Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közéleti kitekintő 2017 - Szigetszentmiklós - Jaksa-Ladányi Emma

2017. szeptember 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Üdvözöljük Önöket Szigetszentmiklós város közéletének civil szempontból történő bemutató sorozatában, az immár három éves Közéleti kitekintő 2017-es kiadványának harmadik képviselőt bemutató számában.

 

Mai részünkben egy ellenzéki képviselőt mutatunk be, aki a Szigetszentmiklósi Önkormányzat ma egyetlen női képviselője.

 

Jaksa-Ladányi Emma 2010-ben jutott be a Szigetszentmiklósi képviselőtestületbe az LMP színeibe. A jelenlegi Önkormányzati többség – és ebben élen állt Becz Péter a korábban már leelemzett többségi képviselő, valamint a Szigetszentmiklós MA visszataszító oldala – rögtön azzal kezdte a tiszteletet, hogy a fejét mosógépben ábrázolta.

 

A képviselő asszonynak azóta is rengeteg méltatlan és gyomorforgató megaláztatáson kell keresztül mennie, miközben a testületi ülésekre nagyon sokszor valóban felkészülten érkezik meg! Ha Dr. Barabás Botondra korábban azt mondtuk, hogy rengeteg pozitív hírű és városképű dologban vesz részt, akkor ezt Jaksa-Ladányi Emmára is elmondhatjuk! Ugyanakkor a képviselő asszonyt teljesen más, inkább tapasztalt, oktatói, nyugdíjas vagy értelmiségi kör lengi körül.

 

Jaksa-Ladányi Emma egyébként olykor és sokszor teljesen más, de pozitív szemlélettel érkezik az Önkormányzatba. Korábban ugyanis élt Németországban és magával hozta azt a kultúrát, gondolkodást, szemléletet, amit ott lehet megélni! Kiemelten pozitív például az a kezdeményezése, amikor azt írta, hogy a helyi önkormányzati újságot lehetne nyomtatni újra hasznosított papírra és fekete-fehéren, hiszen tartalma attól nem változna meg, de olcsóbb és környezettudatosabb lenne! Pozitívumként említenénk meg a helyi közlekedési szakértőnek csúfolt izé intelligens buszmegállóhoz kötődő mutyi lebuktatását is. (Olyan buszmegállót akart a saját nevére szabadalmaztatni, amit más már korábban csinált, kitalált és forgalmazott is és ebből több száz milliót a város kárára nyerni). Az egyébként rettenetesen öntelt „közlekedési szakértőt” azonban ekkora kudarc sem buktatta meg! Úgy látszik, hogy a hozzá nem értés és az ilyen ügyletek ennek az Önkormányzati többségnek teljesen természetesek!

 

Jaksa-Ladányi Emma pozitívumaként mindenképpen megemlítendő az, hogy a közgazdasági és költségvetési dolgokhoz képviselői felszólalásai alapján nagyon is ért. Ilyen tekintetben, tehát mindenképpen lehetne rá építeni.

 

Egyesek úgy tartják, hogy nem csapat ember! Ezt szerintük bizonyítani látszik, hogy az LMP-nek Szigetszentmiklóson nem nagyon van helyi szervezete vagy nem ismert. Ugyanezen vélemények szerint ezt bizonyítani látszik, hogy mind a 2010-es, mind a 2014-es választásokon LMP-ként a plakátokon zömmel ő szerepelt és nem a körzet aktuális jelöltje!

 

Ezt a véleményt sem megcáfolni sem megerősíteni nem tudjuk! De azt igen, hogy amit valaha is nekünk mondott, tett bármikor és bármilyen formában abba bele kötni nem lehet és szerintünk nem is kell!

 

Jaksa-Ladányi Emma szerintünk jó képviselő és tavalyhoz hasonlóan idén is jó a minősítése tőlünk! Akkor lenne szerintünk kitűnő, ha élve intelektuális képességeivel bemutatná ő is a nagyközönségnek, hogy miért tekinthető borzalmasnak a mostani önkormányzat, polgármester és a többséget alkotó csürhe tömörülés, amely nem mellesleg várospusztítónak is tekinthető!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7112893608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása