Buckai Szövetség Egyesület

Vajon tényleg visszatér Július 15-én a Lakihegyi fapusztító? Vajon tovább pusztít, terrorizál és írt?

2018. július 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Lassan elérkeztünk 2018 július 15-éhez, amikorra a Lakihegyi fapusztító engedély nélküli fairtásának folytatását ígérte! Vajon tényleg tovább folytatja? Vajon tényleg tovább terrorizál? Vajon tényleg tovább pusztít?

 

A Lakihegyi fapusztító hozzávetőlegesen két héttel ezelőtt lett leállítva miután kiderült nem engedélyezett gyeptéglaüzeméhez kialakítandó szolgalmi út kialakítása gyanánt nemcsak 45 – 50 fát irtott ki, de nem rendelkezett további fontos engedélyekkel sem, miközben a lakosságot terrorizálta és törvénytelenkedett! Még tiszta szerencse, hogy az általa nem is ismert gázvezeték csak tartalék vezeték és nem volt nyomás abban, ami fölött ő fát cibált, talajt egyengetett és rángatott mindent! Ha így lett volna, akkor Lakihegyen nem kizárt, hogy hatalmas robbanásról lehetett volna hallani.

 

Az Önkormányzat azt mondta nem ad meg semmilyen engedélyt neki, s mivel üzeme a városi építési szabályzattal nem fér össze, ezért elutasítást javasol a Pest Megyei Kormányhivatalnak, amely az üzem működhetőségéről fog dönteni! De ismerve a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot azért tegyük fel a kérdést magunkba: Vajon ebben igazat mond? Már csak azért, mert eddig is annyit hazudott!

 

Állítólag az Önkormányzat és semmilyen hivatal sem tudja mi lesz július 15-én, amikor is a fapusztító visszatérést ígér! A lakosság ott lesz teljes ellenállásra készen! S mi sem hagyjuk, hogy ott garázdálkodjon és törvénytelenkedjen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A könyvelők után a NAV-osok is ki vannak borulva az elmúlt 28 év legbrutálisabb mértékű adminisztráció többletén és létszám hiányán is!

Nem tudom, mit keresek még itt! A családom 3 hete egyáltalán nem látott! – panaszkodik egy ügyintézés során egy láthatóan karikás szemű és agyongyötörtnek tűnő adóhatósági dolgozó!

17 ember helyett a dolgokat 7-en dolgozzuk fel! - panaszkodik egy másik a láthatóan lassúló igazolások, többek között nullás adóigazolások kiadására válaszolva!

Eddig 10-en dolgoztunk ott, ahol adóalany nyilvántartások feldolgozása történik, de most csak ketten vagyunk! – mondja szintén a NAV egy alkalmazottja a késő EGYKE adatlap, mint ügyfélkapus hozzáférést segítő adatlap feldolgozására.

… és még nincsen vége akár az adóhatósági, akár a könyvelői, akár az adózói panaszáradatnak!

Miközben az ország hivatalos kommunikációja egyszerűsödő adminisztrációról és könnyülő adózási rendszerről beszél, addig az egy éven belül 4 különböző adatbázisba történő kötelező beregisztrállás és kötelezettség egyre inkább kezdi kikezdeni az adózási világ szereplőit!

Az elmúlt egy évben soha nem látott mértékben közölték könyvelők és adóhatósági dolgozók, hogy az eddigi terhekem felüli ilyen további kötelezettségeket nekik senki és semmilyen formában nem fizeti meg, ezért nem éri meg és más területre, több esetbe, pedig más országba mennek!

A tisztuló gazdaságnak nevezett program, pedig kikezdi az emberek, az adózók és a résztvevők igazság érzetét is! Mert miközben az adózás világának egyre több kötelezettsége van, bármilyen irányú résztvevőről is legyen szó, aközben nagyon sok ember kommunikációs kormányzást és a közpénzekre vonatkozó tékozlást véli felfedezni a döntéshozatalban!

Ez a döntéshozatal, pedig éppúgy lehet helyi szintű, gondoljuk, akár a 3,5 milliárdért bebukott és soha fel nem épülő TAO Stadionra vagy az országban zajló számtalan tékozló vagy a valóságban meg nem valósuló beruházásra!

Így a könyvelők, az adóhatósági dolgozók és az adózók egységesen áldozataivá váltak egy olyan rendszernek, amely adminisztráció csökkentésről beszél, de közben brutális mértékű adminisztrációs többlettel terhel! A csökkenések és kiábrándulások, továbbá az elvándorlások mellett mindez meddig tartható fenn? S ha más nem, akkor a túlterhelt szervezet, mikor fogja azt mondani, hogy elég volt és pihenned kell! S, ha ezt mondja, akkor mi lesz utána? Akár az adózó, akár a könyvelő, akár az adóhatósági dolgozó utána mit tesz? Folytatja? Akár bele is halva?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Július 11: Egy éve történt a számszakilag nem stimmelő elszámolás a Bucka csatorna esetében! Vajon mikor lesz a kérdés tiszta?

2017 Július 11! Pontosan egy évvel ezelőtt került sor arra, hogy a lakosság felé történő visszafizetésről döntsenek a Bucka csatorna beruházás esetén! A számok azonban nem stimmeltek és azóta se stimmelnek! Vajon lesz-e ennek a történetnek valamikor és valóban megnyugtató vége?

Egy évvel ezelőtt az előterjesztés szerint a visszajáró összeget két tényező: a bankköltség és a társulat költsége határozta meg! Ugyanakkor nem mondták meg, hogy az ott feltűntetett szám bármely esetben is honnan és milyen formában jött! 1 év alatt nem lett tiszta, hogy miért 152.827 Ft-ot adtak vissza a visszajáró 167.000 Ft helyett és nem lett tiszta az sem, hogy vajon és valójában mi garantálja azt, hogy a szennyvíztelep bővítésének költsége vagy annak bármely része nem lett ránk terhelve! Hiszen a szennyvíztelep bővítése nemcsak a Buckaiakat érintette, hanem az egész várost! Így nem lenne se igazságos, se szabályos, hogy a Buckaiakkal fizettessék azt ki!

Egy év alatt nem kaptuk meg az alátámasztó dokumentációkat, s oda jutottunk, hogy bírósághoz kellett fordulnunk, hogy azokat a tisztességes átláthatóság és a valóban tisztességes elszámolás alapján kipereljük!

1 év és annyi csodát lehetett volna tenni ebben a kérdésben! S egy év, amelyben nem történt semmi érdemlegesen jó ebben a kérdésben és a lakosságra nézve! Csak kifizették a csökkentett, az indokolatlanul csökkentett összeget!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Feltettük a kérdést: Létezik-e még olyan Vöröskeresztes tábor, amely Szigetszentmiklósi hátrányos helyzetű és / vagy egy szülős gyermekeknek szervez élményeket, miként azt 1994-ben tette? A válasz igen!

Nyár van! Helye számtalan kirándulásnak, kikapcsolódásnak, élménynek és élményszerzésnek! Pláne, ha az érintett személy még gyermek! Van, akik szüleik révén eljutnak ide is, oda is vagy befizetik és vannak, akik ezt nem tehetik meg, mert vagy egy szülő neveli őket vagy olyan a szociális állapot és helyzet. Pedig ők is megérdemlik az élményeket!

1994-ben az Egyesület elnöke egy egyszülős család sarjaként, ahol ráadásul az egy szülő még rokkant nyugdíjas is volt jutott el egy táborba, élete első táborába egy ilyen szervezés keretében és szerzett hatalmas élményeket!

Most eszünkbe jutva mindez felkerestünk egy olyan személyt, aki a Szigetszentmiklósi Vöröskeresztben érintett, s megkérdeztük, hogy létezik-e még ilyen? A válasz igen! Kaptunk egy telefonszámot is, hogy kérdezzük meg van-e még hely! A tábor idén Augusztus 4-én indul a Szelidi tóhoz és azt az ígéretet kaptuk, hogy élményképeket is kaphatunk!

Az 1994-es tábor egyébként még Tahin, pontosabban Tahitótfalun volt! A település Leányfalu és Visegrád között helyezkedik el. Ekkor gyermekként a Leányfalusi strand, Visegrád és Esztergom is élményt nyújtott az akkori tábornak! Plusz még valami!: A Tahii tábor étkező barakjának sarkából teliben rálehetett látni a gyönyörű Dunakanyarra! Mind a mai napig élénken él azokban, akik ott voltak!

Reméljük idén is egyre több gyermek szerez Vöröskeresztes táborban élményt, akár első élményt és ugyanígy fog róla mesélni hosszú évek és évtizedek múlva!

Hogy van-e még hely egyenlőre nem tudjuk, de igyekszünk kideríteni! Ha van reméljük még lesz olyan lurkó, aki még nem is tudja, hogy idén lehet élménye! Ha nincs, akkor biztosan lesz jövőre is ilyen, amely esetében érdemes figyelni erre!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Olvasói levelet kaptunk az építkezés, az égetés és a hulladék kezelésről a Buckában és Szigetszentmiklóson!

Kedves Olvasóink!

 

Olvasói levelet kaptunk egy Kedves Buckai társunktól, aki egyik levelében úgy aposztrofálta magát, hogy még Buckai lakó! Kérjük olvassák el levelét!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

 

 

Kedves Csaba!


Továbbítom a mai napon a Polgármesteri hivatalba elküldött levelemet, amiben láthatod a problémámat.
Fél órán keresztül próbáltam valakit elérni a Hivatalban, de egy portáson kívül nem sikerült senkivel sem beszélnem, sem az igazgatási, sem az építési, sem a rendészeti osztályról. Visszahívást sem kaptam. Ezért e-mailt írtam nekik. Kíváncsi leszek, hogy válaszolnak-e egyáltalán valamit.


Baráti üdvözlettel,
*********
egyelőre még buckai lakos

 

 

 

Tisztelt Polgármesteri Hivatal!


Bejelentést teszek, hogy Szigetszentmiklós *** utcában most folyó építkezésen az építési hulladékot, beleértve a súlyosan mérgező, erős füstöt árasztó polisztirol hulladékot, PVC anyagokat, pípírt és kommunális hulladékokat égetnek az épülő házak között. Az építkezésen a hulladékok (cigarettás dobozok, zacskók, sörösdobozok, polisztirol darabok, papírdobozok stb.) eldobásra kerülnek, melyeket a szél a környező házak udvaraira és az utcára szórja.
Az égetés és a szemetelés miatt szóltam a kivitelezésen dolgozóknak, akik arra hivatkoztak, hogy pénteken lehet égetni.


Tisztelt Hölgyem, Uram!


Szigetszentmiklós egyébként is az ország legélhetetlenebb városa, de az építkezéseken látható súlyos környezetszennyezések és a pénteki égetések ezt még tetézik.
Javasolom, hogy a pénteki égetési lehetőséget vonják vissza, mert az a tapasztalatom, hogy senki sem tartja be a szabályait. Mindent égetnek ilyenkor, és rendkívül környezetszennyező módon, arról nem is beszélve, hogy tűzveszélyt is okoznak ezek az égetések. Az országban hasonló méretű városokban nagy általánosságban tilos a tűzgyújtás, jó lenne, ha Szigetszentmiklós is hasonlóan járna el. A hulladékot el tudja szállítani a hulladékkezelő, én is velük szállíttatom el a zöldhulladékomat is, és minden ház körüli szemetet. Ez a lehetőség mindenki számára adott, nem szükséges égetni. Az építkezéseken pedig legyen szigorúan TILOS. Az építkezéseken történő munkavégzést a környezet védelmének szempontja alapján is ellenőrizni kellene. Nem európai megoldás az, hogy hetekig hordja a szél a munkások által szétdobált szemetet az utakon és az udvarokon. A **** utca teljes mértékben élhetetlen lett az építkezés miatt, mind közléekedési, mind környezeti, mind egészségügyi szempontból.

 


Én már eldöntöttem, hogy elköltözöm innen, de akik itt maradnak, azok miatt kérem, hogy intézkedjenek a Város érdekében.


Köszönöm szépen.


Tisztelettel,


***** *****
Szigetszentmiklós,  *****
Tel: ******************

 

Az in-house rendszerek szabályozása miatt szerződést bont a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a csapadékvíz elvezetéséért felelős céggel, miközben a városban csapadékvíz elvezetés nincsen! Vagy ez csak a látszat?

2018 Július 11-én képviselő testületi ülés lesz Szigetszentmiklóson! Számtalan napirendi pont mellett az ÉCSVCS Kft-vel kötött szerződés is napirendre kerül, melynek esetén most jogi téren lát problémát az Önkormányzat a szerződésben! Ez persze nem oldja meg azt a gondot, hogy álláspontunk szerint a cég a csapadékvíz elvezetés kezeléséért kapott évi 50 millióval nem tud elszámolni, hiszen csapadékvíz elvezetés Szigetszentmiklóson, mint olyan nem létezik!

A szerződés látszólagos felbontásának valódi oka az in-house rendszer százalékos árbevétel elvárásából ered, amely 80 %-os elvárásnak felel meg. Az ÉCSVCS Kft ugyanakkor azontúl, hogy a nem létező csapadékvíz elvezetésére tesz el pénzt egy épülettel is rendelkezik, melyet a Fővárosi Vízműveknek bérbe ad. A Bérbeadásból származó bevétellel együtt már a 80 %-os arány nem teljesül!

Tehát sajnos nem arról van szó, hogy az Önkormányzat is felfedezte, hogy valóban Szigetszentmiklóson nincs csapadékvíz elvezetés és semmi szükség arra, hogy valaki és ellenőrizhetetlenül ezen a címen ismeretlen helyre az évi 50 milliót eltegye, mintha csak egy pénznyelő lenne, hanem apróbb jogi csűrcsavarról van szó!

A szándék, hogy nem a csapadékvíz elvezetés a fontos abban is meglátszik, hogy a szerződést bár felmondják azért mégis 2018 december 31-ig él. Addig ugyanis a jogi dolgokra lehet megoldást találni, miközben a tevékenységet kellene már valóban és fizikailag látni!

Megoldás lehet, ha vagy újonnan, vagy kiválással létrehoznak egy új céget, amely papíron csak csapadékvíz elvezetés kezel vagy átadják az épületet valamely más Önkormányzati cégnek, így a bérleti bevétel már azt a céget illeti meg és helyre áll a nettó árbevételi arány!

Ez azonban a lakosságon a városi állapotokon semmit sem változtat. Különböző jogi csűrcsavartól nem lesz minden esőzés idején Szigetszentmikós nem teljesen víz alatt! Attól nem oldódik meg az sem, hogy a kezeletlen csapadékvíz elvezetés miatt a víz az aszfalt alól kimossa a talajt és az bármikor beszakad vagy beszakadhat! Ettől nem fog az ÉCSVCS Kft elszámolni a pénzzel és ettől még ugyanúgy egyszerre kerülnek fel a képek az eláradt Szigetszentmiklósról és a Görögországba nyaraló gyermeke által kenegetett az elhárításért felelős ügyvezetőről, miként az történt 2018.06.29 esetében! Félre értés ne essék! A nyaralás, a kikapcsolódás mindenkit megillett! Érezze is jól magát! Pláne miután elvégezte, s jól elvégezte a munkáját! Nos álláspontunk szerint ez az utolsó mondat az ÉCSVCS Kft vezetőjére már nem igaz!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós és a 3,5 milliárdos TAO roncs: A bedőlt beruházás, az értékcsökkent 1 milliárd Forint értékű Önkormányzati telek, a kifizetetlen alvállalkozók és csapattagok valamint klub végleges megszűnése után még mindig vannak plusz költségek?

2018 július 3-án egy névtelen személy által megküldött bírósági papírok alapján és azoknak megfelelően megtudtuk, hogy az SZTK esetében nemcsak a Kft, hanem az Egyesület is a felszámolási eljárás hatálya alá esett! Megtudtuk, hogy a félig sem elkészült TAO Stadion, amelyen ott éktelenkedik egy torzó roncs már nem fog befejeződni és a pénz, az alvállalkozók pénze, a klub tagok kifizetése eltűnt a klub megszűnése mellett! De…

 

Ma az is nyilvánvalóvá vált, hogy itt nincs vége a történetnek! A Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének ugyanis ez új pályája lett volna új telepe! Ugyanakkor rendelkezik a Sport utcában egy régi teleppel, melyen a pályát az elmúlt időszakban kétszer újították fel! A Sport utcai pályafelújítás kapcsán az Önkormányzat a kézfizető kezes, de kié az a terület?

 

Ha az Önkormányzaté, akkor persze rendben van, mert akkor még fellehet használni közösségi és sport célokra! Ha magánszemélyé a telek, akkor miért költöttünk az ő telkére, s az ő értékeit növelve? Viszont, ha az SZTK-é volt a telek, akkor az is felszámolás része? Olyanra törlesztünk, ami elfog veszni és városi szinten nem fogjuk tudni sportra használni és közösségi célokra?

 

S gondolkozzunk el! Vannak még ilyen átvállalt költségek, melyeket a város, az Önkormányzat a megszűnt klub helyett fizet?

 

De ennél is van érdekesebb! Ugye nincs klub, nincs Kft, s a Stadion is ma szinte biztosan nem fog felépülni! De mégis őrzik! Mégis fizetnek a K1 Team Security Kft-nek a terület őrzésére! Csakhogy minek? Egy roncsot őriznek? Azt ki fizeti és pontosan mit féltenek? A vasakat? A gerendákat? Azokat miért nem szállítják el mondjuk az ARIES Kft, mint Önkormányzati cég területére, hiszen az úgyis körbe zárt és védett terület? Miért költünk valamire, amiből egyhamar semmi se lesz? Kinek jó ez?

 

S valljuk be: A döbbenetes beruházás, a döbbenetes események, a döbbenetes pénzszórások és pénzköltések, valamint az elvárt felelősségre vonások mellett van egy kérdés… egy kérdés, hogy lesz-e valaha újra Szigetszentmiklósnak normális és sikeres foci csapata?

 

Persze más kérdés is lehetne! Például, hogy Becz Péter, aki az egyesület vezetője volt hogy lehet még mindig Önkormányzati képviselő vagy hogy a Kft elnökeként Potoczki Tamás, miért nem azzal foglalkozik, hogy hol van az SZTK pénz és elszámolás, s miért kapott egy újabb, állítólagos sport szakosztályt? Ott is lesz bedőlés? Ott is lesz botrány?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A közlekedési káosszal küzdő Szigetszentmiklós 3 évre választani fog újra közlekedési szakértőt! Az állapotok mellett az is elképesztő, hogy eddig volt ilyen titulusban ember!

2018 július 11-én a szokásos rendes képviselő testületi ülésen pályázat kiírásáról dönt a Szigetszentmiklósi képviselő testület. A pályázat lényege, hogy ki vagy mely cég legyen Szigetszentmiklós közlekedési szakértője a 2019-től 2021-ig terjedő 3 évben!

 

Természetesen a 1,5 – 2 órás dugókban állva, melyek korábban megfeleltek egy sima 20 perces útnak csúcsidőben vagy, hogy  a város lakosságának nincsen menekülési lehetősége a kijáratok tekintetében az is fura, hogy volt olyan ember, aki betöltötte eddig ezt a titulust és pénzt kapott, pénzt vett fel erre!

 

Hájas Róbert Sándor Szigetszentmiklós most leköszönőnek tűnő közlekedési szakértője természetesen azért nem volt észrevétlen az elmúlt 3 évben! A közlekedési diplomával valóban rendelkező, de a közlekedéshez valójában álláspontunk szerint nem értő szakembernek nevezett személy mindig felhívta magára a figyelmet, csak sajnos nem pozitív értelemben!

 

Először a város közlekedési koncepciójában vállalt tevékeny szerepet, amely nem kissé tűnt mindig is összeollózottnak és dokumentum tekintetében összefüggéstelen, férc műnek! Elkészültekor 2015-ben olyan apróságokra vágyott sok más között, mint hogy legyen biciklitároló a Gyártelepi HÉV állomás mellett, miközben az már több éve megújult módon ott volt! Vágyott továbbá az anyag a Massányi utat kiszolgáló, de a várost elkerülő út kialakítására, miközben már ez is elkészült, akkor több éve és nem kisebb dolognak nevezik és nevezték, mint Gerinc útnak!

 

Hájas Róbert Sándor sikerrel elhozott a városnak intelligens buszmegálló néven 3 db semmire se jó buszmegállót 10 millióért, hiszen szépségük mellett az esőtől és széltől óvó alapvető funkciójuknak esztétikus kinézetük ellenére sem tudták eleget tenni, ellenben 14 millióért információink szerint mások húszon buszmegállót építettek Dunavarsány és környékében! Ez utóbbiak funckiójukban is használhatóak a Szigetszentmiklósiakkal ellentétben!

 

Itt jegyeznénk meg, hogy a közlekedési szakértőnek nevezett személy városunknak sok ilyen drága és használhatatlan közdíszt akart, mitöbb be is akarta az intelligens buszmegálló ötletét védetni és szabadalmaztatni úgy, hogy egy cég azt már több éve forgalmazta bizonyítható módon! Tehát más ötletére akart felszedni jogdíjt! Hatalmas botrány lett belőle, amikor ez kiderült.

 

Hájas Róbert Sándornak köszönhetjük a baba kék BKK buszok eljövetelét, ami pozitívum, de sajnos neki köszönhetjük, hogy a Bucka elvesztette az 5 kisbusznak megfelelő kapacitású Csépi úti nagybuszt! Amikor még az közlekedett 2 kisbusz és egy nagybusz közlekedett, amely így 7 db kisbusznak megfelelő kapacitást jelentett! Most 5 kisbusz van, amely kapacitás csökkenéshez vezetett és ez leginkább csúcsidőben, iskola napokon érezhető meg!

 

Örülünk, hogy végre megértette, hogy mekkora nagy jelentősége van a Buckán át Gyártelepig közlekedő járatnak, melyet bár ő 2014-ben hozott el a Buckai Szövetség Egyesület már 2009-ben a Boglya járat megtervezésekor is kiharcolásakor megtervezett. Ugyanakkor a Csépi út közlekedésének ritkítása nem szerepelt a mi terveinkben, amit megvalósított ennek kíséretében!

 

Szigetszentmiklósra a Kelenföldi Pályaudvarig közlekedő járatok immáron eljönnek! Kezdetben a közlekedési szakértőnek nevezett Úr nem értette, hogy miért lenne erre a városnak szüksége, majd idő kellett hozzá, hogy megértse és a mi kezdeti javaslatunknak megfelelően harcoljon érte!

 

Ellenben egyszer sem hallottuk, hogy felszólalt volna a várost elárasztó csapadékvíz ellen, hogy legyen végre kezelve, hiszen nagy akadálya a normális közlekedésnek, ahogy azt sem hallottuk hogy felszólalt volna a módszeres Szigetszentmiklósi betelepítések és néptömegek Szigetszentmiklósra áramoltatása ellen! Márcsak azért, mert feltételek biztosítása nélkül egymás hegyére – hátára több tízezer embert halmozni nem biztos, hogy a közlekedésre jó hatást fog gyakorolni, ahogy ennek a hatása az elmúlt időszakba be is bizonyosult!

 

Szintén nem hallottuk, hogy kikérte volna magának Szigetszentmiklós városa nevében, amikor a kormány és Csepel Önkormányzata megtámadta a Csepeli HÉV-et, s majdnem sehol sem elférő villamossá züllesztette! De azt sem tudta és azt sem értette, hogy miért lenne köze a városnak ahhoz, hogy az Olimpia tervének nevében a Ráckevei HÉV sínét felszedték volna Közvágóhíd és Pesterzsébet között! Nem értette, pedig Szigetszentmiklós tömegközlekedő lakosságának javarésze a Csepeli és a Ráckevei HÉV-et használja Budapesti tömegközlekedésére!

 

Nem szólalt fel akkor sem, amikor 2016-ban a közlekedés önállóan volt a Közmeghallgatás témája! Nem szólalt fel, pedig annak a közmeghallgatásnak Dr. Fónagy államtitkár személyében volt egy díszvendége! Az államtitkár azt kívánta kifejezni, hogy itt Szigetszentmiklós és a Csepel sziget vonatkozásában nincs szükség út szélesítésre és kijárat bővítésre, mert Amerikában is, amikor egy 2*1 sávos utat 2*2 sávra bővítettek az is bedugult egyszer, ahogy a 2*4, a 2*8 és a 2*16 sáv is! Nem mondta el, hogy ez a hozzáállás a város vonatkozásában teljes képtelenség, s minimum olyan hozzáállás, mintha valaki azért nem adna ruhát a gyermekére, mert az úgyis kinövi egyszer!

 

Szóval Szigetszentmiklósnak közlekedési szakértője lesz a következő 3 évben! Csak reménykedni lehet abban, hogy ez a személy valódi szakértelemmel is rendelkező személy lesz a leköszönővel ellentétben! S szintén reménykedni abban, hogy valódi és hozzá értő szakértő mellett javulhat Szigetszentmiklós ma válságban lévő közlekedése!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A Lakihegyi fairtás és indokolatlan teherautó növekmény miatti népszavazás miatti egyeztető tárgyalásán vettünk részt! Érdekes eredmény született!

Egyeztető tárgyalásra került sor mai napon a Buckai Szövetség Egyesület és a Szigetszentmiklósi Önkormányzat között a Lakihegyi fairtás és indokolatlan teherautó növekmény, továbbá az emiatt indítandó népszavazás kérdésében! Az Önkormányzatot Szigetszentmiklós város jegyzője, aljegyzője és több önkormányzati alkalmazott képviselte, míg a Szövetséggel együtt a Lakihegyi érintett lakosság egy része, a terület képviselője és más társadalmi tömörülés is érkezett.

 

Az ügy alapvető alapja, hogy egy vállalkozó engedélyt kért 2018 május 23-án a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi kirendeltségétől, hogy saját területére, de ártérbe Gyeptégla és szőnyeg üzemet létesítsen! Az engedélyezési eljárás 45 napos, amely még nem telt le, így nem rendelkezik még erre engedéllyel!

 

Ennek ellenére a vállalkozó a Nagy Dunai gátrendszer mellett, de árterületen lévő terület vagyonkezelőjéhez fordult, azaz a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Hatósághoz, hogy kiszolgáló utat létesítsen! A vagyonkezelő (és ezt kiemelnénk, hiszen a Magyar Állam a tulajdonos és jó kérdés, hogy vajon a jó gazda magatartása fenáll avagy sem) megadta az engedélyt a még nem engedélyezett üzemet kiszolgáló út létesítésére!

 

Ezen út létesítése során a vállalkozó olyan szintű és olyan barbár tevékenységet folytatott, amely során kiérdemelt beceneve lehet a Fa írtó! A tevékenység során, mintegy 45 – 50 élő, egészséges és több évtizedes fát rángatott ki, amellyel azon túl, hogy terrorizálta az ott lévő és méltán felháborodott lakosságot is, álláspontunk szerint a környezetkárosítás bűncselekménye is bőven megvalósult! Az irtás hatására ugyanis felborult a teljes biológiai környezet, bogár invázió indult meg a környező telkekre, miközben kétségbe esett madárseregek köröztek!

 

Kiderült a vállalkozónak nemcsak az üzem létesítésére nincs még engedélye, de a faráncigálás és pusztítás helyén se kérte meg az illetékesek mindegyikétől a szükséges engedélyeket! Az FGSZ Zrt, mint a MOL csoport tagja egy gázvezetékkel, a Bányakapitányság, pedig egy optikai kábellel rendelkezik a területen, amelynek megközelítését és a felettük lévő munkákat engedélyeztetni kell! Ez azonban nem történt meg és így folytak az emberi elme által szinte felfoghatatlanul pusztító tevékenységek!

 

 

Egyes legendák szerint és ezt a vállalkozó többször hangoztatta a faráncigálásra az engedélyt valakitől 5 millió forint összegért kapta! 5 millió forint azonban kevés lenne ekkora pusztítás helyre állítására és biztosan jogi és egyéb kérdések is felmerülhetnének, ha ez valóban és tényleg igaz.

 

Szakértők szerint a gyeptégla üzem egyébként maximum 5 – 8 embernek tudna mindössze új munkahelyet biztosítani, miközben több száz családnak tenné teljesen tönkre az életét! Nem véletlen, hogy Csepel Önkormányzata és lakossága megtorpedózta a hozzájuk ugyanezen vállalkozó által tervezett üzemet.

 

A mai nap során az Önkormányzat részéről a jegyző elmondta, hogy a Kormányhivatal felkereste javaslattételre vonatkozó kéréssel! Az Önkormányzat azonban elutasításra javasolja az üzem létesítését, mivel a Helyi Építési Szabályzattal és egy másik Önkormányzati rendelettel szembe megy! Se üzem létesítésére, sem épület felhúzására nem adja meg az engedélyeket!

 

A jegyző Asszony azt is megjegyezni kívánta, hogy árterületeknek, vízbázisoknak különösen szigorú a szabályozása Szigetszentmiklós esetében és a Hivatal az itt található saját területén történő keresztül haladást, becsatlakozást és útszakasz létesítést sem fogja engedélyezni, melynek hatására a fapusztítás által létrehozandó 16 méter, tehát autópálya szélességű szolgalmi út gyakorlatilag zsákutca lenne, mert nem lenne becsatlakozási lehetősége!

 

A fentiek alapján a népszavazásnak talán nem lenne értelme, de a lakossággal együtt továbbiakban is fenn tartjuk ennek lehetőségét arra az esetre, ha az Érdi Kormányhivatal mégis engedélyezné az üzem létesítését az Önkormányzat javaslata ellenére vagy az Önkormányzat meggondolja magát és mégis engedélyezi, hogy környezetpusztítónk oda üzemet létesítsen!

 

Felkérjük a Kormányhivatalt egy külön levélben, hogy minden egyes lépésről értesítsen, hogy tudjunk mi is és az érintett lakosság is reagálni annak megfelelően!

 

Felkérjük az Önkormányzatot is, hogy a legközelebbi, július 11-ei testületi ülésen foglalkozzon ezzel a kérdéssel egy külön napirendben! Azért kérjük fel, mert megismertük a Hivatal álláspontját, de megszeretnénk ismerni a testület álláspontját is!

Felkérjük a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitány Urat, hogy külön időpontban személyes meghallgatás keretében fogadjon minket annak érdekében, hogy soha többé olyan mely szerint a fapusztító bármit is csinál az engedély nincs nála és telefonszám felhívására szólítja fel a rendőröket, hogy van-e engedélye ne lehessen!

 

A kérdést nem engedtük el!

A lakossággal együtt a további pusztításnak mindenképpen ellent fogunk állni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós és a 3,5 milliárdos TAO roncs: Eldölt sosem fog felépülni a Stadion! A Kft után az egyesületet is bíróságilag felszámolják! Bukott a pénz, bukott a klub és egy 1 milliárdos Önkormányzati telek!

A Buckai Szövetség Egyesület egy névtelen személytől 2 bírósági papírt kapott a mai nap! Az egyik bírósági papír a 7.Fpk.43/2018/8-es, a másik pedig a 49.Pk.6045/1989/84-es számú végzés. Eszerint a 3,5 milliárdos és bedőlt TAO roncs esetében nemcsak a Kft-t számolják fel, hanem magát a klubbot, az egyesületet.

 

Mint ismeretes a többszörös másod és harmadosztályban is bajnok Szigetszentmiklósi Futball csapat, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre 3,5 milliárdos TAO keretet nyert egy Regionális Utánpótlás Centrumnak nevezett Stadion építésére! A klub saját bevallása szerint eddig az összeg nagyjából felét költötte el, de ami biztos, hogy mindezt az alvállalkozóknak tartózva, a futballistáknak 3 havi illetményükkel lógva, a csapatot 2 év alatt az NBII-ből az NBIII-on át a Megye I-ig süllyesztve, majd megszűntetve egy egy milliárd forint értékű Önkormányzati telekre, azt tönkre téve tette meg!

 

Az SZTK korábban két alap egységre a már hivatkozott és felszámolás alatt lévő Kft-re és a már szintén hivatkozott és szintén felszámolás alatt lévő Egyesületre oszlott! Ebben keveredés volt annak tekintetében, hogy pontosan kinek és milyen feladata is van a klub vonatkozásában! A Kft-t egy bizonyos Potoczki Tamás, az Egyesületet, pedig Becz Péter vezette!

 

Potoczki Tamás tagja az Önkormányzat Kulturális, Sport és Társadalmi Kapcsolatok bizottságának, amely éppen például az SZTK-val kapcsolatos ügyekről dönt. Állítólag korábban volt NAV nyomozó volt és szintén állítólag ma is jó kapcsolatokat ápol a NAV-val és a NAV-ban. Vajon egy ilyen ügylet után egykori kollégái és kapcsolatai, ha ugyan igazak ezek, akkor mit éreznek? Büszkeséget?

 

Becz Péter az Önkormányzat legnagyobb döntéselőkészítő  bizottságának nemcsak tagja, de még elnöke is! 1990 óta Önkormányzati képviselő 4 éves megszakítással és nem mellesleg a FIDESZ-es többség tagja! Ő volt, aki közölte ez itt nem Felcsút és nem Kisvárda! S ő volt az is, aki vállat rántva egy sima elszámoltunk magunkatról beszél! De vajon 1990 óta hány költségvetést fogadott el az elszámoltuk magunkat tudásával? Vagy mégiscsak tud számolni, de csak a mi, azaz a választók és az adófizetők kárára? És még mindig képviselő!

 

 Emlékezetes ugyanakkor, hogy 2017 őszén, konkrétan Novemberben ezek az emberek még arról beszéltek, hogy csak kisebb fennakadások vannak, de ezeket áthidalják és a beruházás hamarosan folytatódhat, kb. akkori időhöz képest két héten belül. Nem sokkal ezután a daruk is eltűntek lassan és nagyon dühös alvállalkozókról csicseregtek a verebek! Az egyik még szívinfarktust is kapott!

 

2018 Februárjában elkezdenek kapkodni a csapat tagjai és fiataljai! Pánikszerűen hívogatnak mindenkit, hogy hova lehetne a gyerekeket átíratni, áttettetni. Kiderül, hogy a klub, amely bedőlt bizonyos jogdíjakkal fenyegetőzik és jogdíjakról beszél, ha nekik nem tetsző klubhoz igazol a gyermek, a fiatal játékos! Az SZTK körüli legendák szerint, például Szigethalom abszolút tiltó listán volt! A gyerekek azonban, ha nem találnak megoldást biztosan szezont és rutint vesztenek! Egyébként a klub profi csapata is a klub megszűnését ekkor tudja meg! Nem mellesleg a sajtóból! Az a kommunikáció, hogy a klub most minden erőforrást a Stadionra fordít! Majd újjáépíti magát!

 

2018 Márciusában a Szigethalom SC jelentkezett megmentőnek! A klub, amely ekkor is már hatalmas bajban volt nem fogadta valóban szívesen a segítő kezet, hanem azt kereste mibe köthet bele! Mondhatjuk azt is, hogy a segítő kézbe belemart! Címszó majd ő megoldja!

 

2018 Áprilisában 5,2 millió forintot különít el a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, amely akkor ad támogatásra, ha lesz a csapatnak nullás adóigazolása. (Elég naivnak kellett ahhoz lenni, hogy bárki még tudjon ilyenbe reménykedni). S elkezdtek sűrűn hallgatni, nehogy a választásra ennek legyen következménye, vagy legyen valami…

 

2018 Májusában az Önkormányzat arra a kérdésre, hogy ezt a megszűnést, ezt az összeomlást, s az ilyen mértékű bedőlést nem érzi-e Szigetszentmiklós nevére nézve szégyennek, s miért nem veszi el a csapattól a város nevének használati jogát azt mondta, hogy ezzel nincsen baj, s ha már egyszer kiadta, akkor azt vissza nem vonhatja! (De javaslatot tehetne, hogy adja vissza, mert méltatlanná vált a város nevének a használatára).

 

Most már azt is tudjuk, hogy 2018 május 25-én megindult a felszámolás, amely június 25-én jogerőre emelkedett! A klub, az egyesület és a cég is menthetetlen! Itt van a beruházásnak vége!

 

Hogy mi lesz az alvállalkozókkal? Ki tudja! Hogy mi lesz mintegy 600 ide járó gyerekkel? A volt klub szerint majd mennek valamerre! Hogy mi lesz az 1 milliárd forintos Önkormányzati telekkel, amelyen egy roncs, egy torzó helyezkedik el? Önkormányzati szinten senkit sem érdekel!

 

De azért egy valami érdekes! 2017 őszém, majd 2018 év elején azért nem tudott nyilatkozni Potoczki Tamás, mert állítólag külföldön volt! Külföldön! Pontosabban Londonban! De mi lehet Londonban?

 

S Magyarországon ilyet lehet! Nincs semmi következménye se!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911