Buckai Szövetség Egyesület

Képviselői javaslatra Szigetszentmiklós is dönt a rabszolga törvényről! Vajon jó példával járnak vagy mert jó példa lenne, ezért lesz lesöpörve?

2019. február 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Jaksa-Ladányi Emma képviselő Asszony (LMP) javaslata alapján Szigetszentmiklós is dönt az országos felháborodást hozó és okozó rabszolgatörvényről! De a vajon a mindenben negatív példával elől járó Szigetszentmiklósi Önkormányzat vajon fog-e egyszer pozitív döntést hozni és kiáll-e dolgozói, Önkormányzati cégeinek dolgozói mellett?

Hamarosan megtudjuk! De reménykedjünk benne!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Helyes-e, hogy Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike esetén a bemérések akadálya annak hatalmas költsége? Hol van az egészség védelme a közérdek tisztelete?

Bucka-tó! Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike! Több ezer tonna kohósalak, galvániszap és egyéb ipari hulladék jött erre a helyre a 70-es években 10 éven át, hogy a 80-es években ne másokat hozzanak ide, mint kommunális hulladék hegyeket! De vajon mi van a szennyezés környékén? Mi van az áramlás irányba lévő vízbe? Tudjuk, hogy nem iható, nem fogyasztható és fürdésre, locsolásra is alkalmatlan, mitöbb bőrbetegséget is okoz! Azt is tudjuk, hogy kimondottan életveszélyes 6 éven alúli gyermekre nézve, de mi van benne?

 

Az elmúlt években számtalan vizsgálatot probáltak kezdeményezni civilek, ellenzékiek, magánszemélyek, környezetvédelmi és zöld szervezetek, hogy kiderüljön egy-egy ott élő, áramlási irányba lévő mit tehet és mit nem, valamint mire kell felkészülnie?

 

Mi az az egyébként fehéren habzó anyag, amely marja a kezet, kimarja a füvet és megmarja a szűrőket és egyéb szivattyú alkatrészeket?

 

Mindannyiszor abba lehetett ütközni, hogy a vizsgálatok nem tudnak minden komponensre kiterjedni, mert az így plusz pénz, meg úgy plussz pénz és aki ilyen hevesen érdeklődik az fizethet kőkeményen  a plusz vizsgálatokért! Vajon helyes ez így? Nem kellene ennek közérdekből ingyenesnek és mindenre kiterjedőnek lenni? Vagy naivak lennénk?

 

Az elkövetkezendő hetekben megpróbálunk valamit azért tenni, hogy ezt mégis valamiként bemérjék mégpedig az Önkormányzattól elkülönülten és függetlenül természetesen!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

Durva kampányidőszakra, hatalmas háborúkra, mocskolódásokra számítanak politikai ellemzők Szigetszentmiklós pusztuló városában! Vajon 2019-ben a származás vagy a tettek lesznek fontosabbak?

Ki vagy te, hogy beszólj a Polgármesternek? Hangzanak az „érvek” a Szigetszentmiklósi Polgármester legelvetemültebb híveitől, ha véletlenül valaki rá mer mutatni a Szigetszentmiklósi és egyre pusztuló állapotokra!

 

Ő a mi fiúnk borja miközben te meg egy gyüttmaradt, tejfelszájú idióta vagy jön a másik „érv” mikor azt sem tudja, hogy egy az 1800-as évek óta őshonos család sarjával beszél!

 

De vajon tényleg ez az érv? Nem számít mi történik a városban a lényeg, hogy azt a mi fiúnk borja, egy őshonos család sarja vezesse teljesen mindegy hogyan? Tényleg bárki azt hiszi, hogy mindazok az emberek, akik és akiknek a családja nem évszázadok óta laknak itt nem tudnak és nem képesek értéket teremteni? Tényleg komolyan gondolhatják? Tényleg ez egy érv?

 

„Minden választás szürreális világképet hoz és felfokozott hangulatot!” – ezt már egy politikai elemző mondja, aki ismeri a Szigetszentmiklósi viszonyokat – „S az is nyilvánvaló, hogy legkeményebb támadás a legkeményebb vélemény formálót érinti minden esetben!”

 

„Nagy János korábbi baloldali Polgármesterjelölt 2013-ban hatalmas olvasottságú oldala miatt lett betámadva egy álper által! Ez oda vezetett, hogy végül az illető beszállt nyíltan is a politikába és képviselő lett!”

 

„2016-tól állandó támadás éri a Buckai Szövetség Egyesületet! Elnöke minden Önkormányzati kör szerint csak és kizárólag hülye lehet, miután rávilágított a Bucka csatorna visszásságaira, a Bucka-tó kitakarításának hiányára, a Csepel-szigeti közlekedés válságára és a TAO roncs kapcsán is a borzalmas fejlemények feltárásának élharcosaként is berobbant az utóbbi időbe! Támadható? Hát ki nem az?”

 

Politikai elemző ismerősünk szerint garantáltan előkerülnek a gárda képek, melyet a Buckai Szövetség Egyesületének 2009-ben a Kéktó megmentése miatt kellett magára öltenie, s beáldozta magát egy nemesebb cél, a városi szabadidő központ megmentése érdekében, melyért, tehát megmentéséért még szintén 2009-ben tüntetést szervezett!

 

 Politikai elemzőnk szerint szinte elképzelhetetlen, hogy a választás során ne kerüljön elő a néma képviselő vagy az, amelyiket kettes segítettek fel a pulpitusra, mert olyan részeg volt! Kizárt, hogy ne legyen téma a 3,5 milliárdos TAO roncs  vagy az, hogy Magyarország 30 legszennyezettebb területének az egyike, a Bucka-tó miért nincs kezelve! Az is egyértelmű szerinte, hogy a csapadékvíz elvezetésének hiánya, a város és a környék közlekedési válsága. a Bucka csatorna elszámolásának hiánya központi téma lesz a választás alatt, melyről a városvezetés mocskolódással igyekszik majd a figyelmet terelni, illetve azzal, hogy csodálatos alternatív valóságot teremt miközben a valóság nem az! Gondoljunk csak az Érezzük és lássuk Szigetszentmiklóst 2014 videóra! A videó gyönyörű és kulturális virágzó város képét adja, miközben a valóságban sajnos eme 40 ezres város a legkevésbé sem az!

 

Elemzőnk szerint az elkövetkezendő időszak kommunikációjához képest mindaz, amit a város az előzőekben bemutatott vissza lesz sírva! Elemzőnk szerint a mosógépbe ábrázolt ellenzéki képviselőnő fej, a mocskolódó és teljesen valótlan tartalmú cikkek, a minden hazugság és indulnak a minden valóságtól távol eső rágalmazás, becsületsértéses magánperek, ahol a város vezetők elkötelezettjei csodálkozva néznek, hogy hogyan tud a Polgármesternek nem kedves személy nyerni, illetve igyekeznek pokollá tenni tárgyalási körülményeit mind-mind semmi ahhoz képest ami most jön! Elemzőnk szerint a város jelenlegi vezetői mindent megfognak tenni a hatalomért és ami tudható és ismerhető róluk nem válogatnak az eszközökben sem!

 

Mi abban reménykedünk, hogy 2019-ben a város fordulatot vesz! Abban, hogy nem az lesz a Polgármester, aki hű, de őshonos, hanem az, aki a legtöbbet képes ezért a városért tenni! Az, aki minden mozdulatával tettével és cselekedetével képes a városért és az itt élőkért tenni! Az kell polgármesternek, aki képes belemenni konfliktusokba a városáért, ha kell, de nem keresi folyton folyvást a konfliktus körülményeket! Olyan kell Polgármesternek, aki mellett megmaradnak a város által megtermelt értékek és beindulnak azok a beruházások (pl.: járdázás, Kisduna valódi elérése, Szigetszentmiklósi és Buckai közlekedés megreformálása), amelyet évtizedekkel ezelőtt ígértek! S megvalósulnak úgy, hogy azok a lakosság mellett történő cselekedeteket veszik figyelembe, s nem azt ami azzal ellentétes! Erre a jelenlegi vezetés biztosan nem képes, hiszen több évtizedes semmit tevésük és érték rombolásuk bizonyította be, hogy fejleszteni, valamit normálisan elhozni, közösségi érdeket lesni önös érdek helyett nem képesek!

 

S akkor csak egy-két adalék: Régen lehetett  a Buckában kecskét legeltetni, ma már nem! Régen egész májusban és júniusban a cseresznye és meggy fákon voltak fellelhetőek a Buckai gyerekek, valamint epreket és egyéb hasonló gyümölcsöket ettek! Az új beépítési hullám azt hozta, hogy el kell gondolkodni azon, hogy vajon zöld marad-e valahol a Buckába! El kell azon gondolkoznunk, hogy miközben régen rétek és erdők voltak vajon alakulhat ki egy pici park, ahol a természet megmarad!

 

Régen az emberek, ha valaki kivágott egy fát és kiderült, hogy volt rajta fészek, akkor felnevelték a fiókákat, s ősszel elengedték őket, hogy tartsanak a társaikkal!  Ma viszont van olyan, akinek a szomszéd állata is probléma!

 

2019 a választás éve lesz számtalan lehetőséggel, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit is hoz el!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

Balesetveszélyes és lassan összeomlik Szigetszentmiklós egyik legfőbb turisztikai látványossága? A hely, amelyről 2014-ben még választási ígéretek szóltak!

2014-ben nem egy választási füzetben szerepelt az, hogy tovább fejlesztjük Szigetszentmiklós egyik turisztikai látványosságát, az annyi családnak, gyermeknek kikapcsolódási lehetőséget nyújtó és gyönyörű környezetben, a Kisduna mentén elhelyezett Tanösvényt!

 

2014-ben nem egy választási füzetben szerepelt az, hogy nemcsak tovább fejlesztjük, hanem ki is bővítjük dél, azaz a Taksonyi híd felé és no így lesz majd Tanösvény 2!

 

2014-ben nem egy választási füzetben megígérték biztosítják az 1970-es években eladott Kisduna jobb lakossági elérését!

 

Legyinthetnénk is egyet, hogy oda se neki újabb üres választási ígéret, újabb választási év, amely mézes madzaggal lett elhintve!  S legyinthetnénk, hogy újabb hazugság, amely egyes politikai szereplők lételeme!

 

DE

 

2016-ban eladtak egy Kisdunai lejárót! Úgyhogy még kevesebb lett a terület, ahol az ember a Kisduna környezetében gyönyörködhet!

 

2017-ben kiderült, amelyet addig is sok mindenki tudott, hogy Szigetszentmiklós szűretlen szennyezést folyat a Kisdunába, miközben azt mondták egyes vezetők számukra fontos a Kisduna tisztasága! S persze nem számít, hogy Natura 2000-es terület!

 

2017-ben az is kiderült, hogy az egyik szennyező kifolyó éppen a turisztikai látványosságnak számító Tanösvény mellett árad bele a vétlen környezetbe! Ahogy az is kiderült, hogy az ingatlant, amely alatt kifolyik az Önkormányzat magán kézbe akarta adni! Tegyük fel a kérdést: Vajon felelősséget akartak hárítani?

 

Aztán 2018 és 2019-ben kisgyermekes családok kerestek meg bennünket! Fotókat is küldtek, hogy a Tanösvény fahídjainál hát finoman szólva is rémisztő a helyzet! Elkorhadt fahidak, meggyengült szerkezetek, lötyögő és durva állapotban lévő elemek! Ha jobban megnézzük bizony itt-ott már baleset és életveszélyes!

 

S az emberben hamar felmerül a kérdés amilyen elhanyagolt a város annyira elhanyagolt egyik legfőbb turisztikai helye? Amennyire nincs gazdája a városnak, annyira nincs gazdája a Tanösvénynek?

 

E természeti csodának ígérgetés helyett itt lenne az ideje, hogy ácsok essenek neki és megerősítsék a szerkezetet! Itt lenne az ideje, hogy restaurátorok nekiessenek a tábláknak, a padoknak és azt helyre hozzák, hogy régi szép fényét vissza nyerhesse! De Tanösvény 2 ígéret, miközben a Tanösvény sincs megbecsülve? Ugyan mondja meg valaki, hogy minek?

 

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

"Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl." - Vajon mit, hoz a jog és az értékharc terén a 2019-es év?

2016-os ügy / ügyek okán 2017-ben jelentkezett első perünk, olyan perünk, amely hosszú évek meghurcoltatása után a jog, a bíróságok területére is elvitte az értékharcot, melyet Szigetszentmiklós és a Bucka megmentéséért vívunk! Az ügy pikantériája, hogy miközben ezen ügyekben leginkább a lakosság, a civilek a sértet fél, mint ahogy mi is, mégis az első ügyek nem általunk indultak, hanem ellenünk! Ellenünk, mert kimondtuk, hangosan kimondtuk nem jól mennek a dolgok Szigetszentmiklóson, a Buckában, az Önkormányzatban és az Önkormányzathoz köthető helyeken sem! Mitöbb azt is kimondtuk, hogy Önkormányzathoz köthető egyének kegyetlenül bánnak másokkal szemben! Nem mindenki persze, de zömmel vannak ilyenek!

 

Egyértelmű volt számunkra, hogy ezek a perek arra épültek, hogy ellehetetlenítsenek bennünket! S hogy lekössék építő szándékunkat, harcainkat és elvegyék érdemeinket, eredményeinket miközben alaptalanul rágalmaznak és mocskolnak bennünket!

 

Az elmúlt évek során meg kellett tanulnunk egy-két dolgot és fogalmat is! Az egy-két dolog közé a független bíróság szó is hozzátartozik, merről megtanultuk, hogy a Szigetszentmiklósi Járásbíróságra ezt használni merő naivitás és illúzió! Az a bíróság olyan sokszor sértette meg az alapvető emberi jogainkat, annyiszor rúgta fel a bírói jogállásról szóló törvényt, annyiszor biztosított tisztességtelen tárgyalási körülményeket és annyiszor adta tanúbizonyságát annak, hogy politikailag üldöz bennünket, hogy őszintén az a meglepetés, ha véletlenül egy-egy napot korrektül és törvényesen vezet le! Bár még akkor sem lehet igazunk, mégha igazunk van akkor se!

De tanultunk, s máshol igyekeztünk a jogainkat érvényre juttatni, mely higgyék el nem könnyű és nem egyszerű dolog, akkor amikor esetünkben a tisztességtelen körülmények biztosítása miatt Szigetszentmiklóson úgy, ahogy van el kell felejteni az első fokot!

 

Megkaptuk már, hogy nem vagyunk szavahihetőek, a másik fél meg bezzeg! Indoklás, hogy mire alapoznak ilyet? Az ablakba sem! Ellenben erre hivatkozással tagadták meg a bizonyítékok megtekintését és a tanúk meghallgatását több ügyben! Hogy ez mennyire törvényes? Megnyugtatunk mindenkit, hogy teljesen törvénytelen! De ha tanúink meghallgatást, bizonyítékaink megtekintést nyernek, akkor nem lehet hozni olyan ítéleteket, mely nekünk kedvezőtlen és az ügyhöz sincs semmi köze! Azaz nem lehet hozni koncepciós, hazugságokra alapozott ítéleteket, megtenni szánkba adott soha meg nem történt és valótlan beismerő vallomásokat miután kiderült, hogy a bíró és az ellenoldal között, valamint a komplett bíróság és az ellenoldal között hatalmas és bizonyítható összefonódás van! Nem lehetett volna, mert ez nem fér bele a koncepcióba! Nyilván a Strasbourgi per sincs véletlen!

 

De vannak remények, vannak felsőbb fokok, amely nekünk sok esetben az egyetlen fok! Ott kell mindent oda tennünk! Ott kell ügyesnek lennünk! De ott már nyertünk egyetlen lezárt értékharcunkban és ügyünkben! Ott már elértük, hogy az Ítélő tábla elé kerüljön az ügy, amely szintén igazat adott nekünk! Úgy, hogy Szigetszentmiklós abban is minket marasztalt el régen! Még abban az ügyben is úgy látta és úgy vélte, hogy a Buckai Szövetség Egyesület és annak elnöke egy valamire a nyaktilóra, a sortűzre, a megaláztatásra és a jogtiprásra ítéltetett! Mert nekik, a Szigetszentmiklósi Járásbíróságnak ezt lehet!

 

Hát ilyen körülmények között vannak harcok, értékharcok a Bucka csatorna tisztességes elszámolása, a város csapadékvíz elvezetésének, a Bucka-tó kitakarításának és annyi más dolognak az érdekében, ahogy így vannak harcok és értékharcok a lakosság megalázása, kizsigerelése, elárasztása, becsapása és a város meggyalázása, történelmének meghamisítása, értékeinek elkótyavetyélése, s tiszteletlenül kezelése ellen!

 

S ilyen ismerettel, tapasztalatokkal és körülményekkel kezdtük meg a 2019-es évet az értékharcok tekintetében! A mai nap során ismét Szigetszentmiklóson voltunk, de kivételesen az ügyben egy tisztességes és általunk is nagyon tisztelt bíróhoz került az ügyünk! Megtanultuk, hogy folytatólagosan elkövetett rágalmazás és becsületsértésnél nem az utolsó tudomásunkra jutás időpontja a fontos, hanem az első, s mivel ez magánvádas, ezért a 30 nap feljelentési lehetőség is onnan számolódik, s minden további esemény maximum hozzá adódik vagy új ügyet képez! Ez ma azt jelentette, hogy egy ellenünk cselekvő személy boldogan sétált ki, hogy amit tett az elévült, s megúszta aljas cselekményeit! Talán megint azt hiheti, hogy nyert és csak remélni tudjuk, hogy ez alkalommal nem fog késeléssel történő fenyegetésig fajulni az ünneplése valamely támogatónk, valamely barátunk ellen!

 

Valójában természetesen most sem nyert, hanem új stratégia választására késztetett bennünket! Ugyanis az nem lehetséges, hogy bíróságokat megvezető, hatóságokat semmibe vevő hamis vádló, mocskolódó és rágalmazó, aki akkor érzi magát valakinek, ha megalázhat másokat megússza azt, amit tett! S nemcsak, hogy megússza, hanem hazudjon más tisztességes emberek ellen, őket alaptalanul könnyű testi sértéssel rágalmazza meg csak azért, mert közérdekű és fontos adatokat kértek, mint érintettek, s csak úgy hogy ez a mocskolódó hazudózó azt a mesét adná be, hogy fél órával az események után vette észre, hogy ő könnyen meg lett testileg sértve! Mintha rálépnénk valaki lábára és az csak félóra múlva vísitana!

 

Mahatma Ganthi azt mondta: "Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl."

 

Hát így legyen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Köszönetnyilvánítás a Volánbusz Zrt-nek!

Tisztelt Volánbusz Zrt!

Tisztelt Vezérigazgatóság!

 

Engedjék meg, hogy a Boldog Új Évet köszöntés mellett mindazon Buckaiak nevében, akik éltek és laktak abban az időben a Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészében, amikor még Bucka buszok nem voltak, s tudják és emlékeznek milyen volt az köszönetet nyilvánítsak, hogy 1998 óta, azaz immáron több, mint 20 éve Bucka busz van!

 

Továbbá engedjék meg, hogy köszönetet nyilvánítsak azért is, hogy a Bucka nyugati felét kiszolgáló úgynevezett Boglya járat tervét 2009-ben azaz immáron 10 éve sok más mellett Kameniczky Ákos Úrral segítették és terveink szerint, de az Önök támogatásával ez a járat 2009 December 1-én elindult!

 

Tudjuk, hogy voltak idők, amikor Önök még azt sem tudták, hogy Bucka létezik! Tudjuk, hogy akkor nyilván azt sem tudták, hogy ott emberek élnek és próbálnak túlélni! Mi azokban az időkben 2 – 3 váltás ruhával jártunk, mert a sárban, fagyban, járdátlan és kesze-kusza utcákon át nem lehetett tisztán kijutni! Márpedig az ember bárhova is megy nem kis disznóként akar megjelenni! Mióta a buszok vannak 1998 óta, s pláne mióta a Boglya járat van 2009 óta nem kell ilyenen gondolkodni!

 

Persze van gond a Bucka buszokkal! Van, mert csúcsidőben elviselhetetlenül túlzsúfoltak, s az ember a másik veséjében, hátában, lábán, mellkasában utazik! Van, mert a Bucka főútja mentén, a Csépi út mentén igen ritka a járat és pláne Buckán belül közlekedő, azaz olyan mint a 685-ös és a 686-os járat, na olyan már nincs! Van, mert foggal-körömmel szeretnénk vissza a nagybuszt, amely anno sokat segített, s ma is sokat segítene a növekvő lakos létszám, de pláne a növekvő gyermek létszám mellett! No, de csak a nincs az, amin nincs javítani való!

 

Köszönjük, hogy az elmúlt 10 évben sokat támogatták javaslatunkat és ötleteinket! Ötleteinket a Gyártelepig közlekedő Bucka busz mentén! Vagy ötleteinket a Szent Erzsébet téri buszmegálló tekintetében! Vannak még ötleteink természetesen, mellyel hisszük jobbá lehetne tenni a Szigetszentmiklósi, Buckai közösségi közlekedést és életet. Ötletet mely szerintünk lehet javítana a Volánbusz Zrt jövedelmezőségén és kihasználtságán is! Ebből a Kisduna busz az egyik ötletünk, mely a Tököli Parkerdőtől a Szigethalmi Dunaparton, a Buckán, a Szigetszentmiklósi belvároson, a Szigetszentmiklósi északi Dunaparton át egészen Csepel Soroksári RÉV-ig vezet! Ez hatalmas dolog lenne Szigetszentmiklós életébe úgy turisztikailag, mint a város összekapcsolása, új területek tömegközlekedési feltárása tekintetében! Ugyanis Szigetszentmiklós északi részén, a Dunapart mentén nincs tömegközlekedés, miközben lenne rá igény! De mi minden második Bucka buszt elvezetnénk a 677-es járat vonalán a Teleki utcáig! Azért vezetnénk, mert ott is lenne igény, amely a napi 3 járat okán nem annyira látszik, hiszen arra nem lehet rászokni, mert az nagyon kevés!

 

Köszönjük azt is, hogy olykor hevesebb küzdelmünket és érvelésünket is elfogadták és megértették miben rejlik annak jelentősége! Köszönjük, hogy menetrend terveinknek megértették a lényegét és már jobban figyelnek arra, hogy hol mire is kell vagy kellene odafigyelni még akkor is, ha ez nem mindig sikerül! Köszönjük, hogy néha zsörtölődésünkbe meglátták a pozitív és építő szándékot, amely mindenkori megkeresésünk elemi lényege volt!

 

Köszönjük, hogy kialakulhatott az a helyzet, hogy vannak, akik nem tudják elképzelni milyen volt a Bucka buszok nélkül, s azt is köszönjük, hogy a Buckának jelene és jövője a Bucka buszokkal szorosan összekapcsolódik!

 

Biztosak lehetnek abban, hogy a jövőben is megkeressük Önöket a Bucka buszokkal kapcsolatban! De kérjük mély tisztelettel, hogy segítsenek azok megoldásával kapcsolatban egy hálás, de nagylétszámú, 10 ezer fős lakosságnak!

 

   KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2019. Január 11

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

Buckai utak! Ahogy mi rendeznénk, ahogy mi kezelnénk!

Kedves Olvasóink és Barátaink!

 

Sokan és sok féleképpen kerestetek meg már bennünket, hogy mi a Buckai utak szűkösségét és problémáját hogyan és milyen formában oldanánk meg hangsúlyozva, hogy amit leírunk pozitív és építő legyen!

 

Először is mi amiben gondolkozunk az az egyirányúsítást kizárja!

 

Első körben mi még mindig azt mondjuk, hogy egy elkerülő gyorsforgalmi utat kellene a Bucka mentén kialakítani, de a Csepel Autógyár két gyárkerítése közötti részre! Mi úgy gondoljuk ezzel könnyebben megközelíthető lenne az ottani véderdő és könyebben karbantartható is, valamint a Buckát érintő összes átmenő forgalmat ide lehetne terelni! Persze ehhez sokat kell tárgyalni, nagyon kell akarni, küzdeni és harcolni is!

 

Másod körben rámennénk a Buckai fő utakra! S kezdenénk a kritikus pontokkal! Elmennénk azokhoz az ingatlan tulajdonosokhoz, akiknek a telke útszűkület része vagy ahol az út magántulajdont képez és elkezdenénk tárgyalni, hogy hogyan oldható meg a helyzet a kritikus kérdés! Mi pályáznánk és pénzt szereznénk akár telekbe bevásárlásra, akár felvásárlásra az utak rendezéséért és szélesítéséért! Ellenőrizhető koordinációba mindent nyomon követhetővé tennénk az elszámolásba, hogy milyen történelmi hagyomány, milyen hagyaték után minek mi a tétele mit hoz el és az nagyjából mennyibe kerülhet. S így fokozatosan az embereket embernek nézve mindez végbe mehet! Így felszámolódnának olyanok, mint a Boglya utcai útszűkület akár az Etelka közbe történő beágadzásnál, akár a Csónakos utca és Iparvágány közötti szakaszon! S foglalkoznánk a Csépi úttal és az Ádám Jenő sétánnyal is!

 

Harmad körben a Buckában soha többé nem engednénk meg, hogy zsák utcát építsenek! Minden utca átjárható legyen és szintén akár ingatlan vásárlásokkal megoldanánk, hogy ami ma zsák utca az nyíljon ki! Erre példa lehet a Lankás utca, ami nyíljon ki  a Csépi útra vagy az Iglice utca, amely meg nyisson újra az Ádám Jenő sétányra sok más mellett!

 

Negyed körben szüneteltetnénk az építhetőséget és beépíthetőséget! Akinek már háza van az bővíthet, rendezhet, de új területek esetén megnéznénk az, hogy akár park, akár játszótér, akár zöld övezet kiépítése hova lenne lehetséges! Mert nem mindenhova ház kell! Szükség van közösségi térre és szükség van zöldre!

 

Ötöd körben mi bartereznénk a Csépi úti Katasztrófavédelemnél az ELMŰ-vel és szélesítenénk! A Katasztrófavédelem oda adja a telkének egy részét erre a célra, ezért a villanyoszlopok áthelyezése ne legyen ennek akadálya! Hirdethessen az ELMŰ a Sportcsarnokba, s kapjon felületet, cserébe nekünk széles Csépi utunk legyen, amely a Mű útba egy körfogalommal csatlakozna!

 

Ezt gondoljuk erről! Persze nem gyors, nem olcsó, de szerintünk ennél nincs jobb! Harcolni kell érte!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós Vajon 2019 elhozza-e az első Buckai iskolát vagy immáron a negyedik évet zárjuk majd úgy, hogy az iskola még mindig csak ígéret? Vajon megoldják-e az iskola körüli triviális kérdéseket?

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Ha emlékeink nem csalnak 2016-ot írtak akkor, amikor Önök először beszéltek a Buckába iskoláról, a Veréb utcai 16 tantermesről! 2016-ban volt az is, amikor ezt óriási hírként saját propaganda szennyeikbe, mint a Kisváros Újság, Lakihegy Rádió és a DunaMédia TV zengték be! Tudja azokba melyekből többe is az a személy dolgozik, akinek a 2018. október 23-ai Önkormányzati ünnepséget gyűlöletbeszéddel sikerült megszentségtelenítenie! S tudja azokban, amelyeknek híreire azok se ismernek rá, akik résztvettek az eseményeken!

 

De 2016 eltelt! Mitöbb azóta 2017 és 2018 is lepergett azonban nem történt semmi! Az ingatlan nem lett megvéve csak átlett minősítve, hogy a tulajdonosok ne tudják eladni a telkeket. Persze nyilván becsületes volt, hogy Önök, mint potenciális vevők gúsba kötötték az eladót!

 

Mindemellett arra sem válaszolnak természetesen hogyan és miképpen biztosítják a feltételeket? Arra sem, hogy a Bucka csatorna amiről tudjuk, hogy hogyan készült el és milyen a minősége, se már most sem bírja a terhet, akkor egy 16 tantermes iskolával majd hogyan bír el? Arról sem, hogy a Boglya utca nemcsak keskeny, de magántulajdont képez több szakasza, s azzal mi lesz? Hogyan jutnak oda az emberek? Hogyan lesz a Boglya utca mentén útszélesítés és ha lesz, akkor fogja-e a trafóháznak nevezett tyúkól e szándékokat segíteni? Tudja amit éppen tavaly évvégén sikerült a Boglya utca és az Iparvágány utca sarkára telepíteni totálisan az útba!

 

Szeretnénk azt is megérteni, hogy Önök az iskola érdekében próbálják meg terrorizálni a Bucka-tó és a Csónakos utca között egy sávban az embereket kisajátítással és házbontással fenyegetve? Azért kell embertelen bánásmódot elviselniük, mert lehet, hogy lesz egyszer iskola a Buckában a következő évezredben? S a Borz utca mentén élőket is ezért fenyegetik, ezért terrorizálják, és ezért idegesítik? Nem lenne jobb leülni ezekkel az emberekkel és elbeszélgetni a lehetőségekről, de értelmesen és érdemben? Nem lenne előbb fontosabb leállítani vagy legalább lelassítani azt a féke vesztett betelepülést és minden bokorba 60 házépítést, ami a Buckában most megy? Pláne úgy, hogy nincsenek meg ekkora tömeg fogadására az infrastrukturális feltételek? Vagy ez még sosem jutott eszükbe? Sosem jutott eszükbe embernek nézni és emberként kezelni a lakosságot, az itt élőket, a Buckaiakat?

 

S mondják csak, ha az iskola miatt bedarálják a Bucka egyetlen érintetlen területét, akkor hol lesznek fák, bokrok vagy bármi ami zöld és parkos? Hol lesz a természet és hogyan, miként érintkezhetnek az emberek vele? Vagy ez nem számít és a Bucka sorsa az, hogy lassan hajazzon a Brazil szegények túlzsúfolt nyomor negyedére és pavella legyen? Ez a városi, Buckai koncepció része? Egy túlzsúfolt nyomor negyed létesítése?

 

S mondják csak ez az iskola eljön 2019-be? Vagy olyan lesz, mint a Gyári úti bicikli út, hogy jön csak győzzük kivárni! Olyan, mint a Csépi úti járda, amely 1974 ígéret, de még nem ért ide? Olyan, mint a Gyártelepi felül – alul és össze-vissza járó, amit már harminc éve és ősrégi ígéretnek lehetett tekinteni? Olyan, mint a Kis-Duna kikotrása, amely az 1970-es évek óta eljön egyszer, de a kotró biztos eltévedt, s lesz még pár évtized mire kontrásra ide ér, persze ha akkor alkalmas lesz ilyen feladatokra még!? Szóval ilyen fantörpikus lesz? Egyáltalán, amit Önök kimondanak az komolyan vehető bárkinek?

 

 

Szigetszentmiklós, 2019. Január 6

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

Szigetszentmiklós Az új évben is KAMU perekkel kriminalizáltatni akarják azokat, akik tisztán szeretnének látni a Bucka csatorna projekben? Vagy végre átlátható lesz?

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

Először is engedje meg, hogy a város szempontjából eredményes új esztendőt kívánjak Önnek, amely az eddigiekkel ellentétben a várost a fejlődés irányába viszi el!

 

Sajnos, mint Ön és Önkormányzata is tudja a régi problémák egyszerűen nem oldódnak meg azzal, hogy új év van! Azok még mindig és ugyanúgy fennállnak és megvannak! Így sok más mellett Uram megvan az, hogy a Bucka csatorna projekt még mindig nem tiszta! Sőt! A tendenciák rémisztő dolgokat sejtetnek bármely igaz és gondkodni tudó emberben!

 

Mint talán Ön is tudja a Bucka csatorna elszámolása esetében gondosan ügyeltek arra, hogy az emberek nagyon minimális adatot tudhassanak meg! A nagyon minimális adatból, pedig egy valami nem vonható le: Nem számolható ki bármely laikus, érintett ember és szakember számára az, hogy a lakosok azokat a pénzeket forint – fillérre vissza kapták-e ami megilleti őket!

 

Márpedig ez szomorú! Szomorú az, hogy egy olyan városban, ahol a Bucka-tó 4,7 milliárdért nincs kitakarítva, ahol 3,5 milliárdért nem épült fel egy Stadion és a helyes megnevezése TAO roncs, ahol nincs járda vagy  a város minden esőzés idején víz alatt van nekünk vagy bárkinek vallási alapon hinni kellene abban, hogy egyébként a Bucka csatorna beruházás esetén minden rendben van! Miért kellene elhiggyük? Miért nem teremtenek tiszta és átlátható körülményeket? Vagy netalántán valamit rejtegetnek? Előfordulhat, hogy valami nagyon, de nagyon nincs rendben ebben a projektben?

 

Az elmúlt években, mint Önök is tudják számtalan kérdést tettünk fel Önöknek és a Csatorna Közmű Társulatnak olyan kérdések vonatkozásában és tekintetében, amit mi a Bucka csatornánál nem láttunk rendben, s számunkra legminimálisabb mértékben is kérdéseket vetett fel! Önök rendre erre nem válaszoltak vagy nem válaszoltak érdemben, habár olykor valamit írogattak. Önök és nem a Csatorna Közmű Társulat. Hiszen ők még embernek sem néztek!

 

Mint Ön is tudja az elmúlt években rendre Alkotmányt sértettek! Alkotmányt sértettek akkor, amikor a területen lakó, de nem ingatlantulajdonosoknak (mert a tulajdonos fia, lánya, rokona) semmilyen, köztük közadatokat sem adtak ki! Nem adtak ki, pedig a beruházás befolyást gyakorolt az életvitelükre! Alkotmányt sértettek, amikor ugyanezt a területen élők érdekvédelmi szervezetével tették meg és durva módon durva eszközöket vetettek be és nem biztosítottak gyakorlatilag semmit se!

 

Az Önökhöz köthető Csatorna Közmű Társulatban mint talán Ön is tudja olyan módon beszéltek emberekkel, hogy egyik másik lakónak durván kellett visszafognia magát, ahhoz hogy ne borítson asztalt az illetőkre! Csak a Csatorna Közmű Társulatban és ezáltal Önökhöz köthető személyek által folyamatosan rágalmazás és becsületsértés történik minden olyan emberre, aki tisztán akar látni ebben a projektben! Önök intézmény feltartónak, zaklatónak és egyéb hazug alapokon leócsárolható személyeknek titulálják őket! Mitöbb! Aki hevesebben érdeklődik vagy ki áll az emberekért azok ellen különböző KAMU pereket indítanak, melyeknek semmilyen alapja sincsen!

 

Önök ugyanis annyira butának néznek embereket, hogy elakarják hitetni, hogy egy ügyfélszolgálatra oda megy valaki csak úgy botrányt csinálni, s nem valamiért! Önök azt feltételezik, hogy ha valaki számon kéri Önöket, hogy miért csinálták ezt meg ezt, akkor annak nincs semmilyen előzménye és alapja sem! A társulat könyvelőjétől nem lehet és nem lehetett semmilyen adatot sem kérdezni, mert rögtön azt válaszolta, hogy ő 52 éve könyvel! Vajon ezt mondja a NAV ellenőröknek is különböző ellenőrzések esetén? S azok ezt elfogadják? Az ügyfélszolgálati ügyintézés során (amíg volt) nem ismerünk olyan embert, aki normális, emberséges, kedves ügyintézésbe részesült! Csak olyan embert ismerünk, aki sértő, megalázó, flegma eljárást kapott telis tele buta válaszokkal, melyből lerít, hogy az ügyintéző se érti azt, amit csinál, de igyekszik hangsúlyzni felsőbb rendűségét! Azt persze senki sem érti, hogy miért is lenne felsőbb rendű mikor csak beképzelten és visszataszítóan buta módon viselkedik! Számunkra ma is hihetetlen, hogy bepereltek egy mindig tisztességesen viselkedő nyugalmazott katonatisztet könnyű testi sértésért úgy, hogy kiderült, hogy az állítólagosan könnyű testi sértet fél órával az esemény után vette észre, hogy az ő teste könnyen meg van sértve! De most tényleg! Ezt az esti mesét ki veszi be?

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Hagyjuk is azt, ami eddig történt! Kellően méltatlan! Mi lenne, ha az új évet végre valami kedvesebbel kezdenénk meg! Mondjuk azzal, hogy tisztán átláthatóvá teszik a Bucka csatorna elszámolást úgy, hogy a világon legyen olyan valós matematika, amely az Önök által kiszámoltakat kihozza! Mi lenne, ha mindezt alátámasztanák bizonylatokkal, hogy az ember fia és lánya megtudja nézni az tényleg úgy van-e vagy sem? Mi lenne, ha ásnánk egy-két próba lyukat a Bucka csatorna irányába és megnéznénk azt, hogy vajon az van-e a földben és abban a minőségben amit és ahogy oda ígértek! Tudja a Narancs utca esetében kiderült, hogy majdnem kettővel silányabb csatorna vezetéket fektetetek le, de benézték, mert ezt látta egy valódi szakember! Mi lenne, ha e próba ásások során hívnánk szakembereket és Önök pedig biztosítanák az eredeti minőséget is leíró dokumentációkat?

 

Aljaskodás után kezdjük tiszta lapokkal az

új évet! Legyen átlátható a Bucka csatorna

minden kérdésben! Ne akadályozzák az

embereket abban, hogy közadatokat

ismerjenek meg!

 

Szigetszentmiklós, 2019. Január 6

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

Süllyedő hajóként hatalmas ígérgetésbe kezdett az Önkormányzat Csepelen! Ne feledjük 2016-ban éppen a HÉV-et támadta meg!

Eljött 2019 és eljött az Európa parlamenti és az Önkormányzati választások éve! Majd, ahogy lenni szokott eljöttek a kampány ígéretek, melyben élen jár Szigetszentmiklóst is érintően Csepel.

 

Csepel és annak Önkormányzata éppen 2016-ban arrogáns módon támadta meg a Csepeli HÉV-et, s nem ment el egyetlen fórumra, egyetlen közmeghallgatásra sem, ahol bárki is megkérdezhette volna, hogy ugyan miért tesz ilyet! Ne feledjük nem állt szóba senkivel se, s nem válaszolt semmire se! Nem állt szóba saját Önkormányzatának képviselőivel és nem állt szóba az érintett települések civiljeivel, így a Buckai Szövetség Egyesülettel sem!

 

De most jön a választás és megrázta magát! Hirtelen az Önkormányzat angyalka lett és a kormányzattal együtt elhozza a hű, de jó fejlesztéseket! Lesz itt új északi Csepeli híd, meg lesz itt sport stadion is és persze a HÉV-eket se akarják már elpusztítani, mitöbb a föld alatt Kálvin térig beviszik! Olyan csodás lesz, hogy hajaj, meg ihaj!

 

Közbe viszont, ha emlékeznek rá a politikában mikor egy politikustól számon kérték kampányban tett ígéretét mosolygott és annyit mondott: Az volt a kampány és most a kormányzás van… De persze jön a Kánaán! Csak győzzük kivárni!...

 

Pláne győzzük kivárni, hogy nem régen megjelentek végleges formájukban az új adótörvények! Eszerint: a KATA-sok jártak jobban, a KIVA-sok helyben maradtak és mindenki másnak adóemelést hozott az új év! Hurrá minden jó lesz! Csodás és számítanak az emberek! A jelentős caffetéria támogatás elvesztésének meg mindenki integet… Biztos ezt ígérték a választáson az illetékesek…

 

Nahát az ígéretek nem kizárt, hogy hű, de nagy és a teljes szigetre kiható beruházások tekintetében is ennyit érnek! Hisszük, ha már elkészült és nem sértettek semmilyen Csepel-szigeti így Szigetszentmiklósi és Buckai érdeket sem!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911