Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

HURRÁ NYERTÜNK PÁLYÁZATI PÉNZT!: Tivornya és bumburnyák szoborra, világháborús és helyesírási hibákkal telített emlékműre fordított zászlóval!

2017. június 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Végre Szigetszentmiklós sikeres! – mondhatná bárki miután Szigetszentmiklós városa pályázatokat nyert az elmúlt években! Ugyanakkor, ha megnézzük, hogy mire és ebből miket végzet el, hát minden bizonnyal megakad az ember szeme!

Az elmúlt években Szigetszentmiklós nem nyert pénzt tudomásunk szerint útfelújításokra és járdaépítésekre, így „csak” életveszélyes és második világháborús a helyzet mondhatnánk az Önkormányzat kommunikációs színvonalában!

De nyertünk! És ez hatalmas büszkességgel tölti el az Önkormányzati vezetéshez köthető köröket!

Lett üdvözlő szobrunk, amely leginkább a Síró kocsmából kitámolygott borgőzös alkoholistára, tivornyára hasonlít, aki már lábra sem tud állni! De lett! És üdvözöljük az idegenek, akiket gondolhatják azt is, hogy a kikalakult állapotokat a lakosság már józanul nem bírja el, ezért van, hogy így üdvözöljük őket!

Lett Ádám Jenőt ábrázoló szobrunk is! Bár eddig Ádám Jenőről nem tudtuk, hogy megbomlott elméjű bumburnyák lett volna a város híressége, a Kodály módszer egyik mesteri alakja, de megtudtuk, hogy a városvezetése és szobor építője debilnek tekinti legnagyobb hírességünket! Legalábbis a szobor alapján mindenképpen!

Legnagyobb büszkeségünk, legalábbis a városvezetésnek és úgy tudjuk szintén pályázati pénzből a Kudarc téren elhelyezkedő emlékmű! Igaz, hogy tele van helyesírási hibával, amely 10 soros szöveggel rendelkezik a talapzatban és soronként 70 ezer forintért ellenőriztek és az is igaz, hogy a zászlót sem sikerült helyesen felhelyezni, amely alapján először bárki azt hihette, hogy ez egy olasz emlékmű, de csak a mienk! Csak mi büszkélkedhetünk azzal, hogy egyetlen emlékmű ad megemlékezési lehetőséget Trianonnak és a városvezetés alkalmatlanságának és hülyeségének!

És lett első világháborús emlékmű felújításunk is, amely persze legyen, mert kell, hogy megőrizzük és karban tartsuk történelmi emlékeinket, de azért elgondonkodtató, hogy vajon ez az emlékmű volt-e a legnagyobb probléma ebben a szintén elmaradott városrészben, Lakihegyen!

Minden esetre Szigetszentmiklós sikeres város, mert pályázatokat nyert és megvalósíthatta ezeket!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2912580157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása