Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kérdések a Magyar Posta sajtó osztályához

2017. december 07. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Tisztelt Magyar Posta sajtó osztálya!

 

Tájékoztatási kérelem fordulok fordulok Önök felé az alábbi kérdések tekintetében, melyre részletes választ szeretnék kérni:

  1. A Magyar Postán belül mekkora százalékot tesz ki a nem kézbesítő postások aránya? Azoké, akik trehányságból vagy azért, mert nincs kedvük a leveleket nem viszik ki, értesítőt sem dobnak be, de ledokumentálnak mindent, mintha mindezt megtették volna!
  2. Évente hány céget tesznek tönkre a nem kézbesítéssel és hányért vállalnak felelősséget?
  3. Ha Önöknél gond és probléma van az alaptevékenység ellátásában, akkor miért vállalnak be egyéb más tevékenységeket, mint például FŐGÁZ ügyintézés, vagy Magyar Telekom ügyintézés?
  4. Van-e Önöknél bármilyen szűrő a munkavállalók felvételére, avagy bárkit bármilyen létező és nem létező képességgel felvesznek, aki csak jelentkezik?

 

Indoklás, melyek alátámasztják kérdéseinket:

 

  • 2016-ban Martonvásáron egy postás nem vitte ki a NAV-os KOCKERD bevallás levelét és értesítőt sem dobot be róla! A vállalkozás mivel nem tudott róla, ezért nem is reagálhatott rá! Mire tudomást szerezhetett, addigra törölték adószámát és a cég a posta és a nem kézbesítés miatt tönkre ment. A postásról az hírlik nem tudjuk, hogy igaz-e mely szerint mindennap a postáról a kocsmába megy és támasztja az asztalt. Ott dokumentál le mindent a hírek és Martonvásári legendák szerint és nem visz ki egyetlen levelet sem, vagy csak kevés levelet visz ki legalábbis mi ezt így hallottuk!
  • 2015-ben a XIV. kerületben egy egyéni vállalkozó, mint magánszemély illeték fizetésre lett kötelezett. Az illetékfizetési kötelezettség vonatkozásában részletfizetési kérelemmel élt. A NAV a kérelemhez postán további adatokat kért volna. A levelet az egyéni vállalkozó a postától soha nem kapta meg, ahogy értesítőt sem kapott! Kérvényét ezért elutasították és mivel 100 ezer forintnál többel tartozott emiatt évvégén az adóhatóságnak, ezért 2 évre kivágták a KATA kedvezményes adózásából egy nem kézbesítő postás miatt.
  • 2016-ban a XIX. kerületben egy egyéni vállalkozót az Önkormányzat adategyeztetésre szólított fel. 3 levelet küldtek ki, melyet a postás soha nem kézbesített, pedig ez 6 db kézbesítési kísérletet kellene, hogy jelentsen. A negyedik levél érkezett meg, majdhogynem az egyéni vállalkozás megszűnése előtt! Mert ha erre a levélre se válaszol, igaz nem tudott róla a posta nem kézbesítése miatt, akkor megszüntetik a vállalkozását.
  • 2016-ban a VIII. kerületben egy egyéni vállalkozó a Kormányhivatal levelét nem kapta meg! Csak véletlenül szerzett tudomást róla egy más ügy miatt a Kormányhivatalnál járva! Ha és amennyiben nem válaszolt volna a vállalkozását megszüntetik! Ő azonban soha nem kapta meg a levelet a postán keresztül és értesítőt sem kapott!
  • 2016 nyarán a Buckai Szövetség Egyesület nem kapta meg NAV-os levelét, melyben bevallások újbóli beadására szólították fel. Erről soha nem kapott értesítőt sem! Az egyesület adószámát felfüggesztették és onnan mentettük meg!
  • Az elmúlt sok évtől napjainkig én, mint az egyesület elnöke, mint magánszemély és mint cégvezető a Szigetszentmiklós Csépi útra érkező leveleim jelentős részét nem kapom meg! A hivatalok a visszaérkezett levelekről telefonon és más módon értesítenek és értesítettek! Külön nekem kellett elmennem a feladókhoz, hogy átvegyem a soha ki nem értesített, soha nem kézbesített, de a címzetthez visszament levelet. Az a sejtésem, hogy az ottani postás kedvelés és nem kedvelés alapján kézbesít avagy sem! Vagy nem tudok más magyarázatot adni erre!
  • 2017-ben Szigetszentmiklóson a Dunaharaszti úton egy lakó hivatalos postai meghatalmazással meghatalmazta saját édesanyját! A kézbesítő közölte, hogy a lakó édesanyját banyának tekinti és neki nem ad semmit!
  • Ezen a héten Szigetszentmiklóson egy postás hétfőn nem kézbesített egy levelet és az értesítő is fura módon került elő. A levélről kedden szereztem tudomást, ezért szerdán bementem a postára! 45 perc sorba állás után 1 órán keresztül álltam a postán, de nem tudták, hogy hol van az RL 50020097586614 számú levél. Ma közölték, hogy tegnap a postásnál volt, mert 5 nap után újra kell kézbesítenie. Csakhogy hétfő és szerda között nem telt el öt nap! Mi az, hogy egy posta 1 órán keresztül nem tudja megmondani, hogy a levél hol van? Mi az, hogy órákat kell várni és órákon keresztül semmi és nem tudnak semmit? Mi az, hogy újra vissza kell menni, mert szerencsétlenkedtek? Ki fizeti meg az ebből eredő kárt és ki fizeti meg az ebből eredő mindent?



Üdvözlettel:

Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület
elnök
06-70-70-15-911
buckaiszovetseg.blog.hu szerkesztője

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6713453683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása