Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Itt a meleg! Megint kezdődik a locsolás a mi kontónkra?

2016. április 05. - Buckai Szövetség Egyesület

Újra kezdődik a nyári és meleg időszak országunkban is városunkban is, melynek hatására hamarosan szükség lesz az utak locsolására, de ezzel együtt a Buckai Szövetség Egyesület meglátása szerint újra napvilágra kerül egy mindmáig megválaszolatlan kérdés és probléma!

Az elmúlt évek során bármikor, amikor nyár volt az utak locsolását az arra hivatottak nem bányatavakból, nem a Dunából, hanem közcsapokról és mérő óra nélkül oldották meg ráadásul úgy, hogy ezt követően a vízfelvétel helyén minden tocsogott és minden tiszta pacsa volt! Ez, pedig hatalmas pazarlás ráadásul ivóvízből! Míg korábban ezt bárki láthatta miután rászálltunk a kérdésre már egy eldugott földútra vonultak és folytatták ugyanezt!

A kérdést idén sem fogja a Szövetség hagyni ráadásul most már végére jár annak, hogy mi is zajlik ebben a kérdésben, mert több furcsa dolog is van:

·         Mint írtuk a vezetékes vizet útlocsolásra mérő óra nélkül veszik fel, amely alapján senki sem tudhatja mennyi víz is folyt valójában el.

·         A köztéri ATZ kutakat az Önkormányzat egyes források szerint ritkítani akarja és megszüntetni, miközben a másik oldalon ilyen pazarlást folytat. Vajon tényleg van egyáltalán Szigetszentmiklóson vezetékes vízlopás vagy ezen címszó alatt akarja az Önkormányzat ráterhelni saját pazarlásait a lakosságra?

·         A vezetékes víz a lakótelep és környékén nagyságrendileg drágább, mint mondjuk Lakihegyen köbméterenként! A vizet mégis itt veszik fel és a Polgármester ígéretével szemben annyit sem tud érvényesíteni, mint a hálózat tulajdonos Önkormányzat feje a tőle a hálózatot bérlő szolgáltatóval szemben, hogy az árakat egységesítve a Lakihegyi színvonalra csökkenti, ahogy ezt egyébként választási kampánya során 2014-ben meg is ígérte!

·         A locsolások során ne feledjük el azt a roncsnak ítélt tartálykocsit is bérli, amelyet MÉH telepi áron adott el, s amelynek bérleti díja a locsolásra az egykori eladási árat teszi ki ráadásul naponta! Vajon jó gazda módjára járt el az Önkormányzat?

·         Mikor rákérdeztünk, hogy ezt a pazarlást mégis ki fizeti ki, akkor először 200 m3 kifizetését vállalta az Önkormányzat évente! Mikor rámutattunk arra, hogy ez nevetséges, akkor már azt írta, hogy havonta, majd az utolsó forrás, hogy hetente! Mivel azonban ez egy elégé ellentmondó információ így, ezért a Szövetség minden a Szigetszentmiklósi közúti locsolással kapcsolatos dokumentációba, elszámolásba betekintést fog kérni!

Ne feledjük el, hogy városunkba a vezetékes víz csatlakozási díja 3 – 4 szerese a környező települések csatlakozási díjainak! Ne feledjük el, hogy milyen szennyezett talaj és talajvizünk van milyen egészségre ártalmas értékekkel és kockázatokkal. Ne feledjük el, hogy mekkora harcot vívnak egyesek, sokan, hogy elérjék azt az alkotmányos jogot, mely szerint mindenkit megillett az egészséges vízhez való jog! És ne feledjék el milyen harcot vívnak sokan például Hajnal Erzsébet is, hogy ezt a vizet egyáltalán még élete során, pláne miután kifizette eltudja érni!

Ne feledjék el, hogy zeng ez a város: Vizet lopnak! És gondolkozzanak el azon, hogy lehet! De ha így van akkor kik is? A lakosok vagy az Önkormányzat?

- CsCs -

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr328568034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása