Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós és a Közmeghallgatás - Ahogy érdemes felkészülni

2016. április 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós városában 2016.04.29-én KÖZMEGHALLGATÁS lesz, melynek az Agglomerációs és Helyi közlekedés lesz a fő témája! A Közmeghallgatást, mint jelleget a törvény írja elő és legalább egy évben egyszer minden Önkormányzatnak meg kell rendeznie!

Az ember, aki még nem látott ilyet azt hiszi, hogy ez róla szól és nyilván vannak olyan települések, ahol ez így is van! Azonban Szigetszentmiklós nem ilyen! A közmeghallgatások általában este kezdődnek és kettő, kettő és fél óránál nem is szánnak rá többet.

Általános gyakorlatként ilyenkor az asztalokat előrébb tolják, hogy a Polgármester is lejöjjön a pulpitusról, s ezáltal kisebb legyen a lakosság számára biztosítható ülőhely, hallgatósági és érdeklődő tér! Általában a Közmeghallgatásnak kettő, maximum 3 napirendi pontja van, melyek közül az egyik az Egyebek, s ez az amire a legkevésbé sem jut idő! Legalábbis ebben nagyon kevés volt a kivétel! Gyakori eset, hogy a Hivatal saját embereivel tölti fel a hallgatói tér felét! A képviselők kiülnek a hallgatósági sorba, ahogy az Önkormányzat alkalmazottjai vagy éppen portása! A cél, hogy a valódi lakosságnak ne nagyon jusson hely, fáradjanak el és menjenek szépen haza! Nem a problémájuk megoldása a cél, hanem a Közmeghallgatás szó melletti pipa, hogy megvolt! Nem ritka egyébként, hogy meghírdeti napirendi pontok elé hoznak egy új napirendi pontot, amelyet előre tolnak, amelyet meg kell hallgatni, s amit nem ért senki, hogy mi az, miért és hogy került oda! Nem is az lényeg, hogy értse bárki, hanem az, hogy teljen az idő és az embereknek menjen el a kérdezéstől még a kedvük is!

Ha valamely lakó vagy érdeklődő állampolgár szóhoz jut, akkor nem ritka, hogy egy összetett napirendi pontot, amelynek több alága is lehet szét szednek! Így az aki előre megírt szöveggel jelentkezik, hamar fennakad a rostán! Szükség van, tehát az alkalmazkodás és a rögtönzés képességére! Ha olyan a kérdés, akkor a hivatal igyekszik abból viccet csinálni, vagy elbagatelizálni, de ha kellemetlen, akkor jön az ígéret, hogy írásban fognak válaszolni! Az esetek 70 – 80 %-ban ezen írásbeli válaszra akár itéletnapig is lehet várni! A közmeghallgatáson csak azok lehetnek így nyerők, akik képesek rögtönözni, problémáik mellett a végtelenségig kiállni, tűrni a kifárasztó és ledegradáló környezeteket, az önkormányzati beépített embereket. Képesek állni a tapsvihart, ha a Polgármester dicsőítésére szólnak és a fújolást, ha ellene! Csak olyan emberek érnek célt, akik végig várják, amig az alkalmazottak elmondanak egy-egy felvetett műkérdést és eljátszák, mint ha ők csak sima érdeklődő állampolgárok lennének!

Nos ilyen a Közmeghallgatás Szigetszentmiklóson! Tessék felkészülni erre! Mi ott leszünk!

- CsCs –

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr718552424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása