Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Az elmúlt egy év soha meg nem kapott válaszaira újra feltesszük a kérdést 7. RÉSZ - Önkormányzati ügykezelések -

2016. október 18. - Buckai Szövetség Egyesület

 „Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Kapcsolattartó!

és

Kedves Barátaink!

 

Ahogy Önök is láthatták az elmúlt napokban a Buckai Szövetség Egyesület új cikk és levél sorozatot indított el annak apropójából, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzatától új kapcsolattartót kapott és rengeteg az elmúlt egy év, az elmúlt nyolc év során feltett olyan kérdéssel rendelkezik, amelyet eddig nem vagy érdemben nem válaszolt meg az Önkormányzat részéről és senki! De ahogy talán Önök is megfigyelhették bár rengeteg a kérdés az Egyesület igyekszik azokat egy csokorba és témakörönként feltenni.

 

Mai részünkben az

Önkormányzati ügykezelésekről

fogunk kérdezni!

 

Az ember bármely részen, bármely településen és bármiként éljen, ha helyi problémája van alapvetően a helyi Önkormányzattól és az ott dolgozóktól vár problémái megoldására segítséget! Abban reménykedik, hogy segítenek számára azon a területen, amelyen ők tudnak intézkedni, vagy azon kérdésekben, amelyekben a lakó önmagánál az ügyintézőket jártasabbnak véli! Sok ember úgy gondolja, hogy ha egy ilyen hivatalba téved ott felkészült emberek lesznek, akik fogadják, akik teljes körűen tájékoztatnak és a problémák megoldására törekednek! Amikor, pedig azt tapasztalja, hogy ez nem így van és azt éli át, hogy nem felkészültek, a probléma megoldására nem törekednek, s nem segítenek, akkor nem csak megdöbben, hanem felteszi a kérdést: Ez miért van?

 

·       Miért van az, amelyben bár többször tettük fel a kérdést, hogy egy portás dönti el, hogy kinek az ügye a fontos és kinek az ügye nem? Hogy ő dönti el, hogy kapcsol-e segítséget, vagy segítségnyújtás nélkül bontja a vonalat! Mint Önök is tudják az ügy akkor került igazán napvilágra, amikor egy Szigetszentmiklósi pusztaság közepén egy ingatlantulajdonos immáron nem a szomszédtól szerette volna igénybe venni a villanyt és nem neki fizetni, hanem szeretett volna önálló bekötést, önálló leállást és önálló órát is. Mint tudják ennek a lekötésnek milliós összeg volt a díjmegállapítása! Mint Önök is tudják az ingatlan tulajdonos ebben a kérdésben szeretett volna akkor segítséget kérni! S mint Önök talán nem tudják elsőre nem sikerült neki a portáson túl jutni, aki szerint az ő ügye nem fontos és kapcsolás helyett letette a telefont! De ez mégis, hogy történhetett meg? Milyen munkaköri leírás, milyen szabályzat ír elő vagy hagy jóvá egy ilyen ügykezelést és ilyen esetet? S ha nem hagy jóvá, de Önök megtudták ezt, akkor mit mondtak erre? Rendben találták? Helyesnek vélték? Legközelebb is a lakók ezt kell majd megéljék?

 

·       De tovább megyünk! Számtalan kérdés és projekt tekintetében van egy-egy ügynek saját ügygazdája és ügykezelője! Amikor azzal szembesülünk azonban, hogy az adott ügy ügykezelője nem érti az általa kezelt ügyterületet, akkor felmerül a kérdés, hogy mégis hogy lehetséges ez? Hogy lehetséges az, hogy mondjuk a Bucka csatorna Önkormányzati projekt gazdája nem tudja, hogy merre és mennyi idő alatt megy el a busz, amely a csatorna projektben is érintet? Hogy lehetséges az, hogy bárki és bármikor fordul hozzá segítségért minden egyes alkalommal képes mást és mást, olykor egymásnak merőben ellentétesen kommunikálni és mondani! Ráadásul nem ritka, hogy az egymásnak ellentmondó információkat a lakók részére sikerül neki egy ugyanazon napon ki és elmondani! Hogy lehetséges az, hogy nem tudja a Bucka-tó nincs kitakarítva? Tényleg nem tudja, mert a projektet annyira nem követte vagy szemérmetlen hazudozásra van képezve? S felmerül a kérdés, hogy miért van mindez így? Végzettség hiányának köszönhető? A felvételi eljárás súlyos problémáira visszavezethető? Esetleg a felvételi eljárásba ez a hozzáállás szerepel?

 

·       Tovább megyünk! Bármely ember azt gondolná, hogy ha van is egy-egy olyan ügyintéző, aki félre tájékoztat vagy felkészületlen, azért a vezetők nem ilyenek, legalábbis osztályvezetői szinten. Aztán belül egy testületi vagy bizottsági ülésre vagy csak megkéri, hogy segítsen egy ügybe és azt látja, hogy az illető az ügyet át sem látja, nem ismeri a helyszíneket, s az alapján, amit mond a térképet sem. Azt kell megélnie, hogy mellébeszélés van osztályvezetői szinten és ha bárki belekérdez a részletekbe, akkor nem tudja eldönteni, hogy egy mekegő kecskével, vagy zavart és felkészületlen emberrel áll-e szemben! No erre rengeteg a tapasztalat! De miért van ez így? Ez a követelmény? Vagy annyira hibás a rendszer, hogy az ilyen elemeket ki se szűri? Esetleg jól van ez így? S, ha jól van, akkor az állapot mégis kit és mit segít? Felkészületlen, mellébeszélő és mekegő osztályvezetővel szolgálható egyáltalán közjó?

 

·       Az emberek, ha bonyolult ügyük van nemcsak az ügyintézőkkel találkoznak és az osztályvezetőkkel, hanem a Polgármesteri titkársággal! Azzal a titkársággal, amely jogot formál arra, hogy a Polgármesternek oda rakott levelet elolvassa, véleményezze és kommentálja! De vajon van-e joga erre? Vagy Szigetszentmiklóson valami új módi van? Ez az új módi megenged ilyet is és megengedi a flegmaságot és a felsőbb rendű élőlény érzetének kommunikációját is? Megengedi a legendákat, amelyeket kitalálnak és terjesztenek, s amely annyira gyenge, hogy nincs még életszerűsége se? De ami másra nem jó csak rötyögni, másokat megalázni. kibeszélni és önmagukat kiemelni, fontosnak látatni! Ez szolgálja a közjót? Ez szerepel a munkaköri leírásba a felvételi követelménybe?

 

·       Mikor, pedig a lakó már végig ment minden szinten, így járt már az ügyintézőknél, az osztályvezetőknél, megalázták már a testület előtt, ahol nem a lakosok megsegítése, hanem az egyéni érdekek szolgálata a fontos a város állítólagos első emberéhez kénytelen fordulni, ha van még ereje, ha addig nem borult és nem fulladt ki! Itt persze a nagyon kedves Polgármester és az összes segítője! Minden megígérnek, de semmit sem írnak le! Mikor pedig a le nem írt ígéretek teljesítése jönne el, akkor beállítják borzalmasnak, minősíthetetlennek csak az ígéreteket teljesíteni ne kelljen! Vajon ez szerepel a felavatási esküben? Vajon akkor amikor felesküdött hivatalára azt vállalta, hogy ilyen lesz? Vajon ez szerepelt a választási ígéretekben? Az, hogy egy várost romokba dönt és a lakókat, akik segítséget kérnek tőle cserben hagyja a legnagyobb bajban? Sőt! Még meg is alázza őket? Hány megalázott embernél, lakónál gurult el a gyógyszer emiatt a hozzáállás miatt? Hány borított asztalt végső elkeseredésében, amikor rájött, hogy segítség helyett csak megalázást és flegmaságot kap?Hány embert tiltottak ki az Önkormányzatból csak az elmúlt időszakban közbotrány okozása miatt? És miért van ilyen?

 

·       Az ember azonban Szigetszentmiklóson vállalkozó is lehet! S bár látja, hogy az egyik oldalon tékozlás zajlik különbőző uri-murik formájában és jó drága ünneplésekben, továbbá azt is, hogy közben nincs kitakarítva a Bucka-tó, a Bucka csatorna nem építés, hanem rombolás volt, valamint a városi csatornahálózat és a közlekedés is hamarosan összeomlik, sok helyen járda és normális út sincs, de másik oldalon rettenetesen szigorú bírságolás és adóbehajtás folyik! Vélhetőleg azért, hogy tékozlást és a várospusztítást legyen miből fedezni! Olykor és sokszor  pedig a bevallások is elvesznek! Persze azon az osztályon az ügyintézők rendkívül kedvesek, de amikor az ember ötödjére kell, hogy bemenjen az ugyanazon időszakról szóló ugyanazon cégre vonatkozó bevallással azért elgondolkozik, hogy bár tiszteli az ott dolgozókat, de vajon minden rendben van a rendszerrel? Nem kellene korszerűsíteni? Nem kellene egy online felületen azonosítóval és kóddal elérhető, de korszerű és bárki által egyeztethető adózási felületet kialakítani? Nem kellene a másik oldalon jól látható tékozlások mellett ezen az oldalon humánus és emberséges hozzáállást és eljárást biztosítani?

 

·       S ha eddig ez nem lett volna megdöbbentő, akkor jöjjön az egyik olyan eset, amelytől az ember végkép elkeseredik és úgy érzi ez a Hivatal nem őt szolgálja és nem azért van, hogy majd rajta segít! Ez akkor jön elő, amikor valamit befizet, s legyen ez a Buckai víz! Ellenben nem kap érte semmit sem! Mégis az Önkormányzat Pénzügyi osztálya nem csak azt mondja, hogy elévült a pénze és vessen rá egy keresztet vagy fizesse ki újra és mai áron, addig meg járjon a közkútra, vagy igya a talajvizet egy súlyosan szennyezet területen, hanem azt is hogy az a pénz amiért nem kapott semmit sem az az Önkormányzat pénze és akként könyvelte le! Sőt el is költötte! Laikusban csak az igazságérzet lázad fel! Szakember felteszi a kérdést: Aki ezt elkövette vajon a közgazdasági diplomáját (ha van) libáért vette?

 

 

·       Ahogy elgondolkozik akkor is, amikor például a Bucka Víziközmű társulat, de Önkormányzat által fenntartott ügyfélszolgálatára téved be és találkozik azzal a perverz emberrel, aki akkor válik boldoggá, ha másokat megaláz, cserben hagy, hitegeteg, kétségek közé sodor és további váratlan költségekre kötelez! Akkor  lesz öröme, ha teljesen feldúltan vagy sírva mennek ki az emberek, pláne ha azok szegények, elesettek vagy öregek! De miért kell ilyen ügyintéző és ilyen ember?Miért ne lehetne, hogy mások sanyargatása miatt gyakorolt kéj örömét máshol élje ki, másokon és más területen?

 

Önök szerint mindezek milyen fényt

vetnek a Szigetszentmiklósi

ügyintézésekre és ügykezelésekre?

Ilyen hozzáállásoktól lesz

Szigetszentmiklósnak jó híre?

Segít ez a hozzáállás valakin vagy bárkin

is?

 

 

Mihamarabbi és érdemi

válaszukat immáron

nagyon várjuk!

 

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Következő részünkben a Kéktó és a városi ünnepségek kihagyott válaszait tesszük fel újra! Meglátásunk szerint meghatározó ugyanis a tekintetben is sok és mindmáig megválaszolatlan kérdésünk van!

 

 

Szigetszentmiklós, 2016. Október 18

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2611819065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása