Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Város Képviselő testületéhez és Tulajdonosi bizottságához fordulva: Egyre súlyosabb az ARIES-es bérprobléma

2017. március 07. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Képviselő testület!

Tisztelt Tulajdonosi Bizottság!

 

 

Mint Önök is nyilvánvalóan tudják egyre súlyosabb bér és munkakörülményi állapotok lelhetőek fel az ARIES Kft vonatkozásában, melynek Szigetszentmiklós Város Önkormányzata a tulajdonosa, és amely többek között Szigethalom, Szigetszentmiklós és Halásztelek városok hulladékgazdálkodásért is felelős.

 

Több hozzánk forduló, nekünk panaszkodó munkavállaló számunkra elmesélte, hogy esőzések idején átázik eszköze, felszerelése, s hogy nem egy kolléga PET palackos zsákot magára húzva kénytelen védekezni csapadékos időszakban a csapadék ellen. Számtalan egyéb problémát is felvetettek, amelyek számunkra arra utalnak, hogy ezen vállalkozás keretében az elhangzott vezetői kommunikációkkal ellentétben nem megfelelőek és nem biztosítottak a munkavégzéshez szükséges feltételek és körülmények!

 

Azt is felvetették, hogy a munkavállalók többségében még a szakmai minimálbér mértékét sem kapják meg havi fizetés keretében, s ráadásul a 2017-es béremelés mértéke 0 %-ban lett meghatározva, miközben a kiadások, a létfenntartáshoz szükséges havi élelmiszer és rezsi költségek nem változatlanok, hanem emelkednek! Így minden egyes munkavállalónak egységnyi fizetéssel kevesebbet ér a bére! Kevesebb a vásárló értéke! Ráadásul azt az egészen elképesztő érvelést hallottuk, hogy azért nem kapnak béremelést, mert a munkavállalók nem rendelkeznek érettségivel. A szakmai minimálbért meghatározó jogszabályok azonban nem írnak az érettségi csakis a szakmai kötelezettségekről! Az ARIES Kft a szakmai kötelezettséget elvárja! Embereit képzi, hogy minőségnek tudjon megfelelni saját elmondása szerint! Ugyanakkor ezen szakmai képzettséget nem hajlandó finanszírozni!

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy a vállalkozás vezetésének irracionálisan magas a fizetése! Azzal, hogy az ügyvezető Úr havonta több, mint 1 millió forintot visz haza, miközben több milliós volt akár tavaly is az éves jutalma! De a főkönyvelő vagy éppen műszakvezető is többszázezres fizetéssel és jutalommal van megáldva!

Így, tehát miközben az egyik oldalon munka mellett is megélhetési problémával küzdenek egyesek, addig a másik oldalon miniszteri és minisztériumi fizetéssel rendelkeznek emberek!

 

Kérjük ennek áttekintését! Racionalizálását! A munkavállalók megbecsülését! Kérjük, hogy mindazon munkavállalók, akik caffetéria nélküli bére a szakmai minimálbért nem éri el annak bérét emeljék erre a szintre, akár a vezetők fizetésének radikális csökkentése mellett!

 

Kérjük annak kivizsgálását, hogy az ARIES Kft szakszervezete pontosan kinek az érdekeit is védi! Kinek az érdekeit védi, akkor amikor a 2017-es 0 %-os béremelési mértéket rendben lévőnek, a szakmai minimálbért el nem érő béreket, pedig megfelelőnek és kifogásolhatatlannak tartja! Ha és amennyiben kiderülne, hogy ez a szakszervezet nem a munkavállalók érdekeit védi, akkor felkérjük a tulajdonost, hogy kérje fel a munkavállalókat olyan szakszervezet megválasztására, kiválasztására, amely képes kiállni értük!

 

S, hogy értsék: A Budapesti FKF szakszervezete 4 % -os béremelési mérték miatt készül a sztrájkra. A szigetszentmiklósi ARIES szakszervezetének a 0 % rendben van! Ez valahol abszurd!

 

Kérjük így az ARIES Kft-t ki és felülvizsgálni, a bérmértékeket racionalizálni, a munkavállalókat megbecsülni! Kérjük a Tulajdonosi Bizottság és a Képviselő testület tájékoztatását a meghozott és racionális intézkedésekről, amíg még nem késő és nem megy el mindenki, mert ennyiből nem lehet megélni.

 

 

Köszönjük segítségüket,

támogatásukat és

megértésüket!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Március 7

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2612321205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása