Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Hőség! Lehetőség? Vajon milyen lehetősége van annak, aki a vezetékes vizet kifizette, de az hivatalok miatt sosem jött be a kertjébe?

2018. augusztus 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Az ország egy és javarésze mélyen felháborodott azon az egyébként valóban vérlázító dolgon, hogy Nyíradonyban a legnagyobb kánikula kellős közepén házakat a vízről lekapcsoltak! Hogy embereket víz és tisztálkodási lehetőség nélkül hagytak, kitéve őket a járvány veszélynek és mindenféle fertőnek!

 

De amikor ekkora meleg van vagy éppen a legnagyobb hideg, akkor ez az egyetlen felháborító eset?

 

Szigetszentmiklóson családok vannak, akik bár évekkel ezelőtt kifizették a vezetékes vizet mégsem rendelkeznek vele, mert a hivatalok megmagyarázzák, hogy nem azt fizették, nem úgy fizették és egyébként is szerintük a befizetés elévült! Hivatalok, akik elmesélik, hogy az a pénz, amiért vezetékes vize van oly sok családnak és embernek, az a pénz ezekben az esetekben arra ment, hogy az ingatlantulajdonos utcájában a fővezeték elmehessen előtte, s nem arra hogy ráköthessen! De van a világon olyan buta ember, aki azért fizet, hogy az utcában a víz elmenjen, de ő rá ne köthessen egy egyébként súlyosan szennyezett, iparilag szennyezett területen?

 

S amikor harcol? Egyre nagyobb delegáció fogadja például az Önkormányzatba! Hátha a tömegtől megijed, vagy az Önkormányzat vezetőinek csúnya nézésétől, hogy miért nem int bár búcsút az anno befizetett pénzének, s miért nem tekinti ajándéknak, amelyet az Önkormányzat érte semmit sem adva kiélvezhetett! S teljesen fel is van háborodva a hivatal, hogy most miért van felháborodva ilyen kis pénzen!...

 

Kis pénzen…! Persze kinek mi a kis pénz! Aki milliókat visz havonta haza annak a 2003-as 80 ezer forint, mai 200 – 300 forint kispénz! Aki viszont kis nyugdíjból él, annak hatalmas. Az nem szorul másra, mint arra a köztéri kútra, amit az elmúlt években leépíteni igyekeztek Önkormányzati szinten, mert szerintük a nép lopja a vizet! De lopja a vizet?

 

Meleg van! Locsolják az utat! Tartályból, mérőóra nélkül és pacsázva! Ki tudja hány köbméter víz folyik el így és pazarolva? De mind a lakosokra van fogva!

 

Meleg van! Hőség van! Ki-ki nyugalomban! S meleg van! Hőség van! Ki-ki élhet víz nélkül a szennyezések között nyugodtan a nyomorban…

 

Köszönjük a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2014168731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása