Buckai Szövetség Egyesület

Országgyűlési képviselőkhöz fordulva: Tudják-e garantálni, hogy ezentúl soha többé nem hagyják, hogy a Ráckevei HÉV-et bármilyen jó ötletnek hirdetett rémálommal megtámadják és Pesterzsébet valamint Közvágóhíd között felbontsák?

2018. október 05. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Országgyűlési Képviselő Urak!

Tisztelt Pánczél Károly Úr!

Tisztelt Hiller István Úr!

Tisztelt Kocsis Máté Úr!

Tisztelt Szabó Szabolcs Úr!

Tisztelt Bóna Zoltán Úr!

 

 

A 2018-as tavaszi országgyűlési választások során Önök olyan körzeteket nyertek meg, amelyben a lakosság egy és jó része közlekedésileg a Ráckevei HÉV vonalával érintett! Olyan körzeteket, ahol a lakosságból több ezer vagy százezer ember közlekedik naponta ezzel a közlekedési eszközzel!

 

Mint Önök is tudják a jelen kormányzat 2016-ban az Olimpia ötletével ezt a közlekedési eszközt megtámadta és az volt a terve, hogy Közvágóhíd és Pesterzsébet között felbontja a síneket! Ez nagyon sok embert érintett volna, s nagyon sok embert hátrányosan érintett volna!

 

Kérhető-e Önöktől az, s oda állnak-e amellé, hogy ha mégegyszer előkerülne egy hasonló terv, akkor kardoskodnak a Ráckevei HÉV mellett, s a lakosság érdekében! Kérhető-e Önöktől az, hogy soha nem hagyják visszabontani a Ráckevei HÉV-et, s csak a fejlesztéséhez járulnak hozzá? Kérhető-e Önöktől az, hogy elősegítsék, hogy az egyesített Csepeli és Ráckevei HÉV minél hamarabb érkezzen meg a Kálvin térre a régió lakosságán ezzel is nagyon sokat segítve?

 

Megtisztelő válaszukat előre is

megköszönjük és mihamarabb várjuk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Október 5

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

Nesze semmi! Fogd meg jól! Új köntösbe öltöztetve ígérgetnek a Csepelieknek, a Csepel-szigetnek olyanokat, amiket az elmúlt években is ígértek, de alátámasztás koncepció valójában nincsen!

Ismét egy nesze semmi fogd meg jólt ígért a kormányzat és a Csepeli vezetés a Csepeli és a Csepel-szigeti embereknek! Megígérte ugyanis azt, amit megígért egy kicsit más köntösbe az elmúlt hónapokban, években mióta előkerült a rémisztő Olimpia terve! Megígérte, hogy lesznek a szigetcsúcson hidak, hogy a HÉV fejlesztve lesz és persze sportlétesítmény is lesz Stadion formájában természetesen! De ami a legfontosabb, hogy semmi konkrétumot nem említett! A hogyant, pedig pláne nem említette, amely így nem más, mint egy üres ígéret!

 

S, hogy miért fontos a hogyan?

 

2016-ban megjelent egy elvetemült ötlet!Az elvetemült ötlet szerint az kormányzat, a Fővárosi és a Csepeli Önkormányzat le akarta gyalulni a Csepeli HÉV-et, egyben egy fontos Csepeli jelképet a föld színéről, s helyette villamost akart behozni úgy, hogy a Csepeli Önkormányzat közben ugyanarra a vonalra gyorsvasutat is akart, amely teljes kaotizmusra, teljes átgondolatlanságra és teljes pusztító szellemre utalt!

 

Akkor azt mondták, hogy mindez azért kell így, mert a HÉV szerelvények korszerűtlenek és a villamosok, pedig klimatizáltak, illetve alacsony padlóval rendelkeznek! Se azon nem gondolkoztak el, hogy villamosokkal a jelen forgalmi kapacitás hogyan lehetne tartható és az milyen hatásokat eredményezne, illetve hogy egy egész régiót ellehetetlenítene, se azon, hogy S-BAHN is létezik a világon! Az S-Bahn egy elővárosi gyorsvasút rendszer alacsony padlóval és nagy kapacitással. Hogy nem ebben gondolkoztak az szinte rémisztő és hihetetlen!

 

Ha megnézzük a koncepciót, amelyről most újabban nem árultak el semmi konkrétumot, akkor nem látszik a képeken se a Csepeli HÉV, se a Ráckevei HÉV! Azaz valamit úgy terveztek, hogy olyan dolgok nem láthatóak, melyekkel naponta több nem kevesebb, mint több százezer ember közlekedik! Hogyan lehetséges ez? Nem számítanak az itt élő emberek vagy akik ezt csinálták azok nem ismerik se a régiót, se Dél Pestet, se Csepelt, se Csepel-szigetet?

 

Ne feledjük, amíg élt a rémisztő Olimpia terve, addig az volt mondva, hogy a Ráckevei HÉV Közvágóhíd és Pesterzsébet között fel lesz bontva! Mi van, ha a választásokig nem, de utána megint ezt erőltetik? Hány embernek tesznek ezzel keresztbe?

 

Így tehát egyértelmű, hogy a konkrétumok nagyon is kellenek az üres frázisok és ígérgetések helyett! S konkrétumok között olyanok se ártanának, hogy az egyesített Csepeli és Ráckevei HÉV a Kálvin téri fogadó alagútba mikor megy be! Szerintünk annak sokan örülnének!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

Mindig a teljesítményre figyelj és ne a legendákra! Folytatódik Szigetszentmiklós történelmi tisztázása!

A Buckai Szövetség Egyesület rengeteg megkeresést kapott a kékkötényesek bemutatásának cikke után! Rengeteg megkeresést, amelyben őshonos családok családtagjai értettek egyet és rengeteg megkeresést, hogy nem minden kékkötényes kapzsi, elvtelen, beképzelt, várospusztító, pénz és föld mutyi elvű, aki tönkretette Szigetszentmiklóst!

 

S minden bizonnyal kétségtelen! Biztosan vannak a kékkötényesek között is tisztességes emberek! De az is kétségtelen, hogy a város elleni legnagyobb merényleteket, elvtelen erkölcstelenségeket a kékkötényesek követték el!

 

De nemcsak elkövették és voltak a legnacionalistábbak a nacionalisták között, a legkommunistábbak a kommunisták között, s a legFideszesebbek a FIDESZ-esek között, de tettüket hamis legendák teremtésével igyekeztek elleplezni! Hamis legendákkal, amelynek semmilyen alapja sincs! Hamis legendákkal, amely elfedi, hogy mi a mögöttük álló valós teljesítmény!

 

Ezért lett Szabacs és ezért kellene a kékkötényes szektát minden agyongyötört Szigetszentmiklósinak ünnepelnie, ahogy egy kutyának a kullancsot! Vajon helyes ez?

 

A Buckai Szövetség Egyesület szerint egy embert mindig a tette és ne  a származása vagy hamis emberek hazug legendája határozza meg! Az legyen a verseny alap, hogy ki tud a városért minél több jót tenni, s ne az, hogy ki, kit, mivel és hogyan ámit!

 

Egy város, ahol ott van a 3,5 milliárdos soha fel nem épült Stadion, ahol nincs csapadékvíz elvezetés, normális járda, ifrastruktúra, közlekedés, ahol fertő árban és járványveszélyben kell élni, miközben egyetlen párhuzamos utca sincs ott ne beszéljen senki legendáról és a hatalmon lévők ünnepléséről! Mert ünneplésre nincsen ok! Csak gyászra! S akkor a Bucka-tóról, a Bucka csatornáról, az eldózerolt Kis-Dunai gátrendszerről, az eladott Dunapartról, a Kéktó megtámadásáról és egyéb gazemberségekről még nem is beszéltünk!

 

Mi változást várunk! Változást, mert Szigetszentmiklósiként megérdemeljük! Változást, mert Szigetszentmiklós sokkal többet érdemel!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

Szigetszentmiklós: Csatorna bekötés vízművek módra! 9:30 óta se ki, se be nem jutnak a Borsika utcaiak! Előzetes értesítés? Minek az?

Szigetszentmiklós Borsika utca lakói fordultak hozzánk a mai nap során mélyen felháborodva! Mindenféle előzetes értesítés nélkül fellett túrva keresztbe az utca! 9:30 óta se be nem jutnak az ott lakók, se pedig ki! A vízművek alvállalkozóját és a felelősöket, pedig nem lehet elérni!

 

Mit kellene ilyenkor mondani? Köszönjük?

 

Őszintén felháborítónak tartjuk, hogy ebben a városban minden így zajlik! S azt is, hogy a felelősöket ilyenkor sosem lehet elérni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós - Történelem hamisítások nyomában - A szégyenletes kékkötényesek!

Kékkötényesek! Titkos, elvtelen és szégyenletes Szigetszentmiklósi banda, amely minden időben úgy működött és uralkodott Szigetszentmiklóson, mintha nem lenne más, mint egy szekta! Ha éppen nacionalistának kellett lenni, akkor ők voltak a legnacionalistábbak, ha kommunista rendszer volt, akkor ők voltak a legkommunistábbak, s mióta FIDESZ-es rendszer van, azóta ők a legFideszesebbek! A lényeg, hogy a várost irányító és uralkodó pozíciójában legyenek!

 

Tagjaik közül kerültek ki tanácstagok, egyesített TSZ elnökök vagy azok, akik közül az egyik a második világháborúban ellopta a templom ajtót! Ne kérdezzék meg minek és mire kellett az neki, mert még nekünk is érthetetlen!

 

A kékkötényes szekta, melynek sarjai ma is ott vannak az Önkormányzatba találták ki sosem volt Szabacsot 2006-ban, majd jöttek ki nem régen azzal, hogy Szigetszentmiklós őshonos családai ők, a kékkötényesek voltak!

 

Természetesen ez hazugság! Szigetszentmiklós őshonos családainak talán, ha a 10 %-át tették ki a mindig mutyizó, földdel spekuláló, semmit se fejlesztő csak mindig saját érdekeit leső kékkötényesek! A város őshonos lakosságának 90 %-át kitevő valódi építő réteg mindig is megvetette őket!

 

A kékkötényesek voltak a sznobok! Azok az emberek, akik nagy többsége mindig magától elszállva járt ebben a városban, teljesítmény nélkül és beképzelten! Láthatjuk mi lett ebből  a jobb sorsra hivatott városból az ő irányításukkal és vezetésükkel! Láthatjuk a cserben hagyott, elárasztott, fertőben úszó és agyon szennyezett, infrastrukturálisan káosz településé züllesztett Szigetszentmiklóst, amely alig várja, hogy valaki végre törődjön vele, megmentse és felkarolja a kékkötényesek pusztításai után, túlélve a kullancsként is funkcionáló kékkötényes kapzsi léteket!

 

Szigetszentmiklós ősei forognak a sírjukban! Forognak a sírjukban, amikor meglátják a kékkötényes öndicsőitő és önmagukat felmagasztaló kiadványokat! Akik szerették ezt a várost, akik megmentették, akik fejlesztették sosem szeretnének megélni egy akkora sértést, hogy őket és a kékkötényeseket egy lapon említsék, pláne egymás mellett! Nem gondolnának másként erre mint mérhetetlen sértésre, hulla gyalázásra, történelem hamisításra!

 

Van két mondás:

Az egyik szerint az a kalász, amelyiknek üres a feje, az mindig hetyke, amelyiknek viszont tele a feje az szépen szerényen lehajtja előre!

 

A másik szerint minden ember, aki beképzelt, (mint a kékkötényesek) az azért beképzelt, mert tudja, hogy senki se! Tudja, hogy nincs értéke és valódi teljesítménye és valójában nem tud semmit se!

 

S persze lehet, hogy Szigetszentmiklóson kékkötényes titkos szektának rengeteg pénze van! De pénzért egy valamit nem vehetnek: becsületet és tiszteletet!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós: Civilszervezeti gyűlést hívtak össze, de elmaradt! Vajon civil gyűlére került volna sor vagy politikai nagygyűlésre?

Szigetszentmiklós érdekes hely! Miközben ugyanis a Buckai Szövetség Egyesület a város egyik kétségtelenül legaktívabb civilszervezete, legyen bárkinek is róla bármilyen is a véleménye, aközben mi például nem veszünk részt az Önkormányzat által hirdetett pályázatokban, hiszen tudjuk és látjuk miről szól és ismerjük az eredményét is!

 

Mégis az Önkormányzat civil napot hirdetett az ő állítólagos városi civilszervezeteinek! Mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy vajon tényleg civil dolgokról van szó vagy politikai nagygyűlésről!

 

Hogy miért gondoljuk, hogy ez mégsem civil és miért politikai nagygyűlés? Több okból! A civil szervezeti referens volt szíves elszólni magát, hogy azokat várják, akik támogatást kaptak az elmúlt időszakokban! Tegyük fel a kérdést kik kaptak ilyet?

 

Hát egyrészről egy olyan civilszervezet, amely olyan történelmi hagyományt kutat Szigetszentmiklóson, amely sosem volt és sosem létezett! Olyat, amelynek alapja egy történelemhamisítás alapjában véve! Biztosan nagyon hasznos egy semmilyen alapra építő civilszervezet állítólagos munkája…

 

Másrészről például a 3,5 milliárdért összeomlott TAO roncs gazdája, az SZTK is kiemelt támogatást kapott! Ma bárki megnézheti: Az eredmény, a városi szégyen bárki számára látható és egyértelműen!

 

Harmadrészről támogatást kapott az az ifjúsági civilszervezet, akinek gyermekeknek kellett volna rendezvényt szerveznie, de ehelyett az elszámolásában az szerepel, hogy 5 vagy 6 féldisznót vett! Ne kérdezzék meg mire!

 

Nem kapott támogatást vagy minimálisat mindaz, aki mondjuk szegény családokat, elesett és beteggyermekeket segített meg több éven át! Ilyen a Megyelakó Egyesület! Pedig érdekükben még bált is szervezett! Sokan emlékezhetnek talán  a K.A.T.A bálra, annak céljára, hangulatára!

 

Nem kapott támogatást a Buckai történelmi kutatás vagy Szigetszentmiklós valódi történelmének bemutatása! Így történhetett meg, hogy ma az Önkormányzat nem tudja, hogy 1956 valódi Szigetszentmiklósi hősei az év márciusában a Kis-Dunai gáton dolgoztak, hogy a jeges ár miatt áttört Tassi zsilip miatt védjék a Buckát és védjék a települést! Nem tudják, mert a valódi történelem ebben a városban sosem érdekelte őket! Nem tudják, hiszen másként nem termelték volna ki homokként  a Kis-Dunai gátrendszert!

 

Értékek és ellenértékek! Szigetszentmiklóson nemcsak a közélet és a város vár megtisztulásra, hanem bizony-bizony a civil élet, melyet annyi mindenhez hasonlóan az Önkormányzat és a várospusztító kékkötényes klán mérgezett meg!

 

Szigetszentmiklós ennél sokkal többet érdemel!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklósnak vajon lesz-e valaha újra színvonalas futballa? S vajon az MKFC lesz-e az?

Teljesen véletlenül szereztünk róla tudomást, hogy a nagy multú és aztán a TAO Stadion miatt is nagyon csúnyán levitézlett Szigetszentmiklósi csapat, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre (SZTK) mellett van egy másik Szigetszentmiklósi futball csapat is. Egy csapat, egy klub, amely, ha valóban független az SZTK-tól és távol tartja magát az ottani szereplőktől, akkor talán lehet egy remény arra, hogy a Szigetszentmiklósi futball újra lehet nagy és valóban újra is éledhet!

 

De azért sokáig ott fog motoszkálni a kis ördög, hogy vajon tényleg független-e?

 

A Miklósi Kölyök Foci Klubról, rövidített nevén az MKFC-ről van szó! Ma úgy tűnik, hogy ez a klub szakmai alapokra helyezkedik! S ma úgy tűnik, hogy e mentén halad előre és próbál reményt adni egyenlőre a gyerekeknek, az öregfiuknak és egy Megye IV-es csapatnak! De legalább van!

 

Mi sosem felejtjük el azt a tűzet, amely egykoron egy Buckai kislány szemében égett! A tűzet, amelyet e sport, a futball iránt érzett! Mi azt szeretnénk, ha akiben a 40 ezer Szigetszentmiklósi közül ég ez  a tűz, annak legyen egy tiszta hely, amely a sportra koncentrál és lehetőséget ad e szenvedély űzésének!

 

Nem titok, hogy hamarosan meglátogatjuk ezt a csapatot, s reménykedünk, hogy az SZTK nem akar halálos csókot lehelni erre a cseperedő reménységre! Árvus szemekkel figyeljük őket!

 

Ellenben felvettük a kapcsolatot és valamiben egyetértettünk:

Nem igaz az, hogy kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci! Ha nincs szenvedély, akkor az egészet a fene! Viszont, ha van, akkor jöhetnek a sikerek! Gondoljunk csak a Horvátok 2018-as menetelésére! Ők nemcsak, hanem ők ezüst érmesek lettek! S mik voltak a körülmények? Mik voltak a lehetőségek? Na ugye, hogy ugye?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

Jó ötlet! A Szigetszentmiklósi Önkormányzat az Ösvény utca 4 megvásárlásával, szikkasztó rendszer kialakításával sokat segít a Boglya utca és a Cinege utca csapadékvíz elvezetésén is!

A Buckai Szövetség Egyesülettel nagyon ritkán fordul elő, hogy elolvas egy Önkormányzati előterjesztést a Szigetszentmiklósi Önkormányzattól és azt mondja: Ez jó ötlet! De nem az ilyen előfordulása nem lehetetlen!

 

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat most előterjesztette, hogy 18.765.000 Ft értékben, plusz eljárási illetékekért az Ösvény utca 4 szám alatti ingatlant megveszi, hogy azon csapadékvíz elvezetés szikkasztó rendszerét és a környék egyik kis központját alakítsa ki!

 

Az előterjesztés szerint ez az ingatlan a környék mélypontja! Környező utcái a Cinege utca és a Boglya utca, de a környék sokszor víz alatt van! A helyen, mivel mélypont szikkasztó rendszerek kialakítása lehetséges, amely sokat segítene azon a környéken!

 

Ezt a javaslatot fejlesztő javaslatnak véljük! A város víz alatti állapotának elhárításán, ha megvalósul, akkor sokat segít! Így teljes mellszélességgel támogatjuk!

 

(A kép baloldalán a Cinege utca egy részét lehet látni egy átlagos esőzés utáni napon! Az előterjesztés ezen biztosan segítene, ha ügyesek!)

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós: A csapadékvíz elvezető rendszert egy 347.134.730 Ft-os pályázattal + 1,1 millió forintos kipótlással most fogják megvalósítani! Ha most lesz akkor egyáltalán évi 50 millióért az ÉCSVCS Kft mit kezelt?

A 2018. Szeptember 24-ei rendkívüli képviselőtestületi ülés második napirendi pontja szerint 347.134.730 Ft értékben + 1,1 millió forintos fedezett pótlással mégcsak most és eztán építené ki csapadékvíz elvezető rendszerét Szigetszentmiklós városa!

 

Egyrészről, mint civilek azonnali hatállyal azt gondoljuk, hogy magunk és mások tudását is arra kérjük, hogy javaslatot tegyünk azt hogyan lehetne a legkisebb helyfoglalással, a leghatékonyabban és a leg lakosság barátabban megoldani (mint például, ami a Csepeli Királyerdőben volt kialakult módszer),  másrészől megint arra gondolunk, hogy mit csinált eddig az ÉCSVCS Kft, ha csak most lesz kialakítva a csapadékvíz elvezetés? Mire vette fel a pénzt? Milyen csapadékvizet kezelt, ha annak még csak most lesz rendszere? Mert mi az életbe az ő állítólagos munkájából soha nem láttunk még sehol és semmit!

 

Ugyanakkor abban, hogy legyen csapadékvíz elvezetés bármikor ott vagyunk emberként, ötletként és minden mivoltunkban! Ha komolyan gondolják és végre tényleg foglalkoznának ezzel a kérdéssel, akkor ott vagyunk és segítünk csak ne kelljen mindig és minden esőzésnél úsznunk!

 

Ezentúl még egy valamit kérünk: Oldják meg a kifolyókat a Kis-Dunánál, hogy ne folyjon természeti kincsükbe a szenny! Biztosan segít benne a Katasztrófavédelem! Biztosan segítenek a zöldek és ha kell mi is ássuk a szűrőknek a helyet csak legyen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós város Polgármesteréhez: Köszönetnyilvánítással és WC bezárási kérelemmel élünk a Polgármester teljes környezetében!

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

 

Szeretnénk köszönetet nyilvánítani és hálánkat kifejezni az Ön és testülete által megígért József Attila-telepi köz WC el nem készülte okán! Ha ugyanis a köz WC elkészült volna, akkor most az állomás környékén, mint a Ráckevei HÉV legforgalmasabb megállójának állomása környékén nem lenne minden össze pisilve és összekakilva! Ebben az esetben, pedig nem tudnánk megmutatni élethűen, hogy az ókori Rómában a nagy városokban, hogy nézett ki az, amikor az útközepén folyt a pisi meg a kaki! S nem tudnánk elmondani azt sem, hogy Európa ezen szegletén az ókori Róma óta nem fejlődött semmi, hiszen még mindig ott van a kaki meg a pisi! Nyilván ez így hagyományörző célzattal is rendelkezik!

Szeretnénk ugyanakkor hálánk jeléül javasolni, hogy engedélyezze számunkra, hogy minden wc-t lezárassunk az Ön környezetében! Lezárassunk annak érdekében, hogy Ön is a köz javára biztosított és soha el nem készült illemhelyiséget vegye igénybe! Számunkra megtisztelő lenne, ha a közzel szolidaritást vállalna ebben a kérdésben a város Polgármestere!

 

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Szeptember 29

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök