Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Idén sem ússzák meg értékelés nélkül! - Közéleti kitekintő - 2017

2017. szeptember 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Sokak szerint hatalmas kockázatot vállal a Buckai Szövetség Egyesület, hogy immáron harmadik éve jön elő a Szigetszentmiklósi képviselőtestület egy éves munkájának és minden egyes képviselő, polgármester, alporgármester eddigi teljesítményének értékelésével! De hiszünk abban, hogy kontroll, civil kontroll mindig és minden szinten kell, pláne, ha az a szint befolyással van a mindennapi életünkre, életvitelünkre és környezetünkre!

 

Sokan azt gondolják képviselőnek, közszereplőnek, város első emberének lenni kiváltság! Olykor azt is gondolják, hogy teljesítmény nélkül és születési jogon osztogatják! Így hisznek abban, hogy születési alapon, mint felsőbb rendűeket megilleti ez és ne szóljanak bele a lakók, a civilek, mert ők senkik, akik csak az első X-ig érdekesek.

 

Csakhogy a közszereplés, a képviselőség, az alporgármesterség, a polgármesterség, a köztisztviselői lét közszolgálatot jelent. Azaz azt, hogy nem a lakóknak kellene ezekért az emberekért lenniük, hanem éppen ellenkezőleg! Nekik kellene értünk lenni! Így bármilyen is a teljesítményük jogunk és kötelességünk képviselői létüket és teljesítményüket értékelni színtől, párt hova tartozástól és mindentől függetlenül! Méghozzá értékelni úgy, ahogy láthatóak és amilyenek!

 

Egyesületünk e sorozatot 3 évvel ezelőtt kezdte! Akkor a jelenlegi ciklus első évfordulóján a teljesítményt egy bizonyítvány formájában értékelte. A bizonyítvány tele volt nem elégtelennel, mert az elégtelenhez is bármilyen jellegű teljesítmény kell, amely nem éri el a minimális szintet, hanem értékelhetetlennel, hiszen testületünk munkáját nem lehet másként értékelni csak szörnyűnek. Egy éve aztán minden képviselőt egyenként kiértékeltünk, s míg a bizonyítvánnyal nem, addig ezzel már hatalmas port kavartunk! Több képviselő kikérte magának a leírtakat, de megcáfolni aligha tudta volna azokat! Az egyéni teljesítmény értékelésétől idén sem tekintünk el, de idén megmutatjuk mit tud a képviselőkről az utca embere! Ismeri-e, teljesítményével tisztában van-e és, ha igen jónak tartja-e!

 

Közéleti kitekintőnk egy-egy része mellett külön számokat is közzé teszünk! Ebben bemutatjuk az év legnagyobb botrányait és legnagyobb hazugságait, valamint azt a kevés jót, kevés reményt, amelyet itt-ott összeszedegettünk!

 

Baross Gábor egyszer azt mondta: Mindenki annyit ér, amennyit a köz javára tesz! Ez adja legfőbb ihletünket és sok részes Közéleti kitekintőnket!

 

Kövessenek bennünket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7912884650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása