Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egy álprofil ügy története és szörnyű tanulsága: Avagy a Tóth István / Nadzsi per

2017. február 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Vannak ügyek, amelyek egy-egy embernek fontosak vagy csak bagatel hisztinek tekinthetőek. Vannak ügyek, amely közérdeklődésre tartanak számot, mert sok életet befolyásolnak vagy súlyuk miatt igen felháborítóak! S vannak ügyek, amik egyszerűen csak tanulságosak! Azt hisszük ilyen a sokak érdeklődésére számot tartott Tóth István / Nadzsi per.

 

A per igazi üzenete, hogy mit tehetünk egy facebook-os álprofil által elkövetett gyalázás ellen vagy mit nem. Hogyan kezeljük ezt az esetet.

 

Ahhoz, hogy megértsék elmeséljük nagyon röviden a történetet:

 

2016 nyarát írjuk! Egy napon egy olyan ember nagy közösségi portálján, aki többek között a mi nem is kis és hathatós segítségünkkel képviselővé tettünk megjelent egy poszt, amely rólunk, egyesületünkről szólt. A poszt lényege, hogy felfüggesztették az adószámát az egyesületnek!

 

Első körben miközben gyaláztak bennünket és főként az egyesület elnökét emiatt elgondolkoztunk azon, hogy mégis ez miért lehet! Minden bevallásunknak eleget tettünk, igaz a legutolsónak késve, mivel kellett egy olyan tag aláírása, aki a határidőkor kórházba volt és várt életmentő műtétére! Akkor, ott és abban a helyzetben mi nem akartuk zavarni! Úgy gondoltuk az élete, az egészsége fontosabb mindennél!

 

Kiderült azonban, hogy az adószám felfüggesztés nem ezért történt, hanem azért, mert a NAV rendszerfrissítés során elvesztette az egyesület korábban leadott 2009-es, 2010-es, 2011-es Társasági adóbevallását és levélben felszólított bennünket, hogy bár nem a mi hibánk, de azért 8 napon belül adószám felfüggesztés fenyegetettsége mellett újra adjuk le! Ezt a levelet mi sosem kaptuk meg, mert a Szigetszentmiklósi posta sosem kézbesítette és értesítőt sem dobott be! Mivel így nem vettük át, hiszen nem is tudtunk róla visszament a NAV-hoz, amely a kézbesítési vélelmezés intézményét érvényesítette! Mit jelent ez? Azt, hogy úgy tekintette, mintha átvettük volna azt, amiről nem is tudtunk és ugyanazok voltak a szankciók! Ezért volt az adószám felfüggesztés önhibánkon kívül, melyet azonnal rendeztünk ahogy megtudtuk! Ma is rendben van az adószámunk!

 

Ellenben egy magát Tóth Istvánnak aposztrófálló személy, akinek nincs képe egyetlen ismerőse Nagy János képviselő és később lett csak mégegy azt írta rólunk, hogy mivel könyvelő a Buckai Szövetség Egyesület elnöke, ha felfüggesztették az adószámát milyen rossz szakember lehet! Mindezt úgy, hogy azt sem tudta mindezt mi alapozta meg! Tóth István azt is leírta, hogy az egyesület elnökét megtalálta a regisztrált mérlegképes könyvelők nyilvántartásában és rájött nincs közgazdasági végzettsége! Csakhogy aki a regisztrált mérlegképesek között van az könyvelő. A könyvelő az közgazdász nem beszélve az egyesület elnökének 6 szakmájáról, amelyből 4 közgazdász. Köztük egy diploma. Mindezt az alázást Nagy János képviselő egy látványos jelzéssel még biztatta is és viccesnek találta (majd ma a bíróságon előadta, hogy nem tudja miről van szó és utána a nagy halált is). Ráadásul egy magát szakembernek való meglátásunk szerint és így név nélkül lehet ez a véleményünk, tehát magát szakembermek való kókler is alátámasztotta. Leírta, hogy igen ez csak és kizárólag, a vezető / könyvelő hibájából történhetet, aki egy nagyon rossz, minősíthetetlen szakember lehet! Csakhogy még a NAV és egyéb szakmai szervezetek is elismerik, hogy adószám felfüggesztés nemcsak az adózó / könyvelő hibájából történik, s azon esetek „elfelejtése”, amely felmenthet bennünket alkalmas arra, hogy ellenünk hergeljen és félre tájékoztasson embereket! Ráadásul az állítólagos szakember a regisztrált mérlegképesek nyilvántartásában hogy-hogy nem nem szerepel.

 

A könyvelési szakma bizalmi szakma! Valaki ebben történő alaptalan megtiprása, amely nem mellesleg a megélhetése is legkevésbé sem az a kategória, amelyet akár így akár úgy elkellene viselni. Éppen ezért történt meg a feljelentés.

 

Az eljárás során abban reménykedtünk, hogy kiderül Tóth István profilja pontosan kit takar! Az ügyben ő a nagyhal! A bíróság nyomozást kért a rendőrségtől, hogy kiderítse ki is ő pontosan! Majd jött az idézés Tóth István és két társa ellen helyett Nagy János és két társa néven. Elképzelni se tudtuk hogy lehetséges ez!

 

A tárgyalás során a bíróság tájékoztatott arról, hogy nem tudták kideríteni, hogy Tóth István kicsoda! Az amerikai facebook nem adja ki ezeket az adatokat, mert nem áll fenn terrorizmus gyanúja! Mivel nem beazonosítható maradt két vádlott Nagy János és az állítólagos szakember! Csakhogy ők a kishalak! Nekünk a nagy hal kell! Aki nem beazonosítható, mert a facebook nem ad ki ilyen adatokat, hiszen a facebook amerikai.

 

Ez szörnyű üzenet! Azt jelenti, hogy bárki csinálhat a facebook-on kedvére egy álprofilt és azt gyaláz, úgy gyaláz ahogy, amikor és amilyen formában akar! Nem lesz következménye! Azért, ha ebbe belegondolnak az szörnyű gondolat!

 

Persze az ügy szempontjából vége ennek az eljárásnak, mivel mit kezdjünk az ügy szerinti ebihalakkal. De írunk levelet az amerikai nagykövetségnek, hogy ugye tesznek valamit ez ellen és segítenek, mert ez így a facebook esetében nagyon rossz üzenet!

 

Tóth Istvánt, pedig elfogjuk kapni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6112238620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása