Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Lenyúlná a Summerfestet Szigetszentmiklós Ráckevétől rokon mentés miatt?

2017. október 27. - Buckai Szövetség Egyesület

2017 Október 25-én képviselő testületi ülés volt Szigetszentmiklóson, mely nemcsak 24 pontja, de gyors szavazógép módszere miatt is majdnem hogy unalomba fulladt. Mégis volt két pontja, amely az embereket érdeklődését felkeltette. Az egyik pont az Szigetszenntmiklósi Torna Klub visszaesése, esetleges pénzügyi elszámolási gondja, a stadion építése, nem építése az építkezés elkezdése, majd újra leállítása, valamint az alvállalkozók kifizetésének óriási gondjai! Erre várt mindenki, de ennek sikerült elmaradnia. A másik pont, amely meglepetéssel töltött el mindenkit az Szigetszentmiklós és a Summerfest viszonya, megjelenése, a város belépése, de nem valaki vagy valakik mellett, hanem éppen ellenkezőleg, valakik úgy, mint a Ráckeveiek ellenében!

 

Szigetszentmiklóson a képviselő testületi ülés előtt mindenki arra várt, hogy vajon a felreppenő hírekre, melyek szerint folyamatos likviditási gondok, alvállalkozói kifizetési problémák vannak a TAO pénzből épülő Utánpótlás Centrum és a Szigetszentmiklósi Torna Klub körül vajon mit reagál és mit mond az aki érintett ebben. Érdekesség azonban, hogy nagyon gyorsan igyekeztek ezt a kérdést leszerelni annak érdekében, hogy itt, ahol egyre jobban láthatóan nagyon nagy bajok vannak ne lehessen kérdéseket feltenni.

 

Ellenben kiderült az, amit folyósói pletykaként már lehetett hallani, de amiről eddig senki nem hallott hivatalos üléseken. Képviselő testületi ülési beszámolók szerint ugyanis Szigetszentmiklósra hoznák a Summerfestet, amely 20 millió forintot jelentene városunknak, mint esemény. Ez az egyébként településeken túlnyúló nemzetközi hagyományokat is bemutató esemény azonban nem új csatlakozóként jelölné meg Szigetszentmiklóst, hanem valaki nevesen Ráckeve ellenében.

 

Testületi beszámolók szerint ugyanis Ráckeve kirúgta azt a személyt, aki évente ezt az eseményt Summerfest Ráckeveként nekik megrendezte. A személy azonban az egyik szigetszentmiklósi képviselő, nevesen Virág Róbert (FIDESZ) időközben elhunyt feleségének a testvére, akit emiatt Szigetszentmiklós megmentene. Olyannyira megmentene, hogy meghagynák eddigi tevékenységét azzal a különbséggel, hogy immáron ne Ráckevére, hanem Szigetszentmiklósra szervezze és rendezze meg.

 

Ha ez igaz, melyre vonatkozóan hivatalos megkereséssel érdeklődni fogunk a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnál, akkor rokont mentettünk évi kitudja mekkora fizetésért, 20 milliót adunk egy nagy fesztiválért, amely jó, de közben saját történelmi múltunkkal, hagyományunkkal még mindig nem tudunk szembe nézni és az sem kizárt, hogy sikerül Ráckevével és az ő térségével nem kis mértékben összeveszni!

 

Összefoglalva, ha ez ebben a formában megvalósul városunk megint nem arról lesz híres, hogy mi csinálunk valami újat valami szépet, hanem lenyúljuk másoktól, amilyen értékük van és amivel rendelkeznek!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr213095468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása