Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

GROTESZK MIKLÓS: "Káosz könyvelés"

2016. április 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Önök már megszokhatták, hogy nap, mint nap jelentkezünk Szigetszentmiklós leghökkentőbb, legmegdöbbentőbb döntéshozói döntéseivel, városi eseményeivel amelyet biztosan nem gondoltak át vagy nem olvastak el.  Ez a GROTESZK MIKLÓS!

Mai részünkben napjainkra térünk vissza, amikor egy Önkormányzat megmagyarázza, hogy egy magánvagyont hogy költött el közpénzként saját hitelei fedezetére! Igen jól gondolják ez a Buckai Víz pénze és az a bizonyos csap, amely egyes befizetőknél nem került a kertbe be, s mivel a szerződés így nem teljesült ezért az Önkormányzat hozzá se érhetett volna, nemhogy elköltse!

De nézzük ezt egy másik vonalról, mert ezt le is kellett vagy kellett volna könyvelni! Tudják a könyvelés úgy néz ki, hogy mindig van valami és mindig van valamiből! A dolog legalábbis biztosan így indul! Aztán ha már van valami azt persze le lehet cserélni egy másik valamire, ahogy a valamibőlt is le lehet cserélni, de ez a sor sokáig folytatható! Ez alapján még a mennyei manna is lekönyvelhető, hiszen van valamilyen értéke és talált tárgyként a nyilvántartásba felvehető! De vajon a Buckai Vízpénz 32,5 millióját a mennyei mannához hasonlóan könyvelték le? Úgy érezték, hopp ide pottyan 32,5 millió forint ááá nem ügy csak a szokásos? Megmutatnák azt a helyet, ahol a 32,5 millió forintok nem nagy ügyként csak úgy röpködnek? Esetleg saját vagyonként könyvelték le? Nem is olvasták el a szerződéseket? Ez esetben, hogy van könyvelői végzettségük, illetve 8 általánosuk? Az Ecserin vették vagy hozzájuk dobták őket?

De menjünk tovább! Ha az ember az Önkormányzathoz fordul és kéri az Önkormányzat ingatlanjainak felsorolását az 4.000 Ft! Ha egy vállalkozásnak, vagy önkormányzatnak esetleg bármely más gazdálkodónak normális könyvelése van, akkor vezet tárgyi eszköz nyilvántartást is és tudja mije van! Ha azonban 4.000 Ft kell ennek kikeresésére, mert nem tudják mi az amivel rendelkeznek és mi az amivel nem, akkor azért nagy a baj! Vajon a számlákat a szél fúja, vagy kézzel, esetleg kurblis géppel dolgoznak? Esetleg hazavitték a számlákat gyújtósnak? Milyen lehet egy ilyen helyen a nyilvántartás és a könyvelés? Esetleg a könyvelő vak, gyengébb képességű vagy kancsal? Hogy tudnak így bármely ellenőrzésen, törvényi megfelelésen átmenni?

- CsCs –

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr168550986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása