Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Nem elég, hogy 3,5 milliárd TAO pénzből nem épült fel a Stadion most már elvitték a darukat is?

2018. február 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Alighogy megírtuk előző cikkünket a Szigetszentmiklósi 3,5 milliárd Ft-ból + 361 millió rendkívüli támogatásból el nem készülő Stadionról rögtön új hírek és új információk jelentek meg, illetve új információkkal kerestek meg bennünket!

 

De nézzük miről is szól ez a történet!

 

Szigetszentmiklósnak van egy futball klubja, amely nem más, mint a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre. Ezen futball klub számtalan szakosztállyal rendelkezett és régre nyúlik vissza története. A körülötte lévő dolgokat nehezebb átláthatóság miatt egy kettőség jellemzi! A Klubbot ugyanis rövidített nevén SZTK-nak nevezik, de van egy ugyanilyen nevű cég is! A köztük lévő gazdálkodást és elszámolási kesze-kuszaságot elég nehéz lenne kibogozni és nem kizárt, hogy ez a cél is.

 

A Klub mivel pályája elévült és kicsi bevállalta, hogy 3,5 milliárd forintból Regionális Utánpótlás Centrum néven új TAO stadion épít egy olyan Önkormányzati területre, amelynek Szigetszentmiklóson van előtörténete.

 

A beruházás elindult, majd félbe maradt, aztán megint beindult. A beruházók és az alvállalkozók között is lehetett már korábbi bebukott beruházásokban felbukkant és ismerős szereplőkkel találkozni. Ilyen volt a Bucka-tó ki nem takarítása 4,770 milliárdért vagy a kivitelezési hibahalmazokkal és elszámolási gondokkal küzdő Bucka csatorna projekt is.

 

Az alvállalkozók egyre inkább nem kapták meg a pénzeiket, melytől volt olyan alvállalkozó is, aki kórházba került, mert nem bírta a kifizetetlenségből eredő terhet. Azóta is kéri, hogy bár elmesélte a történetét, de ne adjuk ki a nevét!

 

Ezen ki nem fizetések miatt a beruházás elkezdődött, majd megállt, aztán újra elkezdődött és újra leállt, végül leállása véglegesnek volt tekinthető! A beruházás bebukottnak tűnik, amelybe az a legérdekesebb, hogy a klub elnöke, aki olyan legendák terjengenek városszerte, hogy rendőrök kergetik, fogdán volt és egyesek rácsok mögött és bilincsben is ábrázolják… szóval a klub elnöke szerint nem ő a hibás és nem is a klub! Hibás az EMMI, hibás Szigetszentmiklós teljes lakossága és minden vállalkozója, hogy klubbot nem támogatja!

 

2017 November 15-én a Szigetszentmiklósi képviselőtestület elfogadta a klub erről szóló beszámolóját és innentől kezdve, valamint a költségvetésben szereplő 6,5 milliós támogatás + 20 millió forintos hitelátvállalás bevállalásával elvitathatatlan politikai felelősséget vállalt érte, miközben az Önkormányzati többség vezető politikusa ebbe a beruházásba benne van és úgy tűnik nagyon is érintett az események alakulásában.

 

Eddig már tudtuk, hogy  miután elkezdődött a beruházás a csapat kiesett az NBII-ből, majd a következő idényben az NBIII-ból és most a Megye I-ből is. Azt is tudtuk, hogy a csapat tagjai a sajtóból tudták meg, hogy már nincs csapatuk és nincs klubjuk! Új információként jelent meg, hogy bár a klub elnöke azt mondta, hogy az építkezésre és az utánpótlásra figyelnek szülői beszámolók alapján már nincs se U14, se U15, se 16. Az korábban már tudható volt, hogy az építkezésen eleinte 4 daru volt, majd eltűnt kettő, amely vagy ugyanolyan felbukkant az érintett önkormányzati képviselő ingatlan érdekeltségéhez nagyon közel. Ugyanakkor új információ, hogy egyre többen arról számolnak be, hogy a maradék két daruból először csak egyet szereltek le, majd a másikat is. Az indok a tartozás volt!

 

Haragszanak hát az alvállalkozók, akik a pénzüket szeretnék! Haragszik az MLSZ, aki az egész eseményt nem érti! Haragszanak a futballisták, akik a sajtóból tudták meg, hogy hatalmas baj van, hiszen nincs is csapat! Haragszanak a szülők, mert bár eddig sem igazán szerepelt az utánpótlásból egy focista se a felnőtt csapatban, de úgy tűnik ennek ezentúl semmi esélye sincs! Haragszik a lakosság és nemcsak azért, mert szégyent hozott a beruházás Szigetszentmiklós nevére, hanem azért is, mert tudják, hogy mennyi volt a költsége csak az ifi csapatba szereplésnek és nem értik hova tűntek azok a pénzek, valamint hova tűnt az állami támogatás, továbbá a TAO pénz.

 

Valami nem stimmel Szigetszentmiklóson ezt már régóta mondjuk, s fogalmunk sincs, hogy ebből a káosz beruházásból hova is lyukadunk ki! Egy biztos! Itt súlyos adóforintokról és állami pénzekről volt szó!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4613650698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása