Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Hatalmi arrogancia a testületi ülésekkel?

2018. március 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

Szigetszentmiklós bizonyos tekintetben kiemelkedő város! Csodálatos helyen terül el, mellyel ha egy picit törődnének, akkor ékkő és gyöngyszem lehetne! Csak a döntéshozók és a testület hibája az, hogy kinézete, állapota és az itt található viszonyok miatt ma nem ékkő, hanem az ország szégyene lett nem működő közlekedéssel, nem létező csapadékvíz elvezetéssel, összeomlott egészségüggyel, kesze-kuszasággal, járdátlansággal, durva környezetszennyezésekkel és folyamatos elszámolási anomáliákkal, mint például a Bucka csatorna vagy a helyi futball klub az SZTK esetében!

 

De kiemelkedő abban is, hogy a testületi ülésekről nincsenek élő és egyenes online közvetítések, valamint, hogy a testületi ülések hétköznap délelőtt vannak, munkaidőben! Az Önkormányzat legutóbbi levelében azt írta, hogy az online közvetítés a testület határozata és a testület nem határozott ekként! Továbbá, hogy bárkinek lehetősége van elmenni az ülésre és felvételt készíteni róla (természetesen hétköznap és természetesen munkaidőbe, hogy ha részt akar venni rajta az menjen a szabadsága terhére).

 

Jól látható tehát, hogy Önök a nyilvánosságra nem törekszenek! Olyan helyzetet teremtenek, melyen egyre kevesebb ember fér bele időkeretébe, így nem zavarja a lakosság felsőbb rendű köreiket! Olyan helyzetet, amelyben akkor és azt csinálhatnak, amit és amikor akarnak!

 

Mit is ígért a Polgármester 2014-ben? Hogy neki fontosak a lakosok, a problémájuk? Fontos, hogy elérhető legyen és olyan dolgokat szervezzen mellyel kint van és köztük? Így lenne? Ez a testületi arrogancia, valamint a több ezer kép, amelyen a választóim és a lakosság címszóval helyi embereivel, intézményvezetőivel, képviselőivel és párttársaival van egy platformon, de másokkal nem ennek a bizonyítéka? Vagy annak a bizonyítéka, hogy hatalmi gőg és újabb hazudozás van?

 

De térjünk vissza a legelejére! Mit jelent az, hogy képviselő? Szerintünk a képviselő azt jelenti, hogy aki betölti e szerepet az valakiket és azok érdekeit képvisel. S mit jelent a képviselő testület? Szerintünk azt jelenti, hogy az a hely ahol a sok képviselt érdek találkozik, ütközik és a képviselt személyek szempontjából a lehető legjobb döntés születik!Szerintünk és elvileg ennek így kellene működnie! De így működik? Önök minket vagy saját magukat képviselik? A nyilvánosság látszat biztosításával, de valójában ellehetetlenítésével a mi érdekeinket szolgálják, a mi érdekünkben tesznek?

 

S miért ne lehetne felvétel, ha van ott egy olyan kamera Nagy Ferenc által, amely mindig és sok mindent rögzít, s amely a városnak pénzbe kerül, de és fontos ez a de nem tudunk arról, hogy bármire is használták volna és valaha is ezeket a felvételeket a lakosság tájékoztatása és a közjó érdekében! Mi nem tudunk ilyenről, pedig a testület munkáját lassan 10 éve megrökönyödéssel követjük! Megrökönyödéssel, mert szerintünk soha és semmilyen település ellen nem tett annyi rosszat egy testület, mint amennyit e 10 év alatt és ez a testület, ez a vezetés tett!

 

Miért gondolják azt, hogy a hatalmi arrogancia helyes? Miért tartanak testületi üléseket hétköznap és munkaidőben? Miért nem biztosítanak online, élő és egyenes közvetítéseket, melyek később visszanézhetőek? Mit takargatnak? Mitől félnek? Attól félnek, hogy egész város megtudja azt, amit mi már tudunk? Attól félnek, hogy megtudják, hogy Önök valójában milyenek is és milyen döntésekkel?

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Március 10

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3213728844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása