Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Igazgatási szünet néven pihennek a Szigetszentmiklósi Önkormányzatban! - De vajon mit pihennek ki?

2017. július 24. - Buckai Szövetség Egyesület

2017 július 24–e ás július 28-a között igazgatási szünet van a Szigetszentmiklósi Önkormányzatban - tudható meg az Önkormányzat honlapjáról. Ez azt jelenti, hogy az Önkormányzat tagjai hosszú és fáradtságos félévük során most igyekeznek megpihenni és nem lehet a héten semmilyen önkormányzati ügyet sem elintézni. De vajon miben fáradtak el?

 

A 2017-es év sok más normál Önkormányzattal ellentétben a Szigetszentmiklósi Önkormányzatban nem januárban kezdődött, hanem februárban. Így míg bármely normál Önkormányzatban minden hónap végén van rendes és nyilvános képviselő testületi ülés, azaz volt január végén, február végén és márciusban, addig náluk volt egy február 15-én és március végén, így hát egyet simán lespóroltak!

 

Az év, mint minden év nem mással kezdődött, mint a költségvetéssel, amelyet sikerült úgy összeállítani, hogy az mínuszos, tehát forrás hiányos legyen! Így ugyanis nem kérhet senki és semmit, hiszen a tervezet költségek sem térülnek meg és bármi lesöpörhető könnyen és szépen! A költségvetés persze nem volt igaz és gyönyörű számviteli utána járás utána csak-csak előkerültek a korábban elrejtett források és tételek. Ha nem így lett volna, akkor azt a nevetséges helyzetet kellett volna bemesélni mindenkinek, hogy Pest megye egyik legnagyobb ipari parkkal rendelkező városának nincsen semmi pénze! Hát… érdekes mondat, kijelentés és etetés lenne!

 

A 2016-os évet olyan nem kis dolgokkal fejeztük be, mint hogy lesz nyilvános wc a József Attila telepi HÉV megálló mellett! Újdonságot írnánk, ha elmesélnénk, hogy nem lett?

 

Ellenben elfogadásra került egy Csépi úti óvoda az ismert óvoda árak duplájáért. De persze azt válaszolták, hogy a támfal nem drágább, mint az óvoda épülete és annyiba se kerül. Akkor ezek szerint az egyik felét költik az óvodára, a másik felét az Önkormányzati hatalmasságok zsebének tömködésére? Vagy ez fúj, de csúnya gondolat? S, ha az akkor mégis mi lehet az árduplázás oka?

 

Új levelezést vezettek be! Újabban semmilyen kérdésre se válaszolnak érdemlegesen! A levél, amelyben bárki az Önkormányzattól tájékoztatást kér, ha megérkezik véletlen sehova nem vezet és semmiként.

 

Viszont új és tényleges hatalmat adtak a portások kezébe, amikor is egy elektronikus bejáratot vezettek be! Már eddig is, ha valaki telefonált a portás döntötte el, hogy fontos-e az ügye avagy sem, s ha nem fontosnak ítélte egyszerűen rácsapta a kedves ügyfélre! Újabban akárki már az Önkormányzatba se mehet be! Nem intézhet adóügyet, nem egyeztethet beruházási osztályon, a civil szervezetek nyilvántartásával foglalkozó osztályon vagy nem készítheti elő, hogy mondjuk Szigetszentmiklóson legyen az esküvője, mert bármi elintézéséhez nem más kell, mint a portás kegye! Nevetséges nem?

 

A sok-sok visszatérő és gyakran elgondolkoztató bagatell kérdések mellett aztán Közmeghallgatást is sikerült rendezni! 2017-ben egy olyan ügyben, ami nincs is ebben a városban, így Szigetszentmiklósi téren fantazmagóliának tekinthető a felvetése! Ez nem más, mint a csapadékvíz elvezetés! Csapadékvíz elvezetés ott, ahol mindig és minden esőzésnél legyen az bármilyen kicsi vagy nagy a város víz alatt van! Csapadékvíz elvezetés ott, ahol immáron 7 éve és szinte hetente kiárad a Határ úton a fekália ár mindent összefertőzve! Csapadékvíz elvezetésről ott, ahol erre alapítottak egy céget és pénzt adtak arra, hogy ezt kezelje miközben nem látszik a városban a munkája és nem tudja megmagyarázni, hogy a pénzeket hova is költötte!

 

De a közmeghallgatás fárasztó ám! Fárasztó, mert az emberek kérdéseket tesznek fel, amire elvileg válaszolni is illene! A válasz pedig vagy nem érdemleges vagy és általában a kedves lakó az írásban válaszolunk ígéretét kapja meg! Általában ember nem él oly sok időt, hogy ezt az írásbeli választ még megkapja életében!

 

S, ha már megfáradtak ebben a rettenetes közmeghallgatásban, amelyben a köz még kérdezni is mer, ahelyett, hogy csak szavazna és hallgatna (legalábbis ezt ők valahogy így képzelhetik el), akkor megfáradtak abban is, hogy valaminek és bárminek a legalapvetőbb módon sikerüljön utána nézni! Ha ugyanis nem fáradtak volna meg, akkor talán sikerül elkerülni azt a szégyent, hogy Szigetszentmiklósi legnagyobb körzeti orvosi körzetének jelöltje májusban egy betegeit zaklató és emiatt felfüggesztett nőgyógyász legyen!

 

S még mielőtt sikerült eme nagy és fárasztó munkába megpihenni, ahol olybá tűnik az Önkormányzatnak a lakosoknak bármilyen kérdésben is kín segíteni, hát vannak olyan civilek, (az Önkormányzat szemében kár, hogy léteznek) akik nyomják a Bucka csatorna elszámolását és egyre erősebben így lépni kellett! Szegény és megfáradt Önkormányzatunk így feldobott egy majdnem 153.000 Ft-os összeget, amely esetén ő is tudja és mi is tudjuk, hogy a legóvatosabb számítások szerint is 13.978 Ft-tal minimum több jár vissza! Ha azonban jobban belemegyünk, akkor a visszajáró és a felkínált összeg közötti különbözet felszökik ingatlanonként 61.474 Ft-ra, amely össz Buckai szinten több, mint 222 millió forintot jelent.

 

Ez volt az első félév, amelybe elfáradtak és amely után most megpihennek! De közben nincs járda, nincsenek járható utak! A Határ utat mentesítő és elkerülő vezeték majd elkészül egyszer, de kidobott 40 millióról már senki nem beszél! 40 millió egy zsalukőből épült csillapítóra úgy, hogy zsalukőből csillapítót nem szabad építeni, mert az összeomlik!

 

Hát ezt sikerült összehozni!

 

A fáradtság közben nem sikerült segíteni a Bucka víz és csatorna károsultakon és a város általános állapotán az itt élők közérzetén sem! De sikerült kommunikációban a szomszédos várost, Szigethalmot szidni és becsmérelni, miközben Szigethalomnak nincs járda, nincs fekália ár és nincsen rendezetlen út problémája sem! Pedig Szigethalomnak sokkal kisebb a költségvetése!

 

Nos a mi Önkormányzatunknak ebben sikerült megfáradni és kell pihenni, de nagyon kell pihenni! Ja és persze TAO pénzből épülő fűtött pályás stadiont is kell építeni a fekália ártól 1,5 km-re! Az is kell!... Nagyon kell!...

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7712685215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása