester Úr büszkén kifejtette, hogy igyekeznek tenni a dolgukat!

 

Kifejtésre került, hogy Lakihegy rosszabbul járt a kék buszok Szigetszentmiklósra behozatalával. Itt felvetésre került, akár a 138-as busz elkanyarítása egy picit erre is. Kifejtésre került továbbá az is, hogy Lakihegyen egy két buszmegálló közötti szakasz igen veszélyesre sikerült, s olybá tűnik az ott élők félnek egy esetleges halálos balesettől is, amelyet mindenképpen szeretnének elkerülni! Erről már korábban is szóltak!

A reakció erre vonatkozóan, hogy a kérdésnek utána fognak nézni, valamint valóban veszélyes a kifogásolt útszakasz!

 

Kifejtettük, hogy nagyon örülünk annak, hogy meghallgatták korábbi szavainkat, mely szerint az M4 Kelenföldi Pályaudvarig közlekedő gyorsjáratokat Szigetszentmiklósra is hozzák be!

 

Szintén lakossági felvetésként felmerült a 677-es járat kérdése! Kevesen tudják, de ez immáron a Bucka busszal összefügg! Vannak olyan körök ugyanis, amikor a 677-es vonalra is Bucka buszt küldenek el!

 

A lakossági kérés az volt, hogy sűrítsenek! Ugyanis nagyon ritkán jár és sokszor kell gyalogolni!

 

Elmondták, hogy ezt megfogják vizsgálni!

 

A Buszok közül azonban nekünk a legkényesebb téma a

 Bucka buszok kérdése!

 

Először is kifejtettük, hogy ismét de jávű érzésünk van! Olyan, mintha 2008 lenne! Igaz papíron csatlakoznak a Bucka buszok és más járatokhoz csak a valóságban nem! Az is igaz persze, hogy 2008-ban 1 nagybusz és egy kicsi busz volt, most meg 4 kicsi! De az érzés mégis ugyanaz! A menetrend nem követi azt, hogy a járat nem ugyanannyi idő alatt ér körbe csúcsidőben és dugóban, mint csúcsidőn kívül. Van, hogy a papírforma szerinti csatlakozás eléréshez valójában eggyel korábbi járatot kell elérni és félórával korábban kell indulni, mert a járatok akár 10 percet is késhetnek! Célszerű lenne például a BKK buszkövető rendszerét egy picit kölcsön venni egy még valósághűbb menetrend kialakítása érdekében!

 

Erre vonatkozóan nagyon érdemleges válasz nem érkezett csak igyekeznek csatlakozni! Azt azonban kifejtették, hogy valóban sokkal több járat van és igyekeznek fejleszteni!

 

Kifejtettük továbbá, hogy nagyon jó hogy van sok kisbusz, de a nagybuszt azért vissza kellene hozni és neki egy buszfordulót kialakítani, persze nem a Bucka-tó helyére, hiszen a Bucka-tó kitakarításra szorul még mindig!

 

Kameniczky Ákos a Volánbusztól kifejtette, hogy nem annyira buszfordulóra lenne szükség, mint egy új járatra! Őszintén bevallotta, hogy egy ötödik kisbusz beállításán gondolkoznak!

 

Molnár Gyula Csépi úti lakos arra tért ki, hogy a Boglya utcán majd infarktust kapott, amikor a szűkületbe szembe jött a Bucka busz! Meglátása szerint a buszsofőrnek is hasonlóan kellemetlen lehetett ez a szituáció! Gondolkodott is azon, hogy vajon ki az erősebb, de a buszt elengedte!

 

Kameniczky Ákos kifejtette, hogy higgyük el sofőrjeik nem szívbajosak mégis kérnek bennünket, hogy a buszokat engedjük el és nyilván az utakat meg szükséges lesz rendezni!

 

Szakos Sándor Bucka-tó melletti lakos szintén ezt a szűkületet kifogásolta meg, illetve az itteni telekállapotok ellen emelt kifogást a Hivatal segítségét kérve!

 

A Hivatal az ügy kivizsgálását megígérte!

 

Felvetettük, hogy a hétvége során Bucka busz csak a Bucka fő útján a Csépi úton nem jár! Pedig kellene! Sőt azt is fel kellene mérni, hogy van-e igény egy Szigetszentmiklós városházáról a jelenlegi Bucka busz vonalon és a Buckán keresztül a Szigethalmi piacra közlekedő járatra! Szerintünk lenne!

 

Kameniczky Ákos a Volánbusz részéről kifejtette, hogy mindenre nyitottak, de Ő a meghatározott költségvetési keret jelentős részét inkább a hétköznapi bővítésre használná fel.

 

A kérdés végén a Polgármester Úr kifejtette, hogy menetrend alakítási és közlekedési tárgyalások lesznek a elkövetkező héten és az azt követő héten! Meglátásunk szerint ennek hamarosan nyoma kell, hogy legyen úgyhogy figyeljünk!

 

 

Végezetül és nem utolsó sorban az Üdülő sorra és az ott élő sok lakosságra nézve is buszjáratot kértek az ott élők és az ott lakók. Itt a megjegyeznénk, hogy a Buckai Szövetség Egyesület már megtervezte oda a Kisduna buszt! De az ott élők akár abban is benne lennének, hogy kijöjjön tovább a 148-as busz! Kameniczky Ákos azonban kifejtette, hogy ahol nincs legalább fénysorompós átkelés a HÉV vonal esetében oda nem lehet buszt küldeni! Ez az út pedig ilyen!

 

Hát akkor lobbizunk a fénysorompóért!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr778675356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása