Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Helyszínről jelentik: Ismét kiáradt a Határ úti fekália ár! Fertőtlenítés nincs! Emberek járnak az emberi ürülékbe, tamponokkal és miegymással rohangálnak a környékbeli kutyák!

2017. július 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Az esti, délutáni heves esőzés hatására ismét kiáradt a Határ úti fekália! – jelentették a helyszínről a Buckai Szövetség Egyesületnek! A beszámolók szerint az újabb áradás után nyoma sincs a fertőtlenítésnek, s a környék kutyái használt tamponokkal és egyéb a fekália árral érkező dolgokkal rohangálnak, miközben az emberek a fertőben tapicskolni kénytelenek! Láthatóan az illetékesek, pedig semmit sem tesznek és semmit sem tettek!

 

Szigetszentmiklóson a Határ úti fekália ár legalább 2010 óta kezeletlen és egyre súlyosbodó probléma! Az illetékesek először illegális rákötésekről beszéltek egy zárt rendszer mellett! Hosszú évek kellettek ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy egy 10 – 11 ezer emberre tervezett központi csatornavezeték 40 ezer embert és nagyobb ellátottsági arányt kapacitásában nem bír el! Intézkedések? Majd jönnek! Majd talán egyszer egy mentesítő és elkerülő csatorna vezeték is lesz! Az ígéret legalábbis ez! De aki ismeri a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot és köreit, valamint ismeri, hogy mennyi idő alatt és milyen minőségben dolgoznak azok tudják, hogy beruházást talán az ükunokák él meg és vélhetőleg abban sem lesz köszönet!

 

Szigetszentmiklóson egyébként a szennyvíz elvezetéséért a Fővárosi Vízművek, míg a csapadékvíz elvezetéséért a Gyári úton található ÉCSVCS Kft lenne a felelős! A szennyvízrendszerről azt mesélik, hogy zárt rendszer, de ugye nem baj, ha ezt kétségbe vonjuk látva azt, ami úszkál minden egyes esőzésnél a Határ úton? Csapadékvíz elvezetés, pedig Szigetszentmiklóson jól láthatóan nincs! Pedig az ÉCSVCS Kft erre veszi fel pénzeit, miközben a lakótelep szűretlen elfolyásait  a Kisdunába ereszteti. Az ÉCSVCS Kft egyébként mindeddig egyáltalán nem válaszolt arra, hogy mit is csinál valójában és arra se, hogy mire ment el a tavalyi évben az értékesítési árbevételként kimutatott 50 valamint az egyéb bevételként kimutatott 60, tehát összesen 110 millió forintja sem. De vajon miért nem? Vajon mit tett vele?

 

Érdekesség még, hogy amikor és rendszeresen Szigetszentmiklóson víz alatt van a város, akkor az a kommunikáció, hogy ezért a rendkívüli időjárás okolható! Nos mivel ez két hetente fordul elő legalább vagy az időjárás nem rendkívüli, vagy ha az, akkor Szigetszentmiklós egy katasztrófa sújtotta övezet!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

(A kép a 2010-es kiáradás, de lehetett volna akár a tegnapi áradás képe is)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7612656229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása