Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

1,8 milliárd hitel, 3 milliárd megtakarítás! Vajon mire elég ez valójában egy ezer sebtől vérző város esetében? Mi teljesülhet? Mi kampány ígéret?

2019. április 27. - Buckai Szövetség Egyesület

„Ezentúl lesz járda, a Buckai, a Lakihegyi, a Felsőtagi utak helyre lesznek hozva! Játszóteret biztosítunk a Buckának, meg orvosi rendelőt, óvodát, iskolát! Helyrehozzuk és megoldjuk a csapadékvíz elvezetést! Bucka parkot építünk és a Tanösvényt is helyre hozzuk, mitöbb Tanösvény 2-től sem állunk távol! Új testvér városunk lesz és csakúgy terjed a kultúra, ja és új ipari park, amely az iparűzési adóbevétel miatt olyan jó lesz a városnak, hogy hajaj!” S csak megy és megy az ígéret 2019-ben, az Önkormányzati választás évében!

Az ember, pedig elgondolkodik vajon valós ígéretek ezek? Teljesülhetnek? Megvalósíthatók ennyiből és kijöhetnek? Vagy nem szólnak másnak, mint az X reményének?

Nézzünk egy példát!

A Bucka park előmunkálatai rekultiváció nélkül minimum 200 millió forint! Rekultivációval, hogy eltünjön onnan a ciánnal és egyéb nehézfémmel, valamint szennyvízisszappal átitatott föld az nagyon sok milliárd forint, hiszen a Bucka-tónál is nagyobb területről beszélünk, melynek állítólagos rekultivációja 4,7 milliárd forintba került! Persze tudjuk mi lett az eredménye és ebbe ne is menjünk bele! Ez legalább 15-ször, 20-szor akkora terület!

A Buckában csak a Csépi út mentén történő járdaépítés csak a Bucka boltig megint több száz millió forint, ha a napjainkban ismert közbeszerezés morálra gondolunk! Az óvoda legalább 600 millió, s uganennyi az orvosi rendelő! Az iskola 1 milliárdot meghaladó költség szinte biztosan! A játszótér, ha komoly munkálatok előzik meg és komolyan vesszük, akkor akár 100 milliós tétel is lehet, míg a teljes város csapadékvíz elvezetésének megoldása vélhetőleg szintén több milliárd forintot felemésztő hatalmas probléma!

Az újonnan létrejövő Sámé hegyi ipari parknak kell rendelkeznie Önkormányzati biztosítékkal, s akkor még a Felsőtagra, Lakihegyre, Buckába ígért útjavításokról és egyéb fejlesztésekről nem is beszéltünk! Nem beszéltünk arról, hogy kellenek felújítások, karbantartások a város központjába és a két lakótelepre is! Nem beszéltünk arról, hogy hogyan nyissuk ki a ma zárt és erős közösséget alkotó Dujmó lakótelepet és parkot, hogy a város minden más részével együtt tudjon lüktetni!

Sokan kérdezték tőlünk, hogy mit szólunk ezekhez az ígéretekhez! Mi azt mondjuk, hogy legyen, de... Sámé hegy eljövetelét a Csepel szigeti kijáratok bővítése előzze meg! Új híd, új útvonal, új menekülési lehetőség a Csepel szigetnek! A Buckaparkot, pedig előzze meg rekultiváció! Rekultiváció, hogy egészséges helyre mehessenek az emberek, a gyerekek! Különben a majdani Buckai orvosi rendelő tuti tele lesz! Lehet ezért hozzák a parkhoz közel?

De tegyünk fel egy kérdést! Ezek az emberek, akik ma a várost vezetik, ezek emberek mit tettek az elmúlt 4,5 évben, ha csak ezt a ciklust vesszük? S mit tettek az elmúlt két évtizedet meghaladó képviselőség esetében? Értjük mi, hogy eztán eljön a Kánaán, de eddig akadályoztatva voltak talán? Bárki gátolta, hogy elhozzák ezt korábban és ne csak a választás évében? S azt is értjük, hogy sok probléma nem oldható meg egyik pillanatról a másikra, de az már nagy kérdés, hogy több mint két évtized vajon csak egy pillanat? S, ha nem, akkor a város állapotát mi indokolja? Miért néz ki úgy, ahogy? Miért küzd azokkal a súlyos problémákkal, amikkel a szomszéd települések már több évtizede nem? Hogy lett a Csepel – Szigetszentmiklós táv 20 perc helyett először 40 perc, majd egy órát is meghaladó menetidő kora reggel vagy délutáni időben és alapesetben?

Értjük, hogy Kánaán, de mi szeretjük ezt a várost nemcsak a kampány évében, s nemcsak akkor tettünk, teszünk és fogunk tenni érte! Mert, aki valamit szeret és fejleszt az mindenkor teszi ezt! Aki szeret és fejleszt az kis lépések politikájában él és folyamatosan halad előre! Előbb egy járda, egy játszótér, egy barter ügylettel megoldott útszélesítés a Katasztrófavédelemnél gondosan ügyelve a csapadékvíz elvezetés modernkori módszereire, aztán jöhet a többi is kis lépésekbe! Jöhet a közlekedési káosz felszámolása és jöhet a csapadékvíz elvezetés városi szintű megoldása! De fokozatosan, minden évben bemutatott valós és nyomon követhető fejlesztéssel és egyszer kész lesz! Egyszer szép lesz! Nemcsak a választás évében!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5214788420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása