Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós fejlődik? Bemutatjuk Szigetszentmiklós elveszett népszerű rendezvényeit!

2018. május 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós fejlődik! – állítja a Szigetszentmiklósi Önkormányzat! Igaz a lakosok, akik nap, mint nap szembesülnek a város közlekedési állapotaival, infrastrukturális fejletlenségével, a járdázatlanságot és az utak keskenységét, a közlekedési dugókat is beleértve, de városi állapotként a Határ úti fekália árról nem is beszélve, aligha érzékelik ekképpen! Aligha érzékelik ekképpen, ha az emberek a fel nem épült és a városra szégyent hozó TAO Stadionra gondolnak! S aligha érzékelik ekképpen, ha a népszerű eltűnt események és rendezvények jutnak az eszükbe!

 

Szigetszentmiklós 2014-ben rendezett először Rönkhúzó versenyt, ráadásul nemzetközit! Ezt 2015-ben és 2016-ban is megismételte, hatalmas érdeklődő tábort vonzva be ezzel! 2016 óta azonban nem került sor újabb és hasonló rendezvényre! Legendák szerint Szigetszentmiklóson már nem voltak a megrendezéshez adottak és kedvezőek a feltételek! S szintén legendák szerint e feltételek megváltozásai a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak köszönhetőek! De vajon ez az egykor népszerű rendezvény vissza fog térni? Ma valahogy nem így tűnik!

 

Az utolsó rendezvény egyébként a háttérben érdekes dolgokat hozott! Az esemény sztár vendége elvileg Nótár Mary volt! Ő azonban nem volt jelen az eseményen! Legendák szólnak arról, hogy miért nem! Vajon a művésznő betegedett meg? Vajon fellépőként a városvezetésnek ő nem tetszett? Magyarázat nincsen! De vajon, ha valaki felkérni az Önkormányzatot, hogy Nótár Mary-t hívja meg egy zenés rendezvényre, akkor megtenné-e?

 

Hosszú éveken keresztül volt városunk része az Old Motors rendezvénye! Évente akár többször is! Így tavasszal és ősszel is például! 2017 őszén a Kéktó átépítése miatt elmaradt a rendezvény! Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy a szervezés a nem biztos a Szigetszentmiklósi jövő tényéről értesítette a nagyérdeműt ebben az esetben! Vajon visszatér? Vajon lesz? Esetleg Szigetszentmiklós ezt is elvesztette?

 

Szintén hosszú éveken keresztül volt Szigetszentmiklósnak eperföldje! Aki imádta az epret az ott és akkor a SZEDD magad programban szedhetett! 2018-ban Szigetszentmiklóson már nincs SZEDD magad! S az is kérdéses, hogy lesz-e újra és valaha! Egy város szíve hasad meg ennek elvesztése miatt!

 

S milyen értékes eseményt vesztünk el? Mi marad Szigetszentmiklósiként és nekünk?

 

Legvégül, pedig ez a fejlődés?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4913967670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása