Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

KIEMELT FEJLESZTÉSI PROJEKT: A Temesvári utca és Lakihegy

2017. október 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson 2017 Október 27-én közmeghallgatás volt 14 órakor! De talán ennek tényét ismerhetik előző cikkeinkből is. Az eddig bemutatott két kiemelt fejlesztési terület mellett maradt még kettő, amelyet az Önkormányzat szintén kiemeltként kezel. Ez a Temesvári utca és egy Lakihegyi ingatlan, ahol ha jól értettük, akkor valamiféle orvosi rendelő van kilátásban.

 

Ehhez a két fejlesztési projekthez nem igazán érkeztek hozzászólások, pedig legalább olyan fontosak, mint az eddigi részek.

 

A Temesvári utca nem messze helyezkedik el a Massányi úti lakóteleptől, mely sokáig szenvedett a szennyvíztelep bűze miatt ráragasztott gúnynévtől, de amely ma már önálló közösséget és összetartozást teremtett egyes hírek szerint. Ez a terület valamiért a város vezetésének kiemelten kedvence és nyilván köze van ennek ahhoz, hogy nem mellesleg a Polgármester egyéni választói körzete. Kapott már bölcsödét, óvodát és most úgy tűnik kap egy iskolát! A környék azonban a szennyvíztelep hatását teljes mértékben nem nőtte ki. Jelen pillanatban is vannak annak hatásai, hogy ezt a telepet két külön álló egységre a régi teleprészre és a Bucka csatornával együtt elkészült új részre lehet osztani. Egyes források szerint ez a két teleprész nem kompatibilis és lakossági beszámolók szerint bizony manapság is lehet az ebből fakadó kiáradások, meghibásodások aromáját a környéken szagolgatni. Nagy kérdés, hogy végre tényleg lesz-e olyan pályázat, amely korszerűsíti és az újjal kompatibilissé teszi a régi szennyvíztelep részt, s az eme kiemelt beruházással egyidőben, az előtt vagy csak azután fog eljönni.

 

Lakihegy azonban a Buckához hasonlóan nem kedvenc, mégis fejlesztése elkerülhetetlen. Az Önkormányzat beszámolója szerint egy ingatlant jelöltek ki az ottani, ha jól értettük orvosi rendelő miatti kiemelt fejlesztésnek! A területen jelen pillanatban még épület áll, de építési tilalom el van már rendelve rá. Itt jegyeznénk meg, hogy Lakihegyen vannak olyan területek, melyek szintén építési tilalom hatálya alá esnek, s mitöbb visszaminősítést kaptak, azaz ma már nem minősülnek építési teleknek. A besorolás hiányából eredő kár miatt ezek az ingatlanok értékesíthetetlenek, melynek hatására hatalmas kár éri mindazokat, akik értékesítés terén ezzel bármit is terveznek! Szintén információk szerint ezzel egy hatalmas német vállalkozók által megvalósítandó beruházás, vendéglátóipari beruházás van befagyva vagy akár hiúsulhat meg, mely ha a terveket jól értelmeztük, akár éke is lehetne az adott városrésznek.

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7613110822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása