Buckai Szövetség Egyesület

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat ismét szeretné a testületi ülésektől távol tartani az érdeklődő civileket, az érdeklődő állampolgárokat!

2018. november 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Új módszerekkel támad a Szigetszentmiklósi Önkormányzat figyelte meg a Buckai Szövetség Egyesület az elmúlt hónapok során szembe tűnő eseményeket! A Hivatal ugyanis a közelmúltban többször játszotta el, hogy meghírdetett testületi üléseket, de azokat nem vagy nem akkor tartotta meg! A testületi ülések iránti érdeklődés miatt többen szabadságot szoktak kivenni, így ha az csapda, mert nincs megtartva, akkor a megjelenésre a civilnek, lakosnak egyre kevesebb esélye van!

 

Az érdeklődő állampolgárok onnan figyelhetik meg, hogy csapda időpontot látnak-e avagy se, hogy az adott nap testületi üléseinek anyagai fel vannak-e töltve, s a legfontosabb bizottságok úgy, mint a gazdasági és a pénzügyi bizottság üléseznek-e. Ha ezekből csak egyik nem teljesül, akkor sanszos, hogy az a testületi ülés nem lesz megtartva!

 

A testületnek egyébként nem ez az első kísérlete a civilek és a lakosok távol tartására! 2008-ban és 2009-ben például egy testületi ülés délután 4-kor kezdődött így sokkal többen eljutottak rá, ha máskép nem hát az ülés végére! Ezt először délután egy órára hozták, majd délelőtt 10-re. Délelőtt 10-kor hétköznap a legtöbb ember dolgozik, s mivel élő közvetítés sincs, ezért hitelesen aligha fog értesülni.

 

A helyi sajtónak nevezett propaganda termékek, pedig olyanok, hogy aki részt vett az adott eseményeken élőben az sem ismeri fel az eseményeket a közvetítéseken.

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

KÖZÉRDEKŰ ADATIGÉNYLÉS: Van-e folyamatban vizsgálat a 3,5 milliárd forintos beruházásnak hirdetett, de bedőlt és klubbot, focistákat, sportolókat maga alá temető, az Önkormányzatnak jelentős anyagi kárt, a lakosságnak szégyent hozó Szigetszentmiklósi

Tisztelt Országos

Rendőrfőkapitányság!

Tisztelt Központi Nyomozó

Főügyészség!

Tisztelt Budapest Környéki

Törvényszék!

 

 

 

Mint Önök is tudják 2018 nyarán felszámolási eljárás indult a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre 96 éves egyesülete és kiszolgáló Kft-je ellen miután beledőlt egy 3,5 milliárd forintos TAO beruházásnak meghirdetett beruházásba, tönkre tett egy 1 milliárd forint értékű Önkormányzati telket, az alvállalkozók, a focisták kifizetetlenek és egy roncs éktelenkedik a város szélén.

 

Arról most nem mesélnénk, hogy ember és milyen álma tört össze, s ez az egész mekkora szégyent hozott Szigetszentmiklós városának egészére, de arról igen, hogy az Önkormányzati vagyon megmentése 900 millió és 1 milliárd forint körüli összegre tehető. És ekkor nem történt semmi csak visszakerült az önkormányzathoz az SZTK által kezelt Önkormányzati vagyon! További legalább 1,5 – 2 milliárd forint lenne, hogy a beruházás ne egy éktelenkedő csúfság, hanem értelmezhető valami legyen!

 

Egyes meg nem erősített források szerint a klub a beruházás önrészével sem rendelkezett és vezetése jóhiszemű kifejezéssel szólva az erőforrásokat és azok ígéreteit túl naivan kezelte! Ha jóhiszeműek vagyunk! De sokakban felmerül a kérdés, hogy ekkora bedőlésnél és ekkora kudarcnál történt-e bűncselekmény? Történt-e olyan, amely nem egészen törvényes? Simán csak kár ért minket Szigetszentmiklósiakat vagy ezt bűncselekménynek köszönhetjük meg? S, akkor a kérdés:

 

Közérdekű adatigénylésként szeretnénk megtudni, hogy folyik-e nyomozás és büntetőeljárás egy különösen nagy érdeklődésre számot tartó ügyben a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók körének bedőlésével kapcsolatban a TAO roncsra és a 3,5 milliárdos beruházásra tekintettel valamint az egyéb körülményeket és következményeket figyelembe véve!

 

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. November 8

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

Szegény üldözésbe kezdett a Csepeli Önkormányzat, ahelyett hogy garantálná a Csepeli HÉV-et soha többé nem támadja meg sok más mellett!

Elképesztő mértékű szegény üldözésbe kezdett a Csepeli Önkormányzat tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület. A korábban a kerület jelképéül szolgáló egy teljes térség közlekedését meghatározó Csepeli HÉV-et leépíteni, a Csepeli HÉV-vel közlekedők életét ellehetetleníteni akaró önkormányzat így a Csepeliek és a Csepel-szigetiek ellen önként viselt háborújának egy újabb szintjére lépett miután a Csikó sétányi mocskolódó önkormányzati táblákról, az épületen elhelyezkedő mocskolódó grafitikről és a trafikot a föld színéről eltüntető úgynevezett felújításáról is méltán híres lett!

 

Az újabb támadás helyszíne nem más, mint Csepel egyik legkellemesebb helye a Karácsony Sándor utcai sétány! Az Önkormányzat kérdése az, hogy pisilhet és kakilhat-e ott valaki, de a valódi üzenet nem ebben rejlik! A valódi üzenet abban rejlik, hogy lehet-e ott, lehet-e szép helyen szegény, esetleg fedél nélküli ember! S tegyük a szívünkre a kezünket, s vegyük elő az emberségesebb énünket: Miért ne lehetne? Ha tisztán és karban tartja, ha tiszteli, ha bár szegény, de ő is nem másért jött, mint gyönyörködni a szépben, akkor miért ne tehetné meg?

 

S a pisi meg a kaki egy olyan kérdés, amely felvett egy másik kérdést: Mennyi közwc van a környéken? Az állítólagos átkos rendszerben szinte minden állomáson és állomás mellett volt illemhelység! Még akkor is, ha ez nem volt más, mint egy pottyantós wc! Most van? Ismerjük a helyzeteket, hogy az egész térség kritikus állapotban van közwc-k kérdésében! Magyarul elvárás van, de biztosított feltételek azok nincsenek! Oldja meg mindenki maga! De véletlenül se piszkítson sehova!

 

A megvezető kérdés azért sejteti milyen arrogancia is vezényli ezt az Önkormányzatot (is). Saját helyi újsága, melyet Csepeli Hírmondónak nevez olyan gyűlöletkeltő, hogy jobb ha beoltják veszettség ellen mielőtt rátámad az emberre. A Csepel.info nevű propaganda portálon mi még életünkben nem olvastunk igazat! Uszítás tengert azonban igen! Nyilván gyűlöletkeltés a célja! Addig sem foglalkozik a lakosság a valós problémákkal!

 

Az Önkormányzat egyébként fenntartja, hogy jó ötlet volt megtámadni a Csepeli HÉV-et, mint Csepel és Csepel-sziget legnagyobb jelképét 2016-ban. Nem érti annak jelentőségét, hogy miért és miben lett volna visszalépés a villamos hálózat maga! Elvi szinten gondolkodik, de egy percig se nézte meg a valós körülményeket! Márpedig az elvek és a valós, tényszerű dolgok durván ütik egymást ebben az esetben. Ha a HÉV-et visszazüllesztenék villamossá és nem szeretnének kapacitás csökkenést, akkor egyes kereszteződéseket le kellene zárni 50 másodpercenként! Az Önkormányzat még mindig nem értette meg, hogy 50 másodpercenként lezárni a II. Rákóczi Ferenc utat az kivégezné Csepelt és Csepel-szigetet, 50 másodpercenként lezárni a Soroksári utat az kivégezné a teljes dél-Pesti térséget!

 

A Csepeli Önkormányzat ráadásul a villamossá züllesztést, amely Csepel-szigeten kívül sehol nem férne el, azaz se a 2-es, se a 24-es, se az 51-es, se az 1-es vonalán a többi vonalról (4-es, 6-os) már nem is beszélve azért akarta, mert a villamos alacsony padlós, míg a HÉV nem! Sosem hallott ezek szerint az S-Bahn rendszerről, amely külföldön szintén elővárosi vasútként működik nagykapacitással és ráadásul alacsony padlós!

 

Olybá tűnik nincs meg az a józan paraszti esze, ha már valódi szakember nem veszi körbe, hogy a HÉV-et HÉV-ként megőrizve, vagy S-Bahn rendszerré, később pedig regionális gyorsvasúttá fejlesztve sokkal többet ér el és jobban szolgálja a lakosságot, mint a villamos nevű lezüllesztéssel! Ahogy annyi sincs, hogy megértse egyszerre támogatni gyorsvasutat és villamost ugyanarra a sínpárra merő örültség!

 

Persze a Csepeli Önkormányzatnak nem ez az első lakosság ellenes merénylete! A Csikó sétányi iskola romját állítólag azért nem kezeli, mert jogi korlát terheli! De ha jogi korlát terhelné, akkor nyilván a mocskolódó táblák Önkormányzati megbízásból nem vennék körbe az épületet és nyilván eltávolítatná a gyűlöletkeltő grafitiket! Mivel azonban ezt nem teszi meg egyértelmű a célja: Háborgatni a lelkeket!

 

Szintén érdekesség a Nyuszi sétány melletti trafik felújítás! Azt írta ki az Önkormányzat, hogy felújítja! De úgy eltakarította, hogy ma már az sem látszik, hogy volt ott valami és valaha!

 

A kérdés vajon ilyen Csepeli Önkormányzatra van-e szüksége Csepelnek és Csepel-szigetnek? Ez azért is kérdés, mert Csepel sorsa nagyban befolyásolja a szigeten élők életét is! Ha, pedig nem és ideológiától függetlenül sokkal emberségesebbre és lakosközpontúbbra lenne szüksége, akkor nem-e kellene tenni valamit érte?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A két hónapos aszály alatt kezelte Szigetszentmiklós a csapadékvíz elvezető rendszerét? Létrehozott egyáltalán ilyet? Vagy a város egy új esőnél megint víz alatt lesz?

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Szigetszentmiklós hosszú évek után mondhatja száraznak magát egymás után két hónapban! No nem azért, mert a városban nem létező csapadékvíz elvezetést megoldották volna, hanem azért, mert aszály van! Aszály! Egyben egy remek lehetőség arra, hogy a csapadékvíz elvezetésen segítsenek, s a város jobb helyzetbe kerüljön végre ezen a téren! A lakosság ugyanis nem vágyik tengeralattjáróval járni haza és nem vágyik se a fertő árra, se az árban úszó véres tamponra, (amelyet volt már, hogy kikapott egy kutya) se pedig az emberi ürülékre, ami lebeg a hömpölygő tengeren!

 

Történt előrelépés ezen a téren? Tettek valamit a csapadékvíz elvezetés érdekében? Gondoltak az itt élő lakosságra és most végre belehúztak? Eztán már nem lesz ilyen? Vagy megint csalódnunk kell? S megint az a véleményünk lesz, hogy Szigetszentmiklósnak nincs csapadékvíz elvezetése, s az ÉCSVCS Kft, amely elvileg erre vesz fel pénzt csak a Jó Isten tudja mire és mire nem költ?

 

Továbbá! Tessenek mondani elhárították az aszfalt alámosásokat? Feltárták az üregeket és biztosították, hogy az aszfalt ne szakadjon be? Tudják! Azokról az aszfalt alámosásokról beszélünk, amelyek a nem létező csapadékvíz elvezetés miatt alakultak ki, mert a víznek nem volt hova folyni! Jó lett volna, ha történt volna valami e téren! De vajon történt-e?

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. November 7

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

Szigetszentmiklós csődbe megy?

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Szigetszentmiklós város lakói részére megdöbbentő hírek érkeznek a költségvetéssel, a pénzügyi elszámolásokkal és hitelfelvételekkel kapcsolatban, ha követik az eseményeket!

 

Mint tudható csak az elmúlt időszakban dőlt be a 3,5 milliárdos TAO roncs, amely a valaha volt legnagyobb szégyen, amelyet elszenvedett valaha is ez a város! Összedőlt csapat, kifizetetlen alvállalkozók, reményvesztett és szélnek eresztett sportolók! De a következménye mindennek nemcsak ez volt! Miközben ugyanis a klub 96 évesen szűnt meg, s a jubileumi 100 évet se élhette meg, valamint egy éve még azt mondták a leállások idején, hogy az csak két hét lesz és újra indul minden, aközben a felszámolások elindításának hatására olybá tűnik 900 millió – 1 milliárd forint kell ahhoz, hogy az Önkormányzat az SZTK-val is érintett birtokai esetében ingatlanon belül maradhasson! S ekkor még nem történt semmi csak minden föld és minden érték újra a várost illeti. Ezen felül 1,5 – 2 milliárd további minimum pénz kell ahhoz, hogy az egyébként 1 milliárd forint értékű önkormányzati telken a TAO Stadion értelmezhető legyen! Ellenkező esetben bukott a kiemelten nagy értékű telek!

 

Ezen túl a város úgy döntött, hogy hitelt vesz fel 1,8 milliárd forint értékben különböző folyó dolgok és útrendezések tekintetében! Ezutóbbinak több üzenete is van! Egyrészről, hogy a város nem jön ki 2 ipari park befolyó bevételéből, azaz a vezetése képtelen jól és hatékonyan gazdálkodni! Tényleg képtelen jól és hatékonyan gazdálkodni? A másik üzenet, pedig az, hogy az elkövetkezendő évtizedekben rettenetesen eladósodott lesz ez a város, amely a következő vezetés kezét is megkötheti! Van ilyen terv? Van ilyen szándék?

 

Biztos jó dolog 1,8 milliárd forint hitelt felvenni úgy, hogy igaz akkor deviza alapút de 2007-ben 120 millió forintot vett fel a város! A 120 milliót 11 éve 12 millióval törleszti évente, s tartozása még mindig 93 millió forint. Elgondolkodtunk azon, hogy ugyanez 1,8 milliárdra vetítve mit is jelent? Ez a terv? Szigetszentmiklós csődbe megy?

 

Megtisztelő válaszukat mihamarabb várjuk!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. November 3

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A több száz fát kiirtó, a lakósságot terrorizáló Lakihegyi fapusztító engedélyt kap? A kis emberek kis házaikat meg bontsák le ugyanott és takarodjanak?

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Az elmúlt időszak egyik legkényesebb kérdésével keresem Önt és Hivatalát meg, mellyel egyesületünket Lakihegy lakossága 2018 Júniusában kereste meg, s amely egyre elkeserítőbb irányba halad az elmúlt időszakban, nem mellesleg a lakossági érdekekkel szembe menve!

 

Mint Ön és Hivatala is tudja 2018 tavaszán Szigetszentmiklós Lakihegyen egy magát vállalkozónak és gyeptégla üzem létesítőnek tituláló, a lakosságot terrorizáló egyén jelent meg, aki hiányos és nem létező engedélyekkel több száz fát irtott ki a Vízigazgatóság területén országos gázvezetéket és optikai kábelt veszélyeztetve, s az egykor természetes és szép területet teljesen tönkre téve!

 

Több hivatalnak, például a Pest Megyei Kormányhivatalnak és a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak az volt az álláspontja, hogy soha nem fogja ezt a tevékenységet engedélyezni és soha nem fogja ezt a stilust, mellyel a vállalkozó ide betört eltűrni!

 

Soha!

 

Ezt Önök megerősítették két a jegyző asszonnyal történő egyeztetésünk során is, melynél több osztályvezető és önkormányzati alkalmazott is jelen volt!

 

Mint Ön is tudja a vállalkozó mindvégig azt mondta, hogy ha kell megvesz mindent, beleértve az összes hivatalt!

 

Polgármester Úr!

 

Mint Ön is tudja Szigetszentmiklós Lakihegyen vannak kis jövedelmű ingatlantulajdonosok, akik csak itt tudtak venni telket, ingatlant és bármi mást! Köztük vannak olyanok is, akiknek az ingatlanján 10 évet el nem érő módon ház épült. Ezen ingatlanok között van olyan is, amely bár ártérnek minősített területen fekszik, de mégis soha nem volt Duna vize azon a területen, s így minősítését is sok kérdőjel övezi a lakosság körében és őszintén szólva bennünk is! Mi határozta meg a vonalat? Mi határozta meg, hogy ki árvíz terület és ki nem? Hogy lehetséges, hogy azoknak, akiknek sosem volt Duna vize a telkében azoknak házat kellene bontani, míg azoknak, akiknek az emeleti ablakából folyt ki a Duna vize azok lakhatási engedéllyel rendelkeznek! Hogyan lehetséges ez?

S, ha ez nem lenne elég, akkor:

 

Polgármester Úr!

 

Nem régen egy új információt kaptunk! Ezen információ szerint Szigetszentmiklós város Önkormányzata mégis engedélyezni a gyeptégla üzemet szembe menve a lakossági érdekekkel és az így is túlterhelt környéket további teherautó forgalommal terhelve! Igaz ez? Valóban megváltozott az Ön és Hivatalának álláspontja? Ha igen, akkor miért? S hol vannak a lakossági érdekek? S ha megváltozott, akkor ez azért történt, amit mondott a vállalkozó? Azért történt, mert ő tudja mindenki megvehető és ő mindenkit megvesz? Így történt ez? Avagy ez csak egy rémtörténet?

 

S, ha Önök engedélyezik a Lakihegyi fapusztító tevékenységét, akkor a vele egy vonalban lévő kis emberek kis házát továbbra is el kell bontani? Az, akinek van pénze az ebben a városban bármit megtehet? A lakossági érdekek, pedig kit érdekelnek?

 

Polgármester Úr! Így van ez? Igaz ez? Mert, ha igaz, akkor Ön és Hivatala még mélyebbre süllyedt, mint az bárki, akár én és egyesületem is bármikor gondoltam volna! Kérem nyugtasson meg minket, hogy ez nem igaz! Nyugtasson meg írásban és hivatalosan, hogy ez csak egy rémtörténet, ez csak kacsa!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. November 2

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

Szigetszentmiklós: Sámé hegy projektje, a Polgármester esetleges érdeke minden más beruházást lesöpör Szigetszentmiklós esetében?

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Immáron nem először találkozunk azzal, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat számára kiemelt projekt a Sámé hegyi Ipari park esete, melyben mint megtudtuk a Polgármester Úr is érintett! Kívülre történő kommunikációk szerint ide egy harmadik M0 lejárót terveznek Szigetszentmiklós esetében, de a belső információk teljesen másra engednek következtetni! Belső információk és vélemények szerint ugyanis ismételten ingatlan spekulációról van szó és egy újabb, Szigetszentmiklós esetében harmadik ipari parkról, mert ennek a városnak nem elég kettő (ÁTI Sziget, Leshegy), hiszen nincs elég pénze, s neki mégtöbb kell! Itt jegyeznénk meg, hogy több olyan nagyváros is van az országban, amelynek nincs ipari parkja, mégis infrastrukturálisan és minden értelemben fejlettebb, mint az a hely, Szigetszentmiklós, amelytől 15 km-re Budapest terül el.

 

Tényleg ennyire nem tudnak bánni a város rendelkezésre álló erőforrássaival és értékeivel? Ennyire tékozló gazdálkodás folyik szembe menve a lakossági érdekekkel? Sámé hegy milyen téren lakossági érdek és milyen téren egyéni érdek? S ha csak és kizárólag egyéni érdek (szerintünk az), akkor hogyan lehetséges, hogy úgy tűnik a lakossági érdekek elé van téve?

 

Miközben Sámé hegy ömlik az előterjesztésekből, aközben hol van a Határ úti fekália ár elkerülő csatorna vezetéke, a Csépi út, a Boglya utca járdája, a város és a Bucka infrastrukturális rendezése? Hol van és milyen stádiumban tart a Bucka Csépi útra megígért óvodája, orvosi rendelője, vagy a Veréb utcába megígért 16 tantermes iskola beruházásának megkezdése? Hol van és mikor indul el Szigetszentmiklós város csapadékvíz elvezető rendszerének kiépítése, hogy ne legyen ez a város minden esőzés idején víz alatt? Hol van a Gyári úti bicikli út, a József Attila telepi HÉV megálló közwc-je, s annyi-annyi minden amit megígértek? Mikor lesz rendezve a Gyártelepi Szakorvosi Rendelőintézet esete, ahova 120 ezer ember jár, ahol 6 hetes a vérvétel úgy, hogy az ország minden más rendelő intézetébe 70 – 80 ezer ember tartozik! Mikor tőrödnek ezzel? Mikor lesznek kijáratok és a Csepel-szigeti kijáratokért folytatott harcok? Mikor lesz az, hogy Székesfehérvárra nem ér hamarabb haza egy ember, mint Szigetszentmiklósra Budapestről indulva? Pedig Székesfehérvár 80, míg Szigetszentmiklós 15 km! Mikor lesznek ezek? S mikor lesznek képviselve végre a lakossági érdekek?

 

 

Megtisztelő válaszukat előre is megköszönjük és mihamarabb várjuk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Október 26

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

 

Alapos a gyanú, hogy a Bucka Csatorna Közmű társulat megakar szűnni az előtt, hogy elszámolna végül tisztességesen a lakossággal! S az országban nem ő az egyetlen ilyen!

Elszámolási stádiumba fordult és November 13-án tervei szerint fel is számolja magát a Bucka Csatornamű és Víziközmű Társulat Szigetszentmiklóson úgy, hogy pere van, 10 ezer ember 3.624 ingatlannal érintett, a perről a beszámolási kötelezettségének nem tett eleget, s a lakossággal végül a beruházás zárultával nem számolt el tételesen, s senkit sem nyugtatott meg a beruházás tisztaságával, lakos centralizációjával kapcsolatban. Mitöbb az, hogy a lakosok, az ingatlantulajdonosok érdeke egyáltalán számít, nemhogy fontos aligha volt felfedezhető eddig és e beruházás tekintetében.

 

Szakértők és jogászok egy része szerint azért ekkora a sietség, s azért próbálják a közérdekű adatigénylési per kezdő napja (december 5) előtt önmagukat felszámolni, hogy az iratbetekintést, tekintve hogy akkor már a társulat nem létezne meglehessen akadályozni! De ha így van, akkor vajon mit rejtegetnek? Mennyi pénze ragadt bent az embereknek, s mi az ami ennyire nem tudható meg?

 

Más szakértők és jogászok szerint, ha a társulatnak pere van, akkor egyszerűen nem szűnhet meg! Nem létezhet az, hogy ne tudjon eleget tenni megszűntség okán törvény adta kötelességének!

 

Információink szerint hasonló a helyzet a szigetköz és Szentendre környékén is! Az ottani emberek sem látják a beruházás végső és tisztességes elszámolását, kergetik a pénzüket és ott is a társulat azt mondja magáról, hogy minden rendben és megszűnne minden kérdés tisztázása nélkül a lakossági igényeket és érdekeket félre söpörve és félre téve! Szentendrén 140.000 Ft a kérdéses pénz ingatlan egységenként, míg a Bucka csatornánál számításaink szerint a visszakapott és a visszajáró összeg közötti különbözet 13.000 Ft és 60.000 Ft között terül el.

 

A Bucka csatornánál nem mellesleg 2017. július 11-én amikor az első visszaosztásról döntöttek egy második visszaosztási számításról és elszámolásról is beszéltek! Ekkor azt mondták, hogy a második elszámolás az Önkormányzattal lesz, de kifejezett kiemelésünkre, hogy akkor a lakosok hozzájárulását újra számolják-e azt mondták, hogy elvileg igen! Ennek most nyoma sincsen!

 

A történet bárhogy is alakul az már nagyon látható, hogy a lakossági érdek durván sérül. Sérül mert társulatba a delegáltak között egy olyan ember nem volt, aki társulatot, annak működését, elszámolását, műszaki feltételét látta már valaha! Sérül, mert ennek hiányában vallási alapon kezelték a dolgokat és hittek abban, hogy minden rendben! Sérül, hiszen a delegáltak többsége nem a lakossági érdeket nézte, hogy például az elszámolással, a kivitelezéssel, az elrontások miatti helyrehozatalokkal és garanciális munkálatokkal minden legyen rendben, hanem azzal, hogy minél hamarabb essenek ezen túl, mert nekik ez csak teher… És sérül, mert amikor az elszámolásra, a könyvelésre és hasonló pénzügyi helyzetekre kérdezünk rá, akkor a könyvelő úgy válaszol, hogy neki szakmai tapasztalata van, méghozzá 52 éves! Vajon egy ellenőrzésre is bizonylat nélkül megy, s higgyenek a NAV-osok abban, hogy minden rendben van? Higgyenek, mert neki van gyakorlata, méghozzá 52 éves gyakorlata van?

 

A cégbíróságot hamarosan tájékoztatjuk, hogy per van folyamatban és mi úgy látjuk menekülőre fogta a társulat a cipőt ezzel és az elszámolással kapcsolatban…

 

A további részletekkel hamarosan jelentkezünk! S tájékoztatjuk Önöket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Nem jött el a feljelentő a saját maga által keletkeztetett per harmadfokú tárgyalására, miután a másodfok kimondta teljesen alaptalan a feljelentés!

Nem jött el a Szigetszentmiklós csapadékvíz elvezetéséért felelős ÉCSVCS Kft ügyvezetője a saját maga által keletkezetett per harmadfokú tárgyalására, miután a másodfok a feljelentés teljes megalapozatlanságát kimondta!

 

Az Ítélő táblán 2018.10.30-án 11 órakor kellett volna megjelennie mind a feljelentő, mind a feljelentett oldalnak, hogy immáron egy álláspontunk és a másodfok álláspontja szerint is megalapozatlan és teljes valótlanságon alapuló per vége eljöjjön és teljesen jogerőre emelkedjen! Úgy tudjuk egyébként, hogy a tárgyalás napján 9 órakor jutott eszébe, hogy a bíróságot külföldön létéről értesítse, így az már nem tudott értesíteni minket, hogy teljesen felesleges egyesületünk mai megjelenése!

 

Az ÉCSVCS Kft véleményünk szerint egyébként megalapozatlan és valótlan perekkel spékelt boszorkányüldözést folytat egyesületünk és annak vezetője ellen, amiért folyamatosan feltesszük azt a kérdést, hogy mivel ő Szigetszentmiklósi csapadékvíz elvezetésért felelős cég, s Szigetszentmiklóson nincs olyan, hogy csapadékvíz elvezetés, ezért hova teszi a pénzt!

 

A cégre vonatokozóan a tárgyalásokon túl most semmi gondunk sincs és neki se az időjárással tekintve, hogy nem úszik a város miután két hónapja aszály van! Attól tartunk ugyanakkor, hogy ahogy véget ér az aszály Szigetszentmiklós nem lesz mással megközelíthető újra, mint tengeralattjáróval! De egyébként az ÉCSVCS Kft szerint minden rendben van!

 

Ide tartozó hír, hogy úgy tudjuk, hogy még mindig nem megoldott az a kérdés, hogy a Határ út elkerülő csatornavezetéke mikor készül el, így szinte biztos, hogy a Határ útiaknak nemcsak csapadékvízben, hanem csapadékvízzel kevert szennyvíz árral kell a következő évbe is szembe néznie!

 

Amennyiben pedig az Ítélő táblán lévő ügy valamely tárgyalási napján végre a feljelentő is megjelenik, s megmagyarázza, hogy hogyan lehet érintettje egy olyan cikknek, amelyben a neve még utalásként sem jelenik meg, de minket mégis emiatt jelentett fel, akkor értesítjük Önöket, ahogy arról is, hogy milyen döntés született!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós Polgármesteréhez fordulva: A 2018 Október 23-ai Ön által szervezett ünnepi beszédből kiindulva gyűlölet beszéd meghonosítását tervezi Szigetszentmiklósra?

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Miközben a Buckai Szövetség Egyesület méltatlannak tekinti Szigetszentmiklós város Önkormányzatának vezetését, ahhoz hogy akár 1956-os, akár 1848/49-es hősöket ünnepeljen és alternatív megemlékezést tartott az 1956+ Jegesár Kis-Dunai védelméről és vonatkozásáról, aközben sok panasz által értesült arról, hogy az Ön által, mint rendező által fémjelzett forradalmi megemlékezésen mi ment végbe!

 

Értesült arról, hogy az ünnepség fő szónoka az ünnepség során gyűlölet beszédet folytatott, hogy a megjelent tömeg felmorajlott és arról is, hogy történelmi vonatkozásban kétes hírű perszónával, mint 56-os nemzeti hősnek bekiálltott valakivel sértette meg az egybe gyűlteket!

 

Polgármester Úr!

 

Ezentúl Szigetszentmiklós jobb sorsa hivatott városában ez lesz a divat? Vagy idei vezérszónokának veszettség elleni oltása jópár éve elmaradt? Ezentúl majd díszvendégként fogadjuk a kétes alakokat? Tud még ennél mélyebbre süllyedni egy polgármester?

 

TILTAKOZUNK A GYŰLÖLET BESZÉD ELLEN!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Október 26

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök