Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Ismét elmarad a Bucka csatorna iratjegyzékének tárgyalása a bíróság működésében rejlő objektív okok miatt - Megkaphatóak lesznek valaha a beruházás tisztaságát igazoló dokumentumok?

2019. június 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Ismét elhalasztásra kerül a Buckai Szövetség Egyesület azon kevés pereinek egyike, melyet a társadalmi és érdekvédelmi szervezet kezdeményezett! Ez most a Bucka csatorna iratjegyzék per! A per 2017 nyarán történt kereseti kérelemmel indult melynek első tárgyalási napja 2 halasztás után 2018 decemberében volt megtartva. A második tárgyalási napra 2019 Áprilisában került sor, de az ügy érdekességeként új bíróval. Július 10-én az immáron harmadik és vélhetőleg lezáró tárgyalási napra kerülhetett volna sor, amely most október 30-ára lett halasztva.

A pert az egyesület azért kezdeményezte, hogy megkapja a Bucka csatorna beruházás iratjegyzékét annak érdekében, hogy a lakosság felé visszajáró pénzek tisztaságát átnézhesse és átellenőrizhesse! Az elszámolás tekintetében az Egyesület számításai szerint több pénz járna vissza az embereknek részben a rácsatlakozók létszámának növekedése, részben a támogatás intenzitás növelése miatt arány változása, részben a lakosokra át nem hárítható az egész várost, tehát nemcsak a Buckát érintő szennyvíztelep bővítése miatt!

Az erre vonatkozó iratokat a Szövetség korábban rendre nem kapta meg! Részben azért, mert senki kívülálló nem tudhatja, hogy a beruházás során az iratokat ki és hogyan nevezte el, részben azért, mert az az Önkormányzat szerint személyes adatokat tartalmaz! A személyes adatok azonban minket nem érdekelnek, de az elszámolások igen! Az iratjegyzék pedig pont arra lenne jó, hogy megtudjuk minek neveztek el és milyen dokumentumot. Ez alapján már az iratokat célirányosan lehet kérni!

Emlékezetes, hogy korábban az Önkormányzat nem akart elszámolni a lakossággal. A Buckai Szövetség Egyesület és pár civil nyomására történt meg, hogy az intenzitás növelése után valamennyit visszafizettek az embereknek! A valamennyi azonban véleményünk szerint furcsán alakul és érdekesen hat az is, hogy a tiszta átláthatóságot az Önkormányzat miért akarja minden áron akadályozni!...

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5014917232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása