Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

GROTESZK MIKLÓS: "Elárasztva!"

2016. április 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Önök már megszokhatták, hogy rendszeresen jelentkezünk Szigetszentmiklós város legmeghökkentőbb, legdöbbentőbb döntéseivel, intézkedéseivel és eseményivel, olyanokkal amelyeket az arra hivatottak biztosan nem gondolták át és nem olvastak el. Ez a GROTESZK Miklós!

Mai részünkben nem ugrunk az időben nagyon vissza! Csak 2014-re a csatorna beruházások idejére! Egy szürke szombati napon a Sas utcán gyalogoltunk végig, amikor a kereszteződésben munkagépekre, emberekre és egy csőre lettünk figyelmesek az igen csapadékos időjárás idején! Vajon mi lehet ez? Követtük a csövet, hogy hova vezet és mit csinálnak vele, de az a közeli utcába eresztette a vizet. Aztán követtük a víz útját ami főként egy szabad tisztásra folyt, de beáradt minden környező telekre!

Egy mamával találkoztunk:

- „ Tessék mondani! Ön tudja mi folyik itt?” – kérdeztük

- „Hát fiatalember látja ezeknek itt mindent szabad!” – hangzott a válasz

„Hmm… Már megint mindenható Istenekkel van dolgunk, akik azt tesznek, amit akarnak!” – gondoltuk!

Oda mentünk hát a szakikhoz!

- „ Tessenek mondani mit csinálnak Önök itt?” – hangzott a kérdésünk

- „Semmi köze hozzá! Menjen innen!” – kaptuk

- „Értem! Ez esetben szabad egy képet Önökről, hogy dolgoznak és hogy mit?” – azonnal hátat fordítottak és telefonálni kezdtek! Hát hmm….

Eljött a következő hétfő! Felhívtuk a kivitelező cég vezető képviselőjét!

- „ Megtudná magyarázni, hogy mit csináltak a Sas utcai kereszteződésnél? „

- „Számítottam arra, hogy felfognak hívni! Mondták, hogy fényképeztek ott!”

- „Valóban! De mi történt ott? „

- „A munkatársaink életét mentettük! Ha ugyanis a csatorna vezetékben víz van és ők úgy dolgoznak vele az komoly veszélyt jelent rájuk!”

- „Voltaképpen, akkor Önök jót tettek? Életmentésként? „

- „Igen!”

- „Mondja csak! Ez egy be nem fejezett, de zárt rendszer! Hogy folyhatott bele a víz? Az egyes szakaszokon nem zárták le a végeket vagy bár lezárták, de már most olyan hibás a vezeték, hogy bármi belefolyhat úgy, hogy kész sincs! „

- „Fel tudna tenni olyan kérdést, amire lehet jól is válaszolni?”

Ezt követően az események több más utcában is megismétlődtek és később is! Számtalan helyről és sok-sok panasz érkezett az elárasztásokról, minek hatására egyszer csak levelet írtunk az Önkormányzatnak:

„ Tessenek mondani mikor lesznek hajlandóak kijavítani azokat a szánt szándékkal okozott károkat, amelyekkel házakat elárasztottak, megrepesztettek vagy korábbi értékeket tettek tönkre?”

A válasz: A lakók nem jelentkeztek!

Ezek szerint nem tudták, hogy utcák, házak és kertek elárasztása kárt okoz? Jelentkezni kell és figyelmeztetni, hogy: Hahó! Ez kissé problémás így? Vagy esetleg leírni, hogy: Tisztelt Önkormányzat! A Buckai lakosság nem ürge! Nem vágyik a kiöntésre!

- CsCs –

BSZ elnök

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr678580096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása