Buckai Szövetség Egyesület

57 km-nyi csapadékvíz hálózatot kezel az ÉCSVCS Kft saját bevallása szerint Szigetszentmiklóson, ahol csapadékvíz elvezetés sincsen!

2018. szeptember 07. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület mosolyogva hallgatta azokat a teljesen képtelen beszámolókat, mely szerint az ÉCSVCS Kft Szigetszentmiklóson 57 km-nyi csapadékvíz hálózatot kezel.

 

Mosolyogva, mert szerintünk az ÉCSVCS Kft összeveszett a valóssággal, hiszen teljes Szigetszentmiklós és minden esőzés idején víz alatt van! Az évi 50 millió forint közpénzt a nem láthatóan nem létező tevékenységre felvevő cég jól láthatóan kezdi elveszíteni kapcsolatát és viszonyát az élettel és a realitással! Olyan képzelt világban élhet, amelyben nem tűnik fel, hogy nem látható mit kezd a közpénzzel és szerintünk olyan butának nézi az embereket, akik annyira leépültek, hogy elhisznek neki bármit, de pláne egy ilyen teljes képtelenséget!

 

Vagy velünk van a baj? A mi látásunkkal?

 

Lehet, hogy az ÉCSVCS Kft-nek van igaza és több, mint 40 ezer Szigetszentmiklósinak nem?

 

Lehet mi élünk illúzióban, hogy minden esőzésnél a város víz alatt van? Rosszul látunk? Cseréljünk szemüveget? Itt tényleg minden rendben?

 

Vagy az üzenet: Szigetszentmiklóson az Önkormányzat és az Önkormányzati cégek mindent megtehetnek és mindenkit semmibe vehetnek, akár a valósággal is szembe menve!

 

57 km csapadékvíz elvezetés valahol… 57 km, amit élő ember nem látott még sehol! 57 km-nyi érdekes kommunikáció… S akkor még azt mondják, hogy Andersen halott!...

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

VÉLEMÉNYÜNK SZERINT: Alkotmánysértő módon akadályozza a Pest Megyei Főügyészség a nem létező Szigetszentmiklósi csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatban az igazság kiderítését!

Az elmúlt napok és hónapok alapján a Buckai Szövetség Egyesületnek egyértelműen kialakult az a véleménye, hogy a Pest Megyei Főügyészség Alkotmánysértő módon akadályozza annak kiderítését, hogy hogyan lehetséges az, hogy bár Szigetszentmiklóson nincsen csapadékvíz elvezetés, mégis van egy cég, aki erre számol el évi 50 millió forint közpénzt!

 

Azaz álláspontunk szerint a Pest Megyei Főügyészség nem akar annak utána menni, hogy hogyan lehetséges az, hogy Szigetszentmiklóson csapadékvíz elvezetés csak papíron létezik, de a valóságban nem! Nem érdekli, hogy hova tűnik a közpénz és szerinte a dolgokat elszenvedő lakosság és civil társadalom az ügynek nem érintettje és nem sértettje, hiába az ő házukat mossa az ár, s hiába ők járnak a fertőben!

 

Az elbagatellizálási szándék álláspontunk szerint abban is megmutatkozik, s szerintünk itt maximálisan hülyének is vagyunk nézve, amikor ahhoz a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészséghez küldi az anyagokat, amelyről egy képviselő testületi ülésen elhangzott, hogy alkalmazottainak az Önkormányzat Önkormányzati lakást tart fenn a szintén ott található Kormányhivatal, Bíróság és Rendőrség alkalmazottaival egyetemlegesen! Egy 2 gyermekét egyedül nevelő családanya önkormányzati lakáskérelme ezért lett megtagadva!

 

Szerintünk a hülyének nézés ott is megmutatkozik, hogy az álláspontunk szerint ezen ügyekben nem független Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség olyan biológiai és természetismereti nonszensszel sért meg bennünket, mely egy Általános Iskolásnak is szégyenére válna! Eszerint, ahol burjándzik a növény ott nincs környezetszennyezés!

 

A legújabb képtelenség, hogy a Pest Megyei Főügyészség az elfogultsági kérelmeket a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vonatkozásában sorra lesöpri, mert az szerinte nincs alátámasztva! Amikor pedig azt mondjuk, hogy rendben van! Akkor ad ki név szerint, hogy mely ügyészek azok, akik a Szigetszentmiklósi Önkormányzat Önkormányzati lakásában laknak, mert azok egy Szigetszentmiklósi Önkormányzati cégről szóló ügyben mind-mind elfogultak, akkor azt mondja hogy az ügyésznek van személyiségi joga és nem adható ki ilyen adat! A fentiek alapján egyértelmű, hogy nyitva hagy egy olyan kaput, amely alapján egyértelműen feltételezhető, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzattal kapcsolatos ügyekhez olyan ügyész nyúl, aki Szigetszentmiklósi Önkormányzati lakásban lakik, azaz az Önkormányzattól függ! Mi ez, ha nem elfogultság és durva törvénysértés?

 

Persze ez az ügyészségtől azok után, hogy az Alaptörvény egészséges élethez való jogát, a törvény előtt mindenki egyenlő jogát semmibe veszi és hagyja a közpénz elfolyásának útját nem kifürkészni meg sem lepő!

 

Olyan, mintha elemi érdeke lenne, hogy alapos a gyanú egy kormányzati oldalú önkormányzati cég bűnelkövetésére, amely különösen nagy értékű és rendszeres, akkor az le legyen söpörve! Had szenvedjenek az emberek! Had szenvedjen mindenki, aki Szigetszentmiklóson él! Mind a 40 ezer!

 

S tegyük fel a kérdést: Van még Magyarországon jogbiztonság? Vagy Magyarországon minden megtehető? Főként a Szigetszentmiklósiakkal?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Végül a bíróság működésében rejlő objektív ok miatt maradt el a Bucka csatorna közérdekű pere!

A bíróság működésében rejlő objektív okokra hivatkozva napolta el a Budakörnyéki Járásbíróság a 2018 Szeptember 5-ei tárgyalási napot, a Bucka csatorna iratjegyzék közérdekű perében. Hogy ez pontosan mit jelent? Ki tudja!

 

Vajon azt jelenti, hogy a most felálló új bíróság kapja majd az ügyet és ott fogják tárgyalni? Vajon azt jelenti, hogy a bíróság utána néz a projektnek, hogy mit lehet róla tudni? Vajon azt jelenti, hogy tájékozódnak arról pontosan mindez hogyan is működik?

 

A tárgyalást egyébként mi is kivételesen elhalasztottuk volna, mivel új ügyvédet találtunk az utolsó pillanatban, akivel talán az adatok megszerzésére is nagyobb remény van!

 

Viccesnek találjuk ugyanakkor egy az Átlátszón megjelent cikkben, hogy az ellenérdekű fél szerint a bíróság azért fújja le az ügyet, mert mi már eleve eldöntöttünk, hogy hibát akarunk találni! Szerintünk ez viszont nem így működik! Az, hogy mi jár vissza az embereknek és, hogy megfelelő-e az egyszerű matek! Olyan, mint az 1*1! Ha kijönnek a számok, akkor mi állhatunk akár a fejünk tetejére is, akkor is ki fognak jönni! Ha pedig nem jönnek ki, akkor akárhogy is hímzik a szavakat nem fog kijönni! S ha az utóbbi az igaz, ahogy mi sejteni véljük, akkor a különbözetet a lakosságnak vissza kell adni! Ez ilyen egyszerű! De a számok nem hazudnak! A számok világa egy objektív dolog! Egy tény! Az nem megváltoztatható!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Bucka csatorna Közérdekű iratjegyzék per: Elnapolási kérelemmel kell élnünk a siker érdekében!

Mint a korábbiak során beszámoltunk róla a Buckai Szövetség Egyesület közérdekű adatigénylés miatt pert indított a Szigetszentmiklósi Önkormányzat és Bucka csatorna Csatornamű és Viziközmű társulat ellen, hogy a Bucka csatornával kapcsolatos iratjegyzéket kiperelje!

 

A per lényege, hogy hozzájussunk azokhoz a közérdekű információkhoz, amelyekből a lakosságnak visszajáró összeg könnyen kiszámolható a visszaadotthoz képest! Számításaink szerint ugyanis, ha ingatlanonként a 251 ezer forint alapnak igaz lenne, akkor a visszajáró és a visszaadott összeg 13.978 Ft-tal tér el a lakosok kárára, míg ha belevesszük a szennyvíztelephez való hozzájárulást is, akkor ez összeg ingatlanonként a 60 ezer forintot is eléri, illetve meghaladja!

 

Ez  és szintén számításaink szerint össz Buckai szinten az előbbi esetben a lakosok javára visszajáró 50 millió forint nagyságrendű pénzt, utóbbi esetben 250 millió forint visszajáró pénzt jelentene.

 

Most azért élünk elnapolási kérelemmel, mert első polgári peres ügyvédünket, akit végtelenül szeretünk, tisztelünk gyermekáldás érte, s utána nem találtunk olyan ügyvédet se, amely felmerte volna vállalni az ügyet úgy, hogy az alperesek között szerepel egy Önkormányzat is! Most azonban végre egy jó ügyvédre leltünk, akiben szintén megbízunk és, akivel elérhetjük azt, hogy megkapjuk a közérdekű adatokat! Ugyanakkor mivel elég későn találtunk rá a tárgyalás napjához képest, kell az, hogy felkészülni is legyen ideje!

 

Bízunk a sikerbe és talán elérjük így, hogy el is érjük azt, amiért indult maga a per!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bebukott Bucka csatorna beruházás ismert alakjaival is népszerűsíti Lakihegy felzárkózását és felemelkedését a Szigetszentmiklósi Önkormányzat! Vajon a 371 millió megfelelő helyre megy?

A kivitelezési és elszámolási gondokkal és óriás kérdéssel rendelkező, valamint bizonyos mértékben perekkel is terhel Bucka csatorna beruházás ismert alakjaival is élteti Lakihegy felemelkedésének projektjét a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, a rendőrség, a helyi családsegítő bemutatása mellett.

 

A stílus teljes mértékben hasonló csak az összeg és az érintett lakosság más! A Lakihegyiek még nem ismerhetik ezeket a mézes-mázos briliáns világot bemutató embereket! Kívánjuk, hogy igazi arcukat sose ismerjék meg! Miközben azt mondjuk, hogy sajnáljuk a rendőrséget és a helyi családkisegítőt, akik ilyen emberek mellé álltak és adták szerintünk méltán hiteles nevük! Sajnáljuk, mert ez méltatlan hozzájuk!

 

Lakihegyen elvileg a Málna utca egyes lakói kerülnek támogatás alá, akik felzárkóztatási és felemelkedési projektben vehetnek részt! Ez a projekt elvileg hozzájárul, ahhoz, hogy jobban iskolázottak legyenek és így a munkaerőpiacon versenyképesebbek! Elvileg lesz belőle közösségi ház és szintén elvileg ezáltal egy közösségi hely, hogy csak pár tételt emeljünk ki abból, amit 371 millióért ide ígértek! De vajon így lesz-e?

 

Ugyanis a csodálatos Bucka csatorna projekt egykoron házakat repesztett meg, utcákat árasztott el, miatta egy utcában a közlekedők összeverekedtek, s volt olyan utca, amelyet vastörmelékkel telített építési hulladékkal töltöttek fel! A Bucka csatornánál azt mondták mindenkin segítenek, hogy csatornája és ennek előfeltétele, vezetékes vize legyen, de valójában volt és van is olyan lakó, aki bár a vezetékes vizet nagyon rég kifizette mégsem rendelkezik vele, s így csatornája se lehet! S akkor még nem beszéltünk az elszámolás körüli mizériáról, a beruházás közbeni főként idősekkel, betegekkel szembeni sokszor kegyetlen és szemtelen bánásmódról vagy arról, hogy alapos a gyanú, hogy a lakosok felé történő elszámolás a visszaadottól a lakosok kárára akár 60 ezer forinttal is eltér ingatlanonként, amely össz Buckai szinten 250 millió forintot meghaladó összeget tesz ki!

 

Ez a csodás Bucka csatorna projekt? Akkor a csodás Lakihegyi felemelkedési projekt is ilyen lesz? Mert, ha ilyen lesz, akkor az Isten irgalmazza az Önkormányzatot a Lakihegyiek haragjától! S ha ehhez hozzájön a Buckaiak már meglévő méltán nagy haragja, akkor pláne az Isten irgalmazza!

 

Nem véletlen hát, hogy tételes elszámolás lehetőségére vonatkozó honlapot kértünk és garanciát a tisztaságra! Tudják mi volt a válasz? Higgyük el, hogy amit az Önkormányzat tesz az törvényes és tiszta!...

 

Hát persze!... Minden bizonnyal!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Jelentjük a Lakihegyi lakossági fórumról: Kisebb fennakadásnak minősített Szigetszentmiklós és környezetének közlekedési katasztrófáját Szabó József Szigetszentmiklós város Polgármestere!

Kisebb fennakadásnak minősítette a mai Lakihegyi lakossági fórumon Szigetszentmiklós és környékének közlekedési állapotát Szabó József Szigetszentmiklós város Polgármestere.

 

A Lakihegyi 371 millió forintos felzárkóztatási programról szóló fórum során a Polgármester kihangsúlyozta, hogy a mai napon ő is ment Csepelre, de az utat 30 – 40 perc alatt megtette, így aligha lesz nagy baj ezzel!

 

Az a 30 – 40 perc hétfőn 4 óra volt Csepel, Szent Imre tér és Szigethalom között, de a legjobb esetben is napközben 2 óra hossza alatt értek le Csepelről Szigetszentmiklósra az emberek! A kisebb fennakadásnak titulált közlekedési katasztrófa hatására Csepel-szigeten mindenhol, de még a környékén is sok helyen őrjöngenek az emberek!

 

A Polgármester azt mondta, hogy a Lakihegyre óvodába járó gyermekeknek, valamint a Lakihegyről Szigetszentmiklósra iskolába járó gyermekeknek iskola buszt biztosítanak! De kérdezzük mi? Mit érünk vele? Újabb valami fog a dugóban dekkolni?

 

Nem igazán érezzük azt, hogy a Polgármester értené, hogy mennyire súlyos a helyzet, miközben természetesen a közlekedési állapotok kedden a hétfőihez képest enyhültek!

 

Meg nem erősített, de bennfentes forrásunk szerint a Polgármester a holnapi nap során ül a minisztérium delegáltjaival, az országgyűlési képviselővel és egyéb szervekkel, hogy megoldást keressenek!

 

Ugyanakkor ha így állnak hozzá, akkor a kérdésnek aligha lesz megoldása, amely őszintén szomorú lenne.

 

Megtudtuk egyébként a Polgármester optimista előrejelzését is! Eszerint és állítólag a Massányi út Szeptember 15-ére fog, ha Isten is segít elkészülni! Mint mondta az csak két hét! Értsük: Két hétig, pedig lehet szenvedni, az semmi!

 

Szerintünk azonban nem semmi!

 

Demonstráció felhívásunkat továbbra is fenntartjuk és az érintett civileket, Csepel-szigeti civileket a szervezés terén is várjuk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A Szigetszentmiklós környéki Közlekedési Katasztrófa okán felhívás minden Csepel-szigeti civilszervezetnek: Eljött az ideje a demonstráció kezdeményezés egyeztetésének!

Tisztelt Csepel-szigeti civil szervezetek!

Tisztelt Csepel-szigeti lakosok!

 

és

 

Kedves további érintettek!

 

A Buckai Szövetség Egyesület úgy döntött, hogy egy felhívás keretében demonstrációszervezésre hívja Csepel-sziget minden lakosát és civil szervezetét a kialakult közlekedési állapotok miatt!

 

Arra kérjük Önöket, hogy dugjuk össze a fejünket és követeljünk ki megoldást a kialakult helyzetre mielőtt munkahelyek és tanulmányi előmenetelek kerülnek súlyos krizisbe és veszélybe!

 

Nem hagyhatjuk, hogy a döntéshozók olyan állapotot tartsanak fel, melynek hatására a Csepel-sziget elhagyhatatlan vagy megközelíthetetlen!

 

Követeljük:

 

·       A kivetelőzőktől a munkálatok felgyorsítását nagyobb munkaerő biztosítását 24 órás munkarend mellett!

·       Használható és alternatív útvonalak kialakítását, az elterelések átszervezését, a krizis feloldását!

·       A munkavállalók, a vállalkozók és az iskolások megsegítését, akiknek munkahelye, üzleti lehetősége vagy tanulmányi sikere kerül emiatt veszélybe!

 

Nem fogjuk lenyelni a 2 – 4 órás dugókat egy irányba! A Ráckevei HÉV, pedig egyedül ekkora tömeget nem bír elvinni!

 

Az egyeztető tárgyalásról tudni kell, hogy a demonstrációt 3 nappal a megtartása előtt be kell jelenteni az illetékes rendőrségen, akinek 24 órája van arra, hogy azt elbírálja!

 

A demonstrációhoz mi tölcséres kihangosítót (kézit) és egy hangfallal rendelkező kis kihangosítót tudunk biztosítani! Várjuk a szerveződést és minden téren az ügy mentén mindenkivel együttműködünk!

 

Természetesen van javasolt helyszínünk is:

 

Tekintettel arra, hogy az új törvények értelmében politikus háza előtt a tüntetés nem lehetséges és szerintünk ez a Szigetszentmiklósi Önkormányzat felelőssége is, ezért Szigetszentmiklós város Önkormányzata elé szerveznénk, amely mellett van Bóna Zoltán országgyűlési képviselő irodája is! (Igaz a képviselő Úrral ott még sosem találkoztunk!)

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A Szigetszentmiklósi, Csepel-szigeti közlekedési katasztrófára tekintettel Azonnali krízis stáb összeállítását, rendkívüli intézkedéseket, minisztériumi, rendőrségi és katasztrófavédelmi segítséget kérünk!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési

Minisztérium!

Tisztelt Emberi Erőforrások

Minisztériuma!

Tisztelt Belügyminisztérium!

Tisztelt Rendőrség!

Tisztelt Katasztrófavédelem!

 

 

Szigetszentmiklós és térsége Csepel-szigeti vonatkozásban és tekintetben közlekedési értelemben valaha volt legnagyobb váláságát éli miután az ide települt több ezer új lakó infrastrukturális körülményeit és közlekedési lehetőségeit nem alakították ki!

 

Ez azt jelenti, hogy az 1996-os Csepel, Szent Imre tér – Szigetszentmiklós, József Attila telep táv 20 perces busz menetideje napjainkra alapből 1 – 1,5 óra lett. De most 2018 Augusztusának végén, az iskola kezdés előtt egy héttel az 5 északi kijáratból 3 lezárásával ellehetetlenült a sziget közlekedési értelemben!

 

A mai napon, tehát egy héttel az iskola előtt volt olyan járat, amely az eredetileg 1 óra 40 perces körét 4 órát meghaladóan tette meg, s volt olyan is hogy a Csepel, Szent Imre tér – Szigethalom egy irányú táv a 690-es járat vonatkozásában szintén 4 órát meghaladóan teljesült. Tájékozódásunk szerint az esti járatokból több is kimaradt, miután a sofőrök óraszám vonatkozásában túlvezeték a dugók miatt magukat! Emberek ezrei, tízezrei álltak a szigeten minden irányban eddig sosem látott mértékű dugókban, s sokuknak értelmetlen volt elindulni bárhova is!

 

Vannak, akik biciklivel képzelik el a Szigetszentmiklós – XI. ker távot megtenni, mások Budaörsi munkahelyükre robogóval indultak el! Megint mások szántóföldeken menekülnek és olyan állapotok alakultak ki, amelyeket elnézve számunkra hihetetlen, hogy ilyen Európában megtörténhet!

 

Jövőhéten iskola! Ha ebbe a diákok is becsatlakoznak, akkor itt senki nem tud elmozdulni semerre!

 

A Ráckevei HÉV nem lehet mindenkinek alternatíva, mert, ha 40 ezer Szigetszentmiklósiból csak 20 ezer a HÉV-et választja már abba a teljes vonal belerokkan! Ugyanakkor a HÉV nemcsak Szigetszentmiklósnak és Szigetszentmiklósért van, hiszen más településeken is jár, más településeket is elvileg kiszolgál és azokon a településeken is élnek, laknak emberek, akik szeretnének eljutni A pontból B pontba, ha az lehetséges!

 

Ez álláspontunk szerint krízis helyzet!

 

Ezért a fenti intézkedésekre kérjük Önöket:

 

A munkálatok idejére megháromszorozott rendőri és katasztrófavédelmi jelenlét mellett, melyet a térségbe küldenek le

 

·       biztosítsanak Budapesti kollégiumi és egyéb ideiglenes diák szállási lehetőségeket a Budapesten tanuló Csepel-szigeti diákoknak, hogy ha rászorulnak tanulmányi sikereik és előmenetelük érdekébe ott megpihenhessenek, felkészülhessenek és tanulhassanak!

·       nyissanak ki laktanyákat, munkásszállókat és biztosítsanak megpihenési lehetőségeket olyan helyeken, ahova akár családok is mehetnek, akik Csepel-szigeten laknak, de Budapesten dolgoznak munkahelyük megóvása érdekében!

 

Mindezek legyenek nem kötelezően igénybe veendők, de igénybe vehetők természetesen!

 

A költségeket, pedig vagy a Magyar Állam vállalja a krízis helyzetre tekintettel vagy azok, akiknek köszönhető, hogy 3 meghatározó utat egyszerre és egy időpontban újítanak fel ott, ahol így is baj van a közlekedéssel!

 

A fenti intézkedéseket azért kérjük, mert  a kialakult állapot valóban kritikus és ötletünk sincs arra,  hogy iskolákat, munkahelyeket hogyan lehetne másként megmenteni, természetesen  a lezárások azonnali feloldásán kívül.

 

Megértésüket és sürgősségi

intézkedésüket előre is

köszönjük!

 

Továbbá mégegy dolgot szeretnénk

kérni:

Legközelebb a felújítások ne egyszerre és több meghatározó út lezárására vonatkoztatva történjek! Egyenkénti felújítás rendben, egyszerre történő ilyen körülmények mellett nagyon nem!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Augusztus 28

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

2018.08.27: A Szigetszentmiklósi közlekedési katasztrófa 1 napja rövid történetekben! Vajon a felelősök vállalják a felelősséget? Vállalják a felelősséget, hogy Csepel-sziget és Szigetszentmiklós megközelíthetetlen és elhagyhatatlan lett?

2018.08.27-ét írjuk! Az iskola sok helyen 1 hét múlva, Szeptember 3-án indul el! A közlekedési állapotok a két felújítás alatt lévő északi út utáni harmadik út, az M0-ás lezárásával már ma kegyetlen mértéket mutattak, melyek okán a lakosok alternatívákat kerestek, de egyenlőre és már most aligha leltek! Gondoljunk csak bele, hogy egy hét múlva itt mi lesz!

 

Egy 38-as busz sofőrtől azt kaptuk, hogy a jelenlegi menetrend szerint a menetidő (Csepel – Szigetszentmiklós – Csepel) 1 óra 40 perc lenne, de ma nem volt ritka a 3,5 – 4 órás kör sem! Továbbá, hogy akiket 8 órára vitt volna Leshegyre a munkába, azok a buszról csak 10 órakor tudtak leszállni. Mi lesz a munkájukkal? Hogyan fognak dolgozni? Hogyan fognak pihenni? S vajon mit gondolnak az ipari parkban lévő cégek? Ezt meddig nyelik le?

 

Egy 690-es járat sofőrje arról beszélt, hogy egyik körén 4 óra alatt tudta megtenni a Csepel, Szent Imre tér és Szigethalom közötti távot, miközben egy utas pedig arról, hogy a 20:10 Szent Imre térről induló busz kimaradt, mivel a sofőrök napközben annyi túlvezetést tettek! A 20:40-es busz, pedig 20:30-kor indult el!

 

Megint más arról mesélt, hogy a Csepelről Szigetszentmiklósra több, mint két órát utazott ma! De volt, aki eltervezte, hogy a lezárások idején Szigetszentmiklósról Budapest, XI. kerületbe biciklivel fog menni, mert nincs jobb ötlete!

 

Olyan is volt, aki elmesélte, hogy a Szigetszentmiklós – Budaörs távot robogóval teszi meg, de olyan is, aki azt mondta, hogy amilyen gyorsan csak tud elad itt mindent és azt is letagadja, hogy Szigetszentmiklóshoz volt valaha bármilyen köze!

 

Az Auchan mellett szántóföldön alternatív utakat kereső autók, a dugóban álló, abban araszoló ezrek tudatában és mellett azt gondoljuk ezt a katasztrófát Szigetszentmiklós népe és a teljes Csepel-sziget soha nem fogja elfeledni az azért felelősöknek!

 

Egyszerűen nem hisszük el, hogy ezt nem tudta már hónapokkal ezelőtt Szigetszentmiklós polgármestere, a komplett testülete és az állítólagos közlekedési szakértője! Egyszerűen nem hisszük el, hogy nem tudtak volna, ha akartak volna ez ellen tenni! Képtelenség, hogy ne lehetett volna úgy szervezni, hogy a munkálatok nyáron vagy akár több nyáron történjenek és azok iskola időszakot ne érintsenek! Képtelenség, hogy nem tudták, hogy az egyszerre felújítás csak egy dologhoz vezethet, ami és ahogy várható volt, hiszen katasztrófa lett! S a mai nap még csak előszele az igazinak!

 

Ha lenne a Szigetszentmiklósi Polgármesternek, testületének és a közlekedési szakértőnek bárminemű felelősség tudata, akkor most jött el az idő, hogy méltatlanná vállás okán azonnal lemondjanak!

 

S gondoljunk csak abba bele, hogy ezt most nemcsak Szigetszentmiklós szenvedi meg! Megszenvedi Lakihegy, ahonnan a kijutás, a haza jutás az egy útra épülés mellett is szinte már most is lehetetlen! Halásztelken, pedig ugyanez a helyzet! Szigethalomról, Tökölről pedig szintén csak a Jó Isten tudja hogyan lehet ki és hogyan lehet haza jutni!

 

Némelyek azt mondják, hogy menjenek az emberek a Ráckevei HÉV-vel! Nos! Az érintettek közül sokan nem is érik el, s azok akik igen, azok mindegyike se férne fel! Legalábbis annyira túlzsúfolt valami Magyarországon sosem közlekedett!

 

Gondoljunk bele! Szigetszentmiklós lakossága 40 ezer fő! Ha csak 20 ezer ember a Ráckevei HÉV-re kényszerül se fér el! Arról nem is beszélve, hogy nemcsak Szigetszentmiklós használja a Ráckevei HÉV-et!

 

Ezt nagyon elszúrták!

S ez volt a 3-as lezárás első napja! Vajon a többi milyen lesz?

 

Tovább követjük az eseményeket!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

ÉCSVCS Kft: Bírósághoz fordulva, mert a Szövetség csúnya! Szigetszentmiklóson van csapadékvíz elvezetés! (A képen látható uton is biztos ez látszik!)

Csúnya, ronda becsületsértő és rágalmazó a Buckai Szövetség Egyesület, tudható meg a Szigetszentmiklósi Járásbíróság egy újabb értesítéséből, melyben az ÉCSVCS Kft indított ellenünk egy újabb szórakoztató kamu pert! Az ÉCSVCS Kft ezen feljelentésében is azt taglalja, hogy Szigetszentmiklóson van csapadékvíz elvezetés és ő olyat kezel, valamint eltud számolni a pénzzel!

 

A szórakoztató kamu per ezen epizódjának első felvonása ezúttal szeptember 25-én lesz a másik epizód, hasonló felvonása után egy héttel!

 

Ezen majd mi mint nagyon csúnya „bűnözők”, akik azt mertük látni, hogy Szigetszentmiklóson nincs csapadékvíz elvezetés szemüveget fogunk íratni, mégpedig erős dioptriásat, hogy lássuk azt, amiről az ÉCSVCS Kft azt mondja, hogy van, de szerintünk nem létezik! S mi nem is látunk ilyesmit!

 

Sőt! Olyannyira elszégyelljük magunkat, hogy lemondunk a véleménynyilvánítás alkotmányos jogáról is és kanosszát járunk azért, hogy hogyan merészeltünk felszólalni az ellen, hogy az egész város ár alatt, s nem egy helyen fertő ár alatt van! Nem számít, hogy több ezer kép bizonyítja amit mi látunk azért a rágalmazók, a becsületsértők, mitöbb a bűnözők mi vagyunk!

 

Felháborító az eset!

Vagy mégsem?

Esetleg nem az a felháborító, amit az ÉCSVCS írt le kamuperében, hanem az, hogy ilyen állapotok mellett a valóssággal ennyire szembe megy?

 

Jöjjenek el és döntsék el!

Szeptember 25-én újabb kamu per!

 

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911