Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Bucka-tó esetében a 4,770 milliárd forint felvétele is érdekes az el nem végzett munka mellett, de valójában sokkal fontosabb, hogy játék az életünkkel, egészségünkkel, hiszen Magyarország 30 legszennyezettebb területének az egyike!

2018. február 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson, abban a városban, ahol nem régen egy TAO Stadion 3,5 milliárd forintért + 361 millió forint támogatásért nem épült fel, s ahol gyakorlatilag összeomlott az a klub, amely az építetésért felelt számtalan meglepő, elgondolkodtató és gyanús vagy felháborító végkimenetű beruházás folyt egyszerre! Ebből talán kiemelkedik az a beruházás, ahol nemcsak a pénzügyletek meglepőek, s az hogy a kitakarítás nem készült el, de a legfelháborítóbb, hogy szó szerint játék az életünkkel!

 

A Bucka-tó ugyanis 1970-től 1980-ig súlyosan iparilag szennyezett, majd 1980-ant követően kommunális hulladékkal szennyezett terület, melynek egészségügyi kockázatát 2001-ben fedezték fel. Ekkor vált hivatalossá az a tény, hogy nyilván a galvániszap, a kohó salak, a CSESZŰ akkumulátor nem tett jót a környezetnek, s kimutattak sok más mellett 40-szeres króm mértéket!

 

Tekintettel arra, hogy mivel vize egy a talajvízzel ezért a talajvíz fürdésre, locsolásra, emberi fogyasztásra alkalmatlan, bőrbetegséget okoz és 6 éven aluli gyermekekre életveszélyes!

 

Ne feledjük 10 ezer ember él már ezen a területen és Szigetszentmiklós Budapest egyik vízbázisa is egyben ilyen környezettel és lehetőségekkel!

 

A Bucka-tó rekultiváció arról szólt volna, hogy az a szennyezés és ez a Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike közé sorolt 6,5 hektáros egység teljes mértékben ki lesz takarítva és a szennyezést eltűntetik onnan! Ma már tudjuk nem ez történt, hanem csak talajforgatás volt, s nem tűnt el a szennyezés egyetlen egy grammja sem tovább súlyosbítva az így sem mérsékelt környezeti terheket.

 

Az elmúlt napokban, hetekben, hónapokban rengeteget tárgyalt a Buckai Szövetség Egyesület arról, hogy hogyan lehet ezt helyre hozni! Hogy hogyan lehet a tavat látszat rekultiváció helyett tényleg kitakarítatni. Ugyanis, ha nem szólunk, nem intézkedünk és nem kifogásolunk, akkor soha többé nem kérhetjük, hogy hozzák helyre e területet és vigyék el a szennyezéseket! Minisztérium mondta meg nekünk, hogy ha hagyjuk, akkor soha többé esélyünk se lesz arra, hogy egészséges és veszélytelen lesz környezetünk. Az a hely ahol élünk, élnek gyermekeink és felnőnek talán unokáink is.

 

Éppen ezért arra kérjük a Tisztelt Buckai lakosságot, hogy mindamellett, hogy összefog a Bucka-tó valódi kitakarítása érdekében a 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben készült esetleges privát képeket és felvételeket a Bucka-tó látszat rekultivációról, ha ilyet készített és mindezidáig nekünk még nem jutatta el, akkor küldje el nekünk az info@acsibucka.hu e-mail címre és írja bele, hogy neve titkosan történő kezelését kéri-e avagy se!

 

Legyen tiszta életünk, Bucka tavunk és környezetünk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2113668024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása