Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egyre többen követelik vissza az Ádám Jenő - Csépi buszt, azaz az ős Bucka buszt, a 685-ös járatot.

2017. június 16. - Buckai Szövetség Egyesület

1998-ban, amikor a Bucka busz először elindult már akkor is bebizonyítva mekkora szükség és igény van rá szerte Szigetszentmiklóson és szerte a Buckában. Ebben az időben még a Bucka keleti felén a Dunaparton és a Bucka fő útján a Csépi úton futott! Legalábbis mi így ismertük meg az alapjáratot, amely később számot kapott, így született a 685-ös járat. A 685-ös járat annak ellenére, hogy a Bucka buszok rendszere 2009-ben a Boglya járattal, a 686-os számmal bővült ma már nem létezik! Sokan azonban úgy gondolják mindenképpen vissza kellene hozni!

Buckai szinten nem kérdés, hogy a Bucka fő útja a Csépi út, amelyre régen a Buckai és a Bucka busz közlekedés, mint legfőbb elemre épült. A 685-ös járat, a 686-os járat mind-mind ezen futott és sűrű közlekedést hozott! De hamarosan a változások szele következett!

A 681-es, azaz a hétvégi járat a Csépi útat kikerülte, a 686-os járat helyébe lépő 682-es és 683-as járat az eredeti Csépi úti útvonalon sosem közlekedett! A megszűnt 685-ös járat helyébe lépő gyártelepig közlekedő 684-es járat, pedig mindeddig nem érte el a 685-ös színvonalának megfelelő bármikori járatsűrűséget!

Lakosok éppen ezért az alapjáratot és annak sűrűségét kérik vissza, ahogy kérik az egyre növekvő lakos létszámra és utazási igényre hivatkozva a nagy buszt is! Azonban a lakosok a Buckai Szövetség Egyesülettel nem állnak meg itt! A 685-ös alapjáratot kérik hétvégére is! Ha ez megvalósulna nemcsak a Buckai közlekedési igény lenne újra és hatékonyan kiszolgálva, de először fordulna elő, hogy Bucka buszban részesül hétvégén a Bucka fő útja! Mi küzdeni fogunk ezért!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4412600991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása